Estée Lauder Advanced Night Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion review

door Daphne - verdraaid mooi
Estée Lauder Advanced Night cleanser review handleiding zo werkt het Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion

Een reinigingsbalm is wat mij betreft dé ultieme reiniger die make-up van je huid laat smelten en mascara voorzichtig losweekt van de wimpers. Mijn ultieme favoriet is de eerder geteste Estée Lauder Advanced Night Micro Cleansing Balm. In oktober maakte ik tijdens een event kennis met de nieuwste telg: de Advanced Night Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion. Nou ja, nieuw… 😉 Benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Estée Lauder Advanced Night Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion review.

Verschil tussen de oude en nieuwe cleansing balm

Ik was al aan het teasen in de inleiding en ik ga je niet langer in onwetendheid houden. Toen ik de nieuwe balm in mijn handen kreeg, was ik onwijs benieuwd naar het verschil met de eerder geteste ‘oude’ balm. Qua textuur merkte ik eigenlijk geen verschil, behalve dat de oude net een tikkeltje lichter leek. Al kan dat ook toeval zijn, omdat ik daar de bodem van de pot al geraakt had. Als ik kijk naar het uiterlijk, dan heeft de nieuwe balm de herkenbare bruine kleur van de andere Advanced Night producten. Ik houd ervan als de producten uit één lijn zo herkenbaar gemaakt worden. 

Estée Lauder Advanced Night micro cleansing balm review ervaring

Dan de harde feiten… de ingrediëntenlijst. 😉 En daar viel het kwartje: die is exact hetzelfde. Het is dus gewoon de oude vertrouwde textuur in een nieuw jasje. Het enige voordeel ten opzichte van de eerdere review is dat Estée Lauder bij dit product net wat meer informatie geeft en een consumententest gedaan heeft. Daarom kan ik je er toch nog net wat meer over vertellen en wilde ik er een artikel aan wijden!

Info en consumententest Advanced Night Cleansing Balm

Deze reinigingsbalm verwijdert zacht, maar effectief zelfs langdurige en waterbestendige gezichts-, oog- en lipmake-up, zonnebrandcrème en onzuiverheden. Zonder dat je huid aangetast wordt of de vochtbarrière of zuurmantel verstoord wordt. Nadien laat het je huid zacht, glad en verzorgd aanvoelen.

Estée Lauder Advanced Night Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion review

Deze balm heeft 3 texturen in 1! In de pot is het een boterachtige balsem die verandert in een reinigende olie zodra je het over je huid masseert. Voeg daarna water toe om de residu af te spoelen en op dat moment verzacht het in een verzachtende melk. Hierdoor kun je alles gemakkelijk en zonder resten wegspoelen. Ik raad je wel aan om daarna een toner te gebruiken om de huid weer helemaal in balans te brengen en gereed te maken voor je skincare routine.

Uit een consumententest onder 104 vrouwen, zijn de volgende (onmiddellijke) resultaten gekomen: 

  • 99% zei dat de huid zacht, glad en gevoed aanvoelde.
  • 98% zei dat de huid comfortabel aanvoelde.
  • 98% zei dat de huid er gezond uitzag en aanvoelde.
  • 97% zei dat de huid een gezonde uitstraling kreeg.

Estée Lauder Advanced Night Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion ingredienten review

Op de afbeelding hierboven vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan 25% saffloerzaadolie (INCI: Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil) het belangrijkste ingrediënt is in de formule. Van deze olie is namelijk bekend dat het de huid voedt en aanvult, waardoor de huid zacht en soepel blijft. Verder is de formule vrij van sulfaten, sulfiet, siliconen, uitdrogende alcohol, minerale oliën en gluten.

Inmiddels is de review van de balm in de oude verpakking alweer bijna een jaar oud, maar mijn mening blijft gelijk. Het verwijdert make-up en onzuiverheden effectief, maar blijft intens zacht voor de huid. Nadien voelt mijn huid schoon, gevoed en intens zacht aan. Het blijft een topper; in welke verpakking het ook zit. 😉

De Estée Lauder Advanced Night Cleansing Balm with Lipid-Rich Oil Infusion shop je op esteelauder.nl voor € 49,50 | 70 ml. Lees ook andere Estée Lauder artikelen.

Estée Lauder Advanced Night cleansing balm reinigingsbalm review

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie