essence witch side eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence witch side eyeshadow palette review-3

Knibbel, knabbel, knuisje, wie brengt er een heksenpalette naar mijn huisje? Het is essence met haar nieuwste (bizar mooie!) palette, waarbij je zelf voor de goede en slechte kant kunt kiezen. Ik duik met mijn bezem-penselen in de poeders en kijk of dit palette bovennatuurlijk te noemen is of het verdwijnt in de heksenketel. Daarom lees je hier de essence witch side eyeshadow palette review.

Dan mag de prijs wel low budget zijn van dit budgetproof merk, maar zo ziet het palette er zeker niet uit. Verrevan zelfs! Het is een stevig palette met aan de voorzijde een lenticulair vlak. Heel duur woord haha, maar het komt erop neer dat je op de voorkant twee plaatjes ziet als je het palette beweegt. Je kunt het ook herkennen van bijvoorbeeld verjaardagskaartjes. Via de ene kant zijn de ogen gesloten en als je het beweegt, dan openen de ogen. Daar zie je ook al vanaf de buitenkant goed de lichte en donkere kant.

essence witch side eyeshadow palette review-1

Aan de binnenzijde vind je alle tinten en een grote spiegel.

essence witch side eyeshadow palette swatch review

V.l.n.r., v.b.n.o.: Gloomy, Wicked, Ritual. Talisman, Power, Potion, Spell, Supernatural, Wish, Charm, Shadowy, Haunted, Magic, Amulet en Enchanted.

De tinten swatchen met een goed pigment. De metallic ‘vlokken’, zoals het merk de tweekleurige tinten zelf noemt, zijn wat korreliger dan de normale glans- en matte tinten. Die zijn namelijk stuk voor stuk erg romig en vrij zacht, waardoor je met de kleinste veeg al een mooie swatch creëert.

Looks & review essence witch side eyeshadow palette

Volgens essence helpt dit palette je bij het creëren van draagbare of adembenemende, mystieke oogmake-up. Ondeugend of lief! Ik heb twee looks gemaakt met het palette, namelijk een donkere en een lichte look.

Look 1

essence witch side eyeshadow palette review-look-1 essence witch side eyeshadow palette review-look

Ritual: onder de wenkbrauwen
Wish: transitiekleur in arcadeboog
Charm: transitiekleur net onder arcadeboog
Spell: buitenste ooghoek
Talisman: buitenste ooghoek, naar midden geblend
Power: begin van bewegend ooglid, naar midden
Amulet & Power: binnenste ooghoek
Spell: onder de ogen
Charm: onder de ogen, over de andere tint geblend

Look 2

essence witch side eyeshadow palette review-look-2

Ritual: onder de wenkbrauwen
Wish: transitiekleur in arcadeboog
Charm: transitiekleur net onder arcadeboog
Magic: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Enchanted:  bewegend ooglid
Amulet: binnenste ooghoek
Magic: onder de ogen, buitenste ooghoek naar binnen geblend

Ik vind het een onwijs mooi palette, waarbij vooral de matte en glinsterende tinten heel erg fijn werken en een goed pigment hebben. De metallic vlokken zijn wat kruimeliger en breng je daarom het beste aan met je vingers of met een vochtige kwast om fall-out te minimaliseren. Bij die dubbele kleuren is het trouwens niet puur een toplaag/overspray, want het blijven twee tinten als je het palette vaker gebruikt. Daar is de glans echt adembenemend van! Ik stoor me er niet aan, maar goed om te benoemen is dat sommige matte tinten voor wat kickback in de pan zorgen. Zolang de kwaliteit goed is, zal ik de laatste zijn die daarover klaagt!

essence witch side eyeshadow palette review-2

Verder vind ik de combinatie van een lichte en een donkere kant heel erg leuk bedacht. Ik merk dat ik de kleuren wel blijf combineren, omdat ik het nou eenmaal mooi vind om bij een donkere look wat lichte kleuren toe te voegen en visa versa. Gelukkig zit er niet echt een gemene heks in dit palette, die mij daarin tegenhoudt. Dus ik doe daarin lekker mijn eigen zin haha! Kortom: wat mij betreft hoeft dit palette niet de heksenketel in, maar voeg ik het met liefde toe aan mijn stash!

De essence witch side eyeshadow palette is verkrijgbaar bij Kruidvat en kost € 9,89

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

13 reacties

Nicky 2 maart 2020 - 10:15

Mooi looks heb je ermee gemaakt en de tinten zien er ook goed gepigmenteerd uit

Reply
bychristiana 2 maart 2020 - 12:42

Wat een super mooi pallet, dit zijn kleuren die ik zelf ook graag draag.

Reply
Tessa 2 maart 2020 - 12:43

een tof palette is dit, mooie looks heb je gemaakt

Reply
Gaby 2 maart 2020 - 20:12

Wat maak je mooie ooglooks.

Reply
Babs 2 maart 2020 - 21:01

Wat heb je een prachtige looks ermee gemaakt en die foto’s! Hoe doe je dat?
Het is inderdaad een bijzonder palette, ik vind hem ook prachtig!

Reply
Loes 3 maart 2020 - 00:27

Uhm…. ik ben nog even zoekende in heksentaal…. wat betekent kick back in the pan? En wat is swatchen? Het ziet er prachtig uit iig!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 3 maart 2020 - 05:54

haha!😂 Een pan is dat vierkantje waar de kleuren in zitten. Kickback in de pan betekent dat er wat poeder loskomt als je met je vingers of kwast in een van de kleuren gaat. Hierdoor blijft er losse poeder op de oogsnchaduw liggen. Swatches zijn de vegen op mijn armen die alle tinten laten zien.

Reply
Loes Ouweneel 3 maart 2020 - 12:52

Ah zo! Weer wat geleerd 😀

Reply
Natascha - Beautyopinie 3 maart 2020 - 11:22

Wauw, wat heb jij een skills zeg! Super mooi! Enne ook weer wat geleerd haha want kick back in the pan kende ik ook niet 😛

Reply
Michelle 3 maart 2020 - 12:12

Mooi palette weer van essence!

Reply
Mariska 3 maart 2020 - 14:38

Dat ziet er wel echt prachtig uit hoor! Ik ga er binnenkort mee aan de slag en hopelijk ben ik net zo tevreden 🙂

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty 3 maart 2020 - 18:02

Wat een gaaf palette van Essence! Leuke review en de kleuren zien er zo mooi uit, mede door jouw goede skills haha! Toffd foto’s ook. 🙂

Liefs
X

Reply
Deb 3 maart 2020 - 20:24

Super leuke review heb je geschreven en prachtige looks heb je met het palette gemaakt! Echt betoverend mooi. Ik zou ze allebei kunnen dragen, alleen het zo voor elkaar krijgen isvoor mij een dingetje.. daar kan ik wel wat ‘magie’ bij gebruiken 😊.

Reply

Plaats een reactie