Essence This Is Me review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-this-is-me-review-1

Essence komt met de This Is Me Collectie. Hierin zitten maar liefst twintig op elkaar afgestemde nudetinten nagellakken en lipsticks, passend bij verschillende huidtinten. Zo is ieder type verzekerd van dé perfecte match! Ik mag alle 20 lipsticks en nagellakken aan je laten zien én ik geef je natuurlijk mijn mening over de items.

essence-this-is-me-review

In bovenstaande box kreeg ik alle kleuren lipsticks en nagellakken thuisgestuurd. Essence maakt het je makkelijk met de This Is Me items. Zo is de collectie al opgesplitst voor de lichte, medium, getinte en donkere huid, zodat je makkelijk ziet welke tinten het best bij jouw huidtint zouden passen. Daarnaast zijn de kleurnummers van de lipsticks en nagellakken gelijk, zodat je direct herkent welke kleurduo’s een match zijn.

Ongeacht mijn lichte huid, ga ik je alle tinten laten zien op mijn nagels en lippen. Het wil natuurlijk niet zeggen dat als jij een lichte huid hebt, je niet mooi kan staan met een lipstick en/of nagellak voor een van de andere huidtinten. Alleen zullen de tinten voor de donkere huidjes misschien wat minder nude over komen.

Essence This Is Me Light

Dit zijn vijf tinten voor de lichte huidjes.

essence-this-is-me-review-light01

essence-this-is-me-light-swatchV.l.n.r.: 09 Special, 10 Naughty, 01 Freaky, 11 Amazing, 02 Happy

09 Special

essence-this-is-me-09-special-swatch

essence-this-is-me-09-special-review

Naar deze tint had ik zelf nooit gegrepen, maar Essence heeft gelijk. Deze beige kleur is prachtig bij een lichte huid.

10 Naughty

essence-this-is-me-10-naughty-swatch

essence-this-is-me-10-naughty-review

Deze zachtroze kleur vind ik onwijs mooi. Perfect voor een zachte look.

01 Freaky

essence-this-is-me-01-freaky-swatch

essence-this-is-me-01-freaky-review

Deze tint is net een tikkeltje bruiner dan Naughty.

11 Amazing

essence-this-is-me-11-amazing-swatch

essence-this-is-me-11-amazing-review

Amazing is een zacht paarse kleur.

02 Happy

essence-this-is-me-02-happy-swatch

essence-this-is-me-02-happy-review

Elke tint rood vind ik mooi, maar van deze word ik echt happy!

Essence This Is Me Medium

Dit zijn de tinten voor de medium getinte huidjes.
essence-this-is-me-review-medium

essence-this-is-me-medium-swatchV.l.n.r.: 12 Loyal, 14 Free, 03 Bold, 13 Brave, 04 Crazy

12 Loyal

essence-this-is-me-12-loyal-swatchessence-this-is-me-12-loyal-review

Deze tint zit tussen bruin en oranje in.

14 Free essence-this-is-me-14-free-swatch

essence-this-is-me-14-free-review

Deze roestrode kleur is echt intens. Wauw!

03 Boldessence-this-is-me-03-bold-swatch

essence-this-is-me-03-bold-review

Deze tint lijkt op Loyal, maar is net een tint meer roze.

13 Brave essence-this-is-me-13-brave-swatch

essence-this-is-me-13-brave-review

Deze rood-paarse tint is heel vurig en intens. Ik vind het prachtig!

04 Crazy

essence-this-is-me-04-crazy-swatch

essence-this-is-me-04-crazy-review

Crazy is een prachtige, warm paarse kleur.

Essence This Is Me Tan

Dit zijn de kleuren voor de getinte huidjes.

essence-this-is-me-review-tan

essence-this-is-me-tan-swatch

V.l.n.r.: 05 Legendary, 16 Loveable, 06 Real, 15 Fabulous, 17 Beautiful

05 Legendary

essence-this-is-me-05-legendary-swatch

essence-this-is-me-05-legendary-review

Deze donkere nude past prima bij mijn lichte huid vind ik. Het is een warm beige tint.

16 Loveable

essence-this-is-me-16-loveable-swatchessence-this-is-me-16-loveable-review

Deze roodbruine kleur is vurig, wauw!

06 Real

essence-this-is-me-06-real-swatchessence-this-is-me-06-real-review

Oh lala, are you for real?

15 Fabulous

essence-this-is-me-15-fabulous-swatch

essence-this-is-me-15-fabulous-review

De naam zegt al genoeg: fabulous!

17 Beautiful

essence-this-is-me-17-beautiful-swatchessence-this-is-me-17-beautiful-review

Deze warme, volle kleur is chocoladebruin-rood. Deze tint staat toch iedereen?!

Essence This Is Me Dark

Dit zijn de tinten voor de donkere huidjes.

essence-this-is-me-review-dark

essence-this-is-me-dark-swatch

V.l.n.r.: 18 Smart, 07 Enough, 20 Unique, 08 Strong, 19 Confident

18 Smart

essence-this-is-me-18-smart-swatchessence-this-is-me-18-smart-review

Nude tint voor de donkere huidjes, maar ook prachtig donkerbruin voor bij de lichtere huidjes.

07 Enough

essence-this-is-me-07-enough-swatch

essence-this-is-me-07-enough-review

Enough is enough, maar van deze kleur kan ik geen genoeg krijgen. Ik vind het een sexy kleur!

20 Unique

essence-this-is-me-20-unique-swatchessence-this-is-me-20-unique-review

Deze vurig paarse kleur is echt uniek, zoals de naam al zegt.

08 Strong

essence-this-is-me-08-strong-swatchessence-this-is-me-08-strong-review

Wat donkerder dan Unique, maar niet minder sensueel.

19 Confident

essence-this-is-me-19-confident-swatch

essence-this-is-me-19-confident-review

Warm chocolate, voor de zelfverzekerde dame!

Review This Is Me nagellak & lipstick

Essence belooft dat de This Is Me Lipstick een semi-matte finish heeft met een langhoudende textuur en een hoge dekking. Het zou aanvoelen als een veertje op je lippen, zo zacht! Over de This Is Me nagellak belooft Essence dat de formule van deze nude en vegan lakjes overeen komt met de ‘shine last & go!’ lijn van Essence die verkrijgbaar zijn vanaf de lente van dit jaar.

essence-this-is-me-review-3

This Is Me nagellak

Dat ik onwijs fan ben van de formule van de ‘shine last & go!’ lijn, heb ik al eens eerder gezegd en die mening blijft onveranderd. De afgelopen maanden draag ik heel regelmatig de kleurtjes uit die lijn. Ook de lakjes uit deze lijn zijn net zo fijn. Door de brede kwast, maar afgeronde kwast, lak je de nagels snel. Dat is ook nodig, aangezien de lak snel droogt. Ideaal dus als jij graag je kleding matcht met je nagellak, want je hebt in no-time een andere kleur op je nagels. Je hoeft niet lang te wachten tot je weer je ding kunt doen.

De foto’s laten natuurlijk al zien dat de nagellak een prachtige glans heeft. De dekking is erg goed. Bij sommige tinten is één laagje al voldoende, maar je hebt hoe dan ook na twee laagjes een volledige dekking. Ook blijft de nagellak een paar dagen prima en chipvrij op de nagels zitten. Het gebeurt wel eens een enkele keer dat ik na het wassen van mijn haar een stukje mis. Vaak is de rest dan nog prima, dus dan lak ik er nog een laagje overheen bij de nagel waar een stukje mist en je kan er weer een dag of twee tegenaan!

essence-this-is-me

De This Is Me nagellak is te koop bij onder andere Kruidvat voor € 1,69.

This Is Me Lipstick

Op de foto hieronder vind je de kleur 06 Real. Zo zag de kleur er na vier uur uit, nadat ik ook nog een broodje gegeten had. Niet slecht hè?!

essence-this-is-me-06-real-swatch2

De lipstick voelt inderdaad enorm zacht op mijn lippen is daarom comfortabel. Je kunt de lipstick snel aanbrengen door de hoge dekking. Als je twee keer over dezelfde plek gaat op je lippen, dan heb je een volledige dekking. De enige lipstick, waarbij dat lastiger ging, was 20 Unique. Die tint brengt als enige van de twintig wat minder dekkend en egaal aan. Ook zonder lippotlood blijft de lipstick zitten waar het hoort te zitten en trekt niet in de lijntjes. Verder blijft de lipstick lang op zijn plek zitten als je niet eet. Bijvoorbeeld na de lunch, kun je de lipstick het beste weer even bijwerken, omdat het dan wat vervaagt. Gelukkig gaat het bijwerken makkelijk en vlekkeloos met deze textuur.

De This Is Me lipstick is te koop bij onder andere Kruidvat voor € 2,89.

essence-this-is-me-review-2

Ik probeer mijn lipstick wel altijd te matchen met mijn kleding of er in ieder geval voor de zorgen dat het niet met elkaar vloekt. Alleen dat de lipstick en nagellak matchen, had ik helaas niet zo vaak. Daarom is dit zo onwijs leuk! Verder vind ik het goed dat er zoveel keuze is tussen ‘nude’ tinten voor alle huidtonen. Er is voor iedereen wel een match. Qua huidtoon zou ik het beste matchen met ‘light’. Alleen zijn er ook genoeg tinten voor andere huidtonen die ik echt fantastisch vind. Of je ze voor mij dan ook ‘nude’ zou kunnen noemen… Nee dat niet. Maar ach, ze zijn onwijs mooi. Dus ik blijf ook lekker door graaien naar de andere tinten. Er is namelijk geen een tint waarvan ik denk ‘daar zal ik nooit naar pakken’. Door de goede kwaliteit en het gebruiksgemak zijn zowel de lipstick als nagellak een echte aanrader!

Wat voor huidtoon heb jij en welk kleurtje past het beste bij jou denk je?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

20 reacties

Gaby 19 mei 2019 - 16:17

Ik vind free een leuke kleur voor de zomer leuk review van alle kleuren te samen

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 mei 2019 - 19:35

Dankjewel! 😊 Ja die kleur is prachtig!

Reply
Tessa 19 mei 2019 - 17:23

wow wat een mooie collectie en alle kleuren staan je erg mooi! Ik denk dat ik na mijn London reis maar naar de Kruidvat ga om een paar te testen

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 mei 2019 - 19:34

Leuk! Alvast veel plezier in Londen en ik ben benieuwd voor welke kleurtjes jij gaat!😊

Reply
Henk 20 mei 2019 - 07:10

Handig dat ze alvast alle huidteinten gesplitst hebben, vergroot alleen maar de doelgroep

Reply
lodi 20 mei 2019 - 08:06

Het is echt heel erg, maar ik vind echt elke kleur mooi. Real en legendary zou ik zo zelf kunnen dragen, maar er zit geen kleur tussen die ik minder vind.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 21 mei 2019 - 09:58

Ja he?! Dat heb ik ook haha😊

Reply
Laura | I scream beauty 20 mei 2019 - 12:59

Wat een mooie review, dat moet veel werk geweest zijn! Ik vind dat je alle kleuren goed kunt hebben.

Reply
Mandy 20 mei 2019 - 18:49

Wauw!! Wat leuk, ik ben dol op makeup van dit merk dus ga kijken of ik dit binnenkort ook even kan scoren!

Reply
Malou 20 mei 2019 - 20:19

Wauw wat een mooie collectie! En wat staan al die verschillende kleuren jou goed 😀

Reply
Carlijn / Cinemalijn 20 mei 2019 - 21:03

Ohhhh wauw wat vet! Ik ben gék op nagellak; ik vind de ‘Amazing’ er heel mooi uit zien.

Reply
Stefaan De Winter 20 mei 2019 - 21:12

altijd zo een uitgebreide review met mooie foto’s aangevuld! goede bezig!

Reply
Linda Teders 21 mei 2019 - 06:56

Wat is de inhoud van de flesje nagellak? Ik vind ze namelijk klein ogen, en vind nu online nergens de inhoud. Ook niet op de site van Essence zelf. Wat me te denken geeft….

Reply
Daphne - verdraaid mooi 21 mei 2019 - 09:56

Hi Linda, er zit 8 ml in een flesje nagellak. Heb jij jouw favoriete tint al gevonden?

Reply
Mariëlle 21 mei 2019 - 07:51

Wat een prachtige collectie zeg! En super dat je nu ook je lipstick kunt matchen met je nagellak. Ik zou deze collectie van essence echt wel graag willen hebben en uitproberen! Mooie XXL review. Bedankt!

Reply
Deb 21 mei 2019 - 14:39

Wat een ontzettend mooie collectie, leuk dat je lipsticks kunt matchen met nagellak en dat er rekening is gehouden met verschillende huidtinten. En wat een werk heb je erin gestoken! Vind je foto’s prachtig en ook heel duidelijk. Mijn favorieten zijn: amazing en crazy.

Reply
Ilona 21 mei 2019 - 22:37

Wauw wat zijn ze mooi! Ik stond er vanmiddag mee in mijn handen en heb ze toch weer terug gelegd, maar ik ga zodra ik de tijd heb toch even een paar kleurtjes kopen 🙂

Reply
Tanja 16 juli 2019 - 10:06

Mooi dat je alle kleuren zelf op hebt gedaan. Zo is echt duidelijk te zien wat een kleurtje met je gezicht doet; of het wat warmer of juist wat koeler maakt.
Zelf vind ik het onwijs moeilijk om een kleur uit te zoeken maar nu heb ik er toch een paar gekocht afgaande op wat essence bij een lichte huid vindt passen en ik moet zeggen; doen ze goed! 🙂
Jammer dat niet alle kleuren meer verkrijgbaar zijn in de winkels of online….
Top dat het echt de hele dag blijft zitten!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 16 juli 2019 - 17:31

Bedankt voor je lieve reactie! Een kleur kiezen is bijna altijd lastig, zeker met zo’n uitgebreide collectie! Fijn dat de tinten die jij gekozen hebt een match zijn! Bij de grotere Kruidvat winkels hebben ze vaak alle kleuren en sommige Etos filialen ook. Misschien dat je ze daar nog eens in het echt kunt bewonderen.

Reply
Reisblog van Manon Ruitenberg 24 mei 2019 - 10:23

Zitten erg mooie kleuren bij! Fijn ook dat lipstick en nagellak met elkaar matchen.

Reply

Plaats een reactie