essence the NUDE edition eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence the nude edition eyeshadow palette review-1

Al heb ik tientallen oogschaduwpalettes in mijn stash met nude tinten, ik kan er nooit genoeg van hebben. Het past overal bij en iedereen staat zulke tinten. Daarom vond ik het erg leuk dat essence in haar nieuwe collectie zo’n palette uitgebracht heeft. Ik ga vandaag het palette testen en laat je twee looks zien en daarom lees je hier de essence the NUDE edition eyeshadow palette review.

essence the nude edition eyeshadow palette review

De naam verraad het eigenlijk al, want als er een NUDE edition is, dan moet er vast ook nog een andere kleur verkrijgbaar zijn en dat klopt! Houd je toch niet van deze tinten of wil je eens voor wat anders gaan, dan is the ROSE edition misschien ook wat voor jou! Daarin vind je roze en paarse tinten.

essence the nude edition eyeshadow palette review-2

Het is een basic, plastic palette zonder al teveel poespas. Er zit gewoon in wat je nodig hebt (de oogschaduwtinten) en niets anders. De voorkant is doorzichtig, waardoor je direct in je oogschaduwstash kunt zien welke tinten hierin zitten. Verder open en sluit je het palette met een kliksluiting.

essence the nude edition eyeshadow palette swatch review

De negen tinten hebben geen namen en daarom nummer ik ze van 1 t/m 9, zodat ik straks bij de looks gemakkelijk kan uitleggen welke tint ik waar gebruikt heb. Eigenlijk swatchen alle tinten prima en zijn ze goed gepigmenteerd. Zowel de matte als de glanzende tinten voelen zacht aan en geven een mooie kleur.

Look & review essence the NUDE edition eyeshadow palette

essence maakt de belofte dat de tinten perfect op elkaar afgestemd zijn en je er zowel dag- als avondlooks mee kunt maken. Ze zouden langdurig hun kleur behouden en super zacht en hoog gepigmenteerd zijn. Ik laat je twee looks zien, waarbij ik bij de eerste look de wat neutrale, lichte tinten gebruikt heb en bij de tweede look de wat warmere, gouden tinten.

Look 1

essence the nude edition eyeshadow palette review-look essence the nude edition eyeshadow palette review-look-1

1: onder de wenkbrauwen
4: transitiekleur in arcadeboog
5: transitiekleur net onder arcadeboog
9: buitenste ooghoek, naar midden geblend
2: begin van bewegend ooglid, naar midden
2: binnenste ooghoek
9: onder de ogen
5: onder de ogen, over de andere tint geblend

essence the nude edition eyeshadow palette review-3

Look 2

essence the nude edition eyeshadow palette review-look-3 essence the nude edition eyeshadow palette review-look-4

1: onder de wenkbrauwen
8: transitiekleur in arcadeboog
9: buitenste ooghoek, naar midden geblend
3: bewegend ooglid
2: binnenste ooghoek
9: onder de ogen
8: onder de ogen, over de andere tint geblend

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit palette echt heel erg goed vind. De tinten zijn goed gepigmenteerd, zacht en blenden goed uit. De donkere tint verliest iets van zijn kleur, maar is daarna ook weer goed op te bouwen. Ze zijn wel wat poederig, maar zorgen voor weinig fall-out als je je kwast goed aftikt. Door zowel de gouden- en rosétint als de champagnetint kun je diverse looks maken, passend bij wat je mooi vindt en goed past bij de rest van de look. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, want deze budget topper kost nog geen vier euro!

essence the nude edition eyeshadow palette review-look-2

De essence the NUDE edition eyeshadow palette is verkrijgbaar bij Kruidvat en kost € 3,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Tessa 10 maart 2020 - 11:03

Dit palette is inderdaad erg fijn, ik ga deze denk ik mee nemen op vakantie. Neemt niet veel ruimte in en is toch veelzijdig

Reply
bychristiana 10 maart 2020 - 11:12

Ik blijf me altijd verbazen over die prijzen van Essence, haha; 4 euro voor een oogschaduwpallet. Dit vind ik ook heel mooie kleuren.

Reply
Nicky 10 maart 2020 - 16:28

Prijs/ kwaliteit verhouding is echt geweldig. Mooie palette en mooie looks heb je ermee gecreëerd

Reply
Deb 10 maart 2020 - 20:29

Wat een mooi palette! Zijn ook echt hele draagbare kleuren voor elke dag, ideaal. En je looks zijn weer prachtig geworden!

Reply
Mariska 11 maart 2020 - 17:43

Klinkt wel goed voor een palette van essence en die kleuren zijn prachtig! Binnenkort maar eens proberen 🙂

Reply

Plaats een reactie