essence STAY 8h MATTE liquid lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
essence stay 8h matte liquid lipstick review-2

Een liquid lipstick met een matte finish waar je zo’n acht uur niet naar om hoeft te kijken? essence belooft het met haar nieuwe liquid lipsticks in negen tinten. Ik laat je tint 05 Date Proof zien in de essence STAY 8h MATTE liquid lipstick review.

essence stay 8h matte liquid lipstick review-1

De verpakking van de liquid lipstick is ideaal, zeker als je meerdere tinten in je stash hebt. De kleur van de huls is namelijk de kleur van de lipstick. Ideaal toch?

essence stay 8h matte liquid lipstick review-4

De spons applicator heeft twee zijden, namelijk een brede en een smalle zijde, waardoor je de lipstick heel makkelijk en precies aan kunt brengen, zelfs in de mondhoeken.

essence stay 8h matte liquid lipstick review-3

Volgens essence is de ultra lange duurzaamheid van tot wel acht uur bewezen in onafhankelijke tests. De finish is onwijs mat en de textuur is volgens het merk zo licht dat je het bijna niet voelt zitten.

essence stay 8h matte liquid lipstick swatch 05 date proof

De swatch laat al een hele egale, matte kleur zien. Net aan de zijkant zie je nog een glansje, die nog net niet opgedroogd is. De swatch belooft al veel goeds!

Review essence STAY 8h MATTE liquid lipstick

Hieronder zie je twee close-up foto’s van mijn lippen. Op de eerste foto heb ik de lipstick net aangebracht en foto twee heb ik vier uur later gemaakt, waarbij ik in de tussentijd geluncht heb.

essence stay 8h matte liquid lipstick swatch 05 date proof-1 essence stay 8h matte liquid lipstick swatch 05 date proof-2

De finish is ultra mat en de dekking perfect egaal. De lipstick blijft perfect op je lippen zitten tot je wat gegeten hebt. Na het eten vraagt je lipstick om een touch up. Die acht uur zul je dus waarschijnlijk eerder redden als je tussendoor niets eet. Verder is de formule fijn, doordat het inderdaad erg licht aanvoelt. De matte finish droogt je lippen niet op en zorgt ervoor dat je het juist bijna niet voelt zitten. Die kleur wil je trouwens toch in je stash hebben?! Die is in alle seizoenen perfect en, zoals de naam al zegt, date proof (en dus kiss proof 😉 ).

essence stay 8h matte liquid lipstick review

De essence STAY 8h MATTE liquid lipstick is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

7 reacties

bychristiana 5 maart 2020 - 07:37

Wat een mooie kleur, echt zo’n perfecte everyday tint. Haha, acht uur is wel lang. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst acht uur achtereenvolgens niets gegeten heb. Behalve ’s nachts dan, maar ja, dan graag ik ook geen lipstick;-)

Reply
Eveline Fleur 5 maart 2020 - 13:18

Wauw wat een prachtige kleur zeg. Heel warm en tegelijkertijd fris. Het staat je in ieder geval prachtig Daphne!

Reply
Tessa 5 maart 2020 - 17:28

ik vind deze echt super mooi en onwijs fijn

Reply
Haydée 6 maart 2020 - 18:48

Je krijgt wel waar voor je geld! Mooie kleur ook!

Reply
Bernadettd 6 maart 2020 - 22:37

Staat je heel mooi! Weer iets voor op mijn lijstje om ook te proberen! 😘

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty 9 maart 2020 - 23:17

Wauw! Die kleur is zo mooi en dat voor zo’n budget vriendelijk product van Essence. 🙂 Deze wil ik ook wel in mijn stash haha.

Liefs
X

Reply
Janine Wooshy 13 maart 2020 - 12:28

Prachtige kleur! Is ook beeldig als je look natural glowy is. Dat je lippen opvallen met een mooie kleur. Ik ben juist iets meer van ‘glossy’ maar niet te transparant. Wel met kleur erin. Ik zou daar wel iets meer in willen zien. Heb jij een idee welk product hier in de buurt komt?

Maar ik heb ook dagen dat in voor matte en veel kleur houdt. Dus ik word wel genijgt met ‘ ik wil dit proberen!’ De verpakking vind ik eigenlijk ook wel leuk! Heeft wel iets. Vind steeds meer dat Essence mee draait in make up wereld. Het word steeds beter! Pluimpje waard! Ik ben zelf gek van de nieuwe contour palette van Essence. Maar zelfs mascara is erg goed tegenwoordig! Voor mij hoeft duur koop écht niet meer.

Reply

Plaats een reactie