essence review nail polish

door Daphne - verdraaid mooi
essence review nail polish

In dit artikel ga ik drie producten in één testen, namelijk een base coat, nagellak en top coat. Allemaal van essence, boordevol natuurlijke ingrediënten en natuurlijk lekker budget proof! Daarom lees je hier de review over de essence clean & care base coat, clean & strong nail polish en de extreme gel top coat.

Clean & care base coat

Deze base coat bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevat onder andere biologische perzikolie. Dat zorgt voor prachtige, verzorgde nagels en bereidt ze perfect voor op hun favoriete tint nagellak.

essence clean care base coat review

Het kwastje is redelijk dun met een vrij recht uiteinde. Dan vind ik de kwastjes van de shine, last & go lijn van essence een stuk prettiger werken.

Clean & strong nagellak

Deze nagellak is verkrijgbaar in zeven tinten, waarvan je hier tint 06 Vibrant Magma ziet. Het bestaat voor 86% uit natuurlijke ingrediënten en verstevigt merkbaar de nagels in slechts één week.

essence clean strong nagellak review

Dit kwastje is echt top en heel gebruiksvriendelijk. Het is een breed kwastje met een afgerond einde, waardoor je zowel snel als egaal kunt werken voor een fijn resultaat.

Extreme gel top coat

Deze top coat laat een adembenemende glanzende gelachtige finish achter. Daarbij zorgt het voor een langere houdbaarheid van je nagellakkleur. Dat laatste is getest door 100 personen in combinatie met de extreme last base coat (een andere die ik je in dit artikel laat zien dus) en de shine, last & go gel nail polish. De vergelijking is gemaakt met het gebruik van de shine, last & go gel nail polish zonder top coat. Het resultaat is door 80% van de gebruikers bevestigd.

essence extreme gel top coat review

Ook dit kwastje is helaas weer wat dunner, net als de base coat.

Swatch & review essence clean & strong nail polish

Hieronder kun je de swatch zien van de tint 06 Vibrand Magma.

essence clean & strong nail polish swatch 06 vibrant magma review

Buitenom de kwastjes van de base- en top coat werken alle drie de producten fijn. Ze drogen onwijs snel, waardoor je niet lang hoeft te wachten om door te gaan met je dagelijkse dingen. Daarnaast zorgt de extreme gel top coat voor een extreem prachtige glans. Bij mij blijft de nagellak zo’n vier dagen zitten zonder te chippen. Daarna beginnen de eerste nagels en dan vooral mijn wijsvingers te beschadigen.

De essence clean & care base coat en de essence clean & strong nail polish zijn € 1,99 per stuk en de essence extreme gel top coat is € 2,59 en verkrijgbaar bij Kruidvat. Alle items zijn vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 9 december 2020 - 09:30

Wat een mooie kleur, ik vind hem wel wat weg hebben van Chanel rouge noir!

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl 10 december 2020 - 12:58

Wat een prachtige kleur! Deze wil ik echt eens gaan proberen. 🙂

Liefs
X

Reply
Deb 12 december 2020 - 10:31

Mooi kleurtje! De base coat ga ik zeker halen zodra die van mij op is, vind 99% natuurlijk wel erg goed en ook fijn dat de samenstelling je nagels tegelijk verzorgt. De topcoats van essence heb ik altijd al erg goed gevonden.

Reply

Plaats een reactie