essence review | matte & colour changing lipstick en lip oil

door Daphne - verdraaid mooi
essence review matte lipstick lip oil colour changing lipstick swatch

Je lippen voeden en verzorgen die tegelijkertijd een mooie glow of kleur geven? Met wat nieuwe lipproducten van essence uit de grote assortimentsupdate is dat geen probleem. Ik laat je drie varianten zien. Natuurlijk is ook dit seizoen de colour changing lipstick er weer, maar ook een verzorgende, shiny lip oil en een matte (maar hele voedende!) lipstick. Scroll snel verder om de essence review te lezen over deze drie items.

essence electric glow colour changing lipstick | € 2,99

essence electric glow colour changing lipstick review

Je kan eigenlijk bijna een wedje leggen dat essence (en CATRICE) ieder half jaar weer met een vernieuwde colour changing lipstick komt. Al ziet hij er dit keer wel heel erg mooi uit hoor! Zo’n soort lipstick reageert op de pH-waarde van de lippen en verandert vervolgens van kleur.

essence electric glow colour changing lipstick review swatch

Wat de intensiteit van de kleur is, verschilt per persoon dankzij de pH-waarde van ieder individu. Het resultaat is sowieso met een stralende finish en een zachte kleurglinstering, die tegelijkertijd de lippen voedt.

essence electric glow colour changing lipstick review swatch look

Het concept is niet verrassend of bijzonder meer, maar dankzij de verpakking werd ik toch meer getriggerd en nieuwsgierig gemaakt. Ik vind het een fijne balm om in mijn tas te hebben en zo mijn lippen onderweg te kunnen verzorgen en tegelijkertijd een touch of colour te geven. Hij werkt als de meeste lip balms en verzorgt mijn lippen goed. Alleen wordt zo de kleur van mijn lippen net wat meer benadrukt en dat vind ik erg mooi.

essence hydra matte lipstick | € 2,59

essence hydra matte lipstick review

De matte lipstick heeft een hoge kleurafgifte, lange hold en matte finish. Daarnaast voedt het de lippen met sheaboter, zonnebloemolie en een vitaminecomplex. Zo voelt de romige textuur fijn aan op de lippen en zorgen de squalaan en hyaluronzuur gelijk voor extra hydratatie. 

essence hydra matte lipstick review swatch

De lipstick is verkrijgbaar in acht tinten en ik laat je hier tint 401 Mauvement zien. Een koele mauve-paarse tint.

essence hydra matte lipstick review swatch 401 mauve ment look

Ondanks de matte finish, brengt de textuur niet stroef aan. Het geeft mijn lippen direct een intense kleur en een matte finish. Het heeft in eerste instantie wel een geur/smaak dat gelukkig na een paar minuten verdwijnt. De houdbaarheid van de lipstick is een aantal uur en moet je even bijwerken nadat je wat gegeten hebt. Naast deze tint heeft essence er dus nog een aantal en ik ben zelf vooral benieuwd naar de felle, warme zomerse kleurtjes. Dus daar ga ik nog eens naar kijken.

essence cranberry lip oil | € 2,59

essence cranberry lip oil review

Dit is een voedende lipolie met vitamine E en cranberryolie dat hydratatie biedt en reageert op de natuurlijke, individuele pH-waarde van de lippen. Net als de electric glow colour changing lipstick dus. Dankzij de gewichtloze, gelachtige textuur glijdt de olie heel makkelijk over de lippen en geeft ze een shiny finish zonder plakkerig aan te voelen.

essence cranberry lip oil review swatch look

Ik ben sowieso groot fan van de essence lipgloss en dan met name de extreme shine volume lipgloss. Daarom had ik zelf al verwacht dat de olie helemaal fijn zou moeten zijn. En dat is ook zeker het geval! Het geeft mijn lippen een intense gloss, plakt niet, geeft mijn lippen een net wat roze touch en voelt heel prettig aan. Het is misschien niet helemaal de bedoeling, maar ik vind deze variant heel fijn om over een lipstick aan te brengen. Zo kun je iedere matte lipstick een geweldige glow geven.

Je shopt de items bij Kruidvat en boozyshop.nl.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Natascha - Beautyopinie 5 juli 2022 - 19:43

Jaaa die hydra matte lipsticks vind ik ook heel fijn!

Reply
bychristiana 14 juli 2022 - 19:55

Ik weet nog dat ik dit soort lipproducten die je lippen van kleuren zouden doen veranderen vroeger helemaal geweldig vond, ook al was het resultaat dan uiteindelijk toch vaak wat minder spectaculair dan ik gedacht of gehoopt had;-)

Reply

Plaats een reactie