essence pretty natural hydrating foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
essence pretty natural hydrating foundation review

essence is dit najaar met een nieuwe hydraterende foundation gekomen, die samen met essence-consumenten is ontwikkeld en speciaal op hun wensen is afgestemd. Ik ben benieuwd of het ook aan mijn wensen zal voldoen. Daarom lees je hier de essence pretty natural hydrating foundation review in de kleur 050 neutral champagne.

De foundation heeft een vederlichte, langdurige formule met hyaluronzuur en aloë vera. Dat zorgt voor 24 uur hydratatie en een natuurlijke 24 uur houdende matte finish. De medium dekkende foundation verwijdert roodheid, zorgt voor een gelijkmatige teint en mengt aangenaam zacht met de huid. Het resultaat is een egale, natuurlijke en verzorgde teint.

essence pretty natural hydrating foundation review-1

De foundation zit verpakt in een kartonnen verpakking met daarop meer informatie en de ingrediëntenlijst. Zo blijft de daadwerkelijke tube clean. Die tube heeft een draaidop. Zo kun je je foundation niet alleen gemakkelijk doseren, maar kun je ook hygiënisch werken.

essence pretty natural hydrating foundation swatch review

De foundation is in de winkels verkrijgbaar in 10 kleuren, maar online tot 31 kleuren. Hier laat ik je dus 050 neutrale champagne zien, die een neutrale tot warme ondertoon heeft. De kleur is voor mij net wat aan de donkere kant, maar aangezien ik zo nu en dan graag zelfbruiner gebruik, valt het gelukkig mee.

Nu, 1,5 maand nadat dit artikel online is gekomen, heb ik nog twee kleuren ontvangen, namelijk 030 en 040. Ik maakte er een reels van, waarbij ik de tinten live voor je swatch en laat zien hoe je jouw perfecte kleur kunt creëren door diverse kleuren te mengen. Hieronder kun je de reels bekijken!

Look & review essence pretty natural hydrating foundation

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen.

essence pretty natural hydrating foundation review swatch

Op de foto’s kun je vooral rondom mijn neus en op mijn kin zien dat de foundation een medium dekking heeft, doordat het de roodheden vermindert. Daarbij droogt de foundation inderdaad mat op, terwijl je huid nog prima gehydrateerd aanvoelt. Dus ook die belofte komt essence waar. Let er bij het kiezen van je kleur alleen even op dat de kleur een beetje oxideert.

essence pretty natural hydrating foundation review swatch-1

De essence pretty natural hydrating foundation is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat en Boozyshop voor € 4,99. Dit product is cruelty free en vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 14 oktober 2020 - 08:16

Wat een mooi resultaat weer, en dat voor die prijs! Ik ben altijd heel trouw aan mijn Chanel les Beiges foundation. Dat is ook echt de enige die ik in huis heb;-)

Reply

Plaats een reactie