Essence Perfect Shine Lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-perfect-shine-lipstick-review-3

Na de prachtige ’this is me’ collectie van Essence, heb ik de smaak te pakken gekregen wat betreft lipsticks van dit merk. Een nieuwe lipstick uitproberen is dan ook geen straf! Je leest hier de Essence Perfect Shine Lipstick review.

essence-perfect-shine-lipstick-review-1

De Perfect Shine Lipstick is verkrijgbaar in zes tinten. Ik laat je tint 05 Perfect Plan zien. Op de dop van de luxe ogende, metallic roze huls vind je een sticker met het kleurnummer die dezelfde kleur heeft als de lipstick zelf. Heb je dus meerdere varianten, dan vind je de tint daar gemakkelijk terug. Verder open en sluit je de lipstick met een kliksluiting.

essence-perfect-shine-lipstick-review

Swatch

essence-perfect-shine-lipstick-review-swatch-05-3

Met de naam ‘perfect shine’ kan de lipstick natuurlijk niet anders zijn dan een glanzende lipstick. En dat is het! De linker swatch is een enkele swatch en bij de rechter swatch heb ik verschillende keren over dezelfde plek geveegd. Je ziet dat je de lipstick tint op kunt bouwen. Ik denk dat ik de kleur het beste kan omschrijven als een zachte, nude rood/roze tint.

Look & review Essence Perfect Shine Lipstick

Volgens Essence is de lipstick hoog gepigmenteerd, prettig om te dragen en verzorgend. Dankzij de romige en zachte textuur zou de lipstick eenvoudig aan te brengen zijn en de lippen een super glanzende finish geven. Verder voeden rijke ingrediënten als vitamine E en shea butter de lippen. Essence maakt geen beloftes over de houdbaarheid van de lipstick, maar dat ga ik natuurlijk ook testen.

Hieronder zie je twee foto’s. Op de eerste foto heb ik de lipstick net aangebracht de tweede foto is na vier uur genomen.

essence-perfect-shine-lipstick-review-swatch-05-2

Een glanzende lipstick blijft door de romige textuur vrijwel nooit heel lang zitten. Dat is bij deze lipstick ook het geval. De lipstick is na vier uur (waarbij ik ook gegeten heb) vrijwel helemaal verdwenen. Wel is de lipstick heel makkelijk bij te werken. Ook laag over laag!

essence-perfect-shine-lipstick-review-swatch-05

De lipstick ziet er op de lippen uit als een lipstick, maar voelt aan als een lippenbalsem. Mijn lippen voelen zacht en gevoed aan. Door de romige textuur glijdt de lipstick tijdens het aanbrengen over de lippen en laat een prachtige glans achter.

Alleen is de lipstick niet geurloos. Het ruikt namelijk naar een zoete bubblegum. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat normaal gezien een afknapper vind en iets waar ik totaal niet van houd. Alleen ruik je de geur bij deze lipstick puur bij het aanbrengen ervan op de lippen. Daarna verdwijnt de geur en blijft de smaak ervan niet in je mond hangen. Pfhiew, gelukkig Essence! Het zou immers zonde zijn om zo’n mooie lipstick in de kast te laten liggen voor puur de geur. Ik vind de textuur en de kleur namelijk prachtig en het is zeker een lipstick die ik vaker zal dragen!

De Essence Perfect Shine Lipstick is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 2,99.
essence-perfect-shine-lipstick-review-2

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

2 reacties

Tessa 4 oktober 2019 - 17:20

Ik vind dit een prettige lipstick, mooie kleur ook

Reply
Deb 6 oktober 2019 - 09:13

Wat een mooie kleur! Staat je erg goed. Ik draag zelf ook graag dit soort lipsticks, die voelen toch net wat comfortabeler aan.

Reply

Plaats een reactie