essence out in the wild eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence out in the wild eyeshadow palette review

essence komt deze lente met twee prachtige, nieuwe oogschaduwpaletten. De ene variant heeft romantische roze kleurnuances en de andere variant is geïnspireerd op de kleuren van het bos en heeft dus vooral groene en bruine kleurnuances. Het zal geen verrassing voor je zijn dat ik de roze variant echt niet kon weerstaan en die heb ik dan ook voor je getest met swatches en een look. Daarom lees je hier de essence out in the wild eyeshadow palette review in de kleur 01 don’t stop blooming.

essence out in the wild eyeshadow palette review

Het palette ziet er echt prachtig uit door de felle en krachtige roze tinten met witte nuances. essence heeft zelfs een 3D gevoel weten te creëren door zowel de tekst als de druppels op de bladeren wat dikker te maken. Je sluit het palette met een magneet en aan de binnenzijde vind je een spiegel en 12 tinten. Zo’n spiegeltje geeft dat extra luxe gevoel, terwijl de prijs budgetproof blijft. In de matte tinten is een reliëf van bloemetjes gedrukt.

essence into the wild don't stop blooming eyeshadow palette swatch review

Op de afbeelding hierboven vind je de swatches van alle tinten. Ze hebben geen namen, dus voor het gemak geef ik ze een cijfer van 1 t/m 12 van links naar rechts en van boven naar onderen.

De matte tinten zijn wat poederig, maar ook erg zacht en daarom onwijs goed gepigmenteerd. Let er bij het maken van je look wel even op dat je je penseel aftikt om fall-out te voorkomen. Ik heb daar zelf geen problemen mee als de kwaliteit goed is, maar weet het in ieder geval. Alleen kleur 7 swatcht erg droog. Dat is helaas vaker bij veel paletten met roze, matte tinten. Bij nummer 3 komt de glans helaas niet goed tot zijn recht, dus ik hoop dat bij de look te verhelpen met fixing spray. Nummer 11 moet je echt opbouwen om die intense glans te krijgen. Zodra je het hebt opgebouwd, dan is die ook echt oogverblindend! 

Look & review essence out in the wild eyeshadow palette

Een romantische ooglook is niet compleet zonder onweerstaanbare lashes, waarmee je jouw flirty blik kunt versterken. Daarom gebruikte ik voor deze look de essence lash like a boss false lashes in de variant 01 OMG. De wimperstrip is flexibel, waardoor je ze gemakkelijk (en meerdere keren!) kunt aanbrengen. Bij de set zit een wimperlijm.

essence lash like a boss false lashes review 01 omg

Look 1

essence into the wild don't stop blooming eyeshadow palette swatch look

1: onder de wenkbrauwen
2: transitiekleur in arcadeboog
5: transitiekleur net onder arcadeboog
12: buitenste ooghoek, naar midden geblend
9: midden van bewegend ooglid
4 en 11: begin van bewegend ooglid
10: binnenste ooghoek
12: onder de ogen
5: onder de ogen, over de andere tint geblend

Look 2

essence into the wild don't stop blooming eyeshadow palette swatch look review

1: onder de wenkbrauwen
2: transitiekleur in arcadeboog
5: transitiekleur net onder arcadeboog
10: bewegend ooglid
10: binnenste ooghoek
5: onder de ogen

Het palette heeft een goede variatie tussen matte en glanzende tinten en lichte transitietinten en donkere tinten om schaduw te creëren. Eigenlijk alle tinten zijn tijdens het gebruik erg poederig, zeker de matte varianten. Daarom raad ik je aan om je penseel goed af te tikken om fall-out te voorkomen/minimaliseren.

Waar bij het swatchen niet iedere glanzende tint goed tot zijn recht kwam, is daar bij het creëren van de look niets van te merken. Die zijn juist erg goed gepigmenteerd (zonder fixing spray!). Waar ik persoonlijk wel tegenaan loop, is dat veel tinten op de ogen erg hetzelfde lijken, waardoor het snel een geheel wordt zonder overloop. Tint twee lijkt bijvoorbeeld een taupe kleur, terwijl het op de ogen en bij de swatch een lichtroze kleur is en daarom erg veel wegheeft van kleur 5. Zeker geblend. Kortom: het is niet het beste oogschaduwpalette wat ik van essence heb, maar het is ook geen no-go. Het is een prima palette om alledaags te gebruiken voor natuurlijke, neutrale looks.

essence don't stop blooming eyeshadow palette review

De lashes zijn echt fantastisch en raad ik je ook direct aan! Zelfs de lijm die erbij zit, is echt top en zorgt voor een goede hechting. Ze zijn ook erg lang, waardoor ik er een stuk vanaf heb moeten knippen en het dus zeker ook voor veel mensen geschikt zou zijn. 

Het essence out in the wild eyeshadow palette don’t stop blooming is verkrijgbaar bij Boozyshop en Kruidvat voor € 6,99. De lash like a boss false lashes shop je voor € 2,99 en is verkrijgbaar in vier varianten. Beide items zijn vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Charlotte 30 april 2021 - 19:15

Mooie ooglijk! De kleuren spreken mij wel aan.

Reply
Rachel Kromdijk 30 april 2021 - 21:04

Wauw wat een prachtige oogschaduw palette zeg, love it!

Reply
bychristiana 1 mei 2021 - 08:17

Ik vind het zelf altijd lastig om met zulke tinten te werken, maar als ik dan jouw look weer zie, vind ik het echt prachtig!

Reply

Plaats een reactie