essence nail care review

door Daphne - verdraaid mooi
essence nail care review

essence heeft haar nail care assortiment vernieuwd, waarvan ik drie producten ga testen. Je leest hier mijn mening over de essence jelly nail polish remover, anti split file en nail & cuticle cream in deze essence nail care review.

essence jelly nail polish remover review

Je nagellak verwijderen van je nagels is een klusje dat snel gebeurd is, maar waarbij die typische lucht nog lang blijft hangen. essence heeft een remover, waarbij je (volgens essence) zelfs in het vliegtuig je nagellak kunt verwijderen zonder ongewenste aandacht te trekken.

essence jelly nail polish remover review-1

De remover heeft een inhoud van 75 ml, waardoor het ‘cabin proof’ is. Je opent het met een draaidop en de remover heeft een klein gaatje aan de bovenkant. De textuur is gelachtig, waardoor het niet meteen uit het flesje drupt. De opening is wel vrij klein voor een geltextuur, maar dat vind ik juist wel prettig. Ik merk dat je met grotere openingen snel teveel pakt dan nodig is en daarom werkt het hier gedoseerd.

essence jelly nail polish remover review

Volgens essence ruikt de nagellakremover naar ananas. Ik vind het niet naar verse ananas ruiken, maar van die ananas in een blik. De geur heeft nog wel een scherpe ondertoon, maar door de zoet geurende ananas is dat niet overheersend.

essence jelly nail polish remover review-2

De remover doet wat het moet doen: nagellak verwijderen. Het is wel even wennen door de geltextuur, maar het werkt wel. Of ik mijn nagellak nou echt zou verwijderen in een vliegtuig is een ander verhaal haha.

De essence jelly nail polish remover kost € 2,89.

essence anti split file review

Heb je gevoelige nagels? Dan weet je dat het erg belangrijk is met wat voor soort vijl je je nagels in model vijlt. Ik gebruik normaal gezien altijd een glasvijl, maar voor deze keer maak ik een uitzondering.

essence anti split file review-2

De vijl van essence heeft twee kanten. Via de eerste stap, de blauwe kant, kun je je nagels korter vijlen.

https://www.ilovebudgetmakeup.nl/2020/01/19/review-action-max-more-tattoo-brow-•-228-dark-brown/

Met de tweede stap, de roze kant, kun je je nagels in model vijlen. Die zijde is ook extra zacht voor dunne en broze nagels. De vijl zit verpakt in een plastic hoesje, waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen in je tas.

essence anti split file review

Ik heb voor deze review heel even afscheid genomen van mijn glasvijl. Gelukkig zonder spijt, want fijn is deze vijl zeker! Beide kanten hebben geen grove korrel, waardoor je niet snel haperingen krijgt met vijlen en je nagels dus ook niet snel splijten. Ik zal mijn glasvijl niet helemaal aan de wilgen hangen, maar dit is een fijn (en een stuk goedkoper) alternatief. Deze belandt dus in mijn tas!

De essence anti split file kost € 1,39.

essence nail & cuticle cream review

Dan kunnen je nagels nog zo mooi gelakt zijn, maar als je je nagelriemen niet verzorgd, is het toch minder netjes. essence komt met een nagel en nagelriem crème, met daarin kokosnootolie.

essence nail cuticle cream review

Volgens essence beschermt het intensief en vernieuwt het gevoelige en veeleisende nagelriemen. Ik gebruik elke avond zo’n crème voor de nagelriemen, maar ik was nog op zoek naar een fijne variant voor onderweg die je makkelijk aanbrengt en snel intrekt.

essence nail cuticle cream review-2

Door de dunne opening kun je de crème makkelijk doseren. Het is een lichte crème die je makkelijk uitsmeert. Daarbij trekt het snel in en laat het verzorgde nagelriemen achter. Daarom vind ik dit product ideaal voor overdag als je tussendoor even je nagels wilt verzorgen.

essence nail cuticle cream review-1

De essence nail & cuticle cream kost € 1,99.

essence is verkrijgbaar bij Kruidvat. Meer reviews over essence lees je hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

11 reacties

Deb 3 april 2020 - 07:48

Wat een leuke producten! Vooral naar de nail & cuticle cream ben ik benieuwd. Vaak maken dit soort creams (ik heb er ook een van ORLY) je nagelriemen ook niet te vet. Ben benieuwd of ie ook lekker naar kokos ruikt, daar ben ik namelijk dol op 🥥. Ps. helemaal bovenin je artikel staat een kleine typo. In plaats van essence Jelly staat er “Kelly” nail polish remover 😊.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 3 april 2020 - 14:17

Oeps, dankjewel! 😅 Ja de crème ruikt inderdaad heerlijk naar kokos!

Reply
Isabella 3 april 2020 - 10:06

Ben erg benieuwd naar de nail & cuticle cremé! Misschien ook maar de remover testen. De gewone stinkt altijd zo….

Reply
Rachel 3 april 2020 - 12:54

Ik ben gek op dit soort producten en op nagels, maar toch heb ik altijd (regelmatig) last van velletjes naast mijn nagels. Hierdoor maak ik er altijd weer snel een potje van..Jouw handen zien er altijd prachtig en verzorgd uit.

Reply
bychristiana 4 april 2020 - 08:31

Haha tjee, nee, ik zou mijn nagellak er ook niet af gaan halen in een vliegtuig. Wie zou dat nou doen? Ik denk dat Essence zich hiermee wel heel erg richt op een niche-markt haha;-) Ik heb zelf vaak de nagellakremover van L’Oreal, die ruikt ook aangenaam, voor een nagellakremover dan he;-)

Reply
Laura 4 april 2020 - 14:06

De crème spreekt me wel erg aan. Persoonlijk verzorg ik mijn nagels niet voldoende, zou hier verandering in moeten brengen. De verpakking van de remover vind ik wel schattig met die ananassen!

Reply
Tessa 4 april 2020 - 15:52

Ik vind de nagellak remover echt goed. hij kreeg zelfs de glitternagellak van mijn nagels zonder al te veel moeite

Reply
Natiza 5 april 2020 - 14:25

Oeh essence nail & cuticle cream spreekt mij wel aan!

Reply
Gudrun 5 april 2020 - 20:20

Ik denk dat ik de cutticle cream ga proberen. Essence had vroeger (+-10jaar geleden denk ik) een variant in een dun “draaisysteem” (zoals eyeliner). Die was zo handig! Zo spijtig dat die weg gegaan is. Enig idee of er zoiets in draaisysteem bestaat van ander merk?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 5 april 2020 - 20:24

Die is heel fijn! CND heeft een cuticle cair pen die je kunt draaien. Die kun je in de review via de link hieronder lezen. Bedoel je die?
https://www.verdraaidmooi.com/cnd-nailcare-review/

Reply
Gudrun 5 april 2020 - 20:27

Bedankt voor de tip. Die van essence was niet met een borsteltje maar gewoon een pen/stick met het product zoals een lipstick 🙂

Reply

Plaats een reactie