essence nail art | Pride Amsterdam

door Daphne - verdraaid mooi
pride amsterdam nail art essence

Vandaag is Pride Amsterdam 2020 begonnen. Tijdens de Pride, die tot en met 2 augustus duurt, vieren we dat je jezelf kunt zijn mag houden van wie je wilt. Speciaal voor die gelegenheid zegt essence: “Let your pride shine bright on your nails”. Daarom ga ik van mijn nagels met lakjes van essence regenboognagels maken met de zes kleuren van de regenboog. Wil je weten welke essence nail art voor Pride Amsterdam ik maak? Scroll dan snel verder!

De zes shine, last & go tinten die ik vandaag ga gebruiken, zijn:

 • 16 Fame Fatal
 • 53 Honey Honey
 • 62 Walking On Sunshine
 • 42 Everybody Say Yeah
 • 31 Electriiiiiic
 • 45 Creating Memories

pride amsterdam nail art essence-1

Bij twee looks heb ik als basislaag tint 33 Wild White Ways gebruikt. Mocht je nog niet bekend zijn met de essence shine, last & go nagellakjes? Dan zou ik daar zeker verandering in brengen als je een nagellak liefhebber bent zoals ik! Ze zijn namelijk niet alleen spotgoedkoop, € 1,69 bij Kruidvat, maar zijn ook echt van goede kwaliteit. De nagellak heeft een fijn, breed kwastje, waarmee je snel en egaal kunt lakken. Daarnaast droogt de nagellak onwijs snel en heeft de formule een gel-effect. Dat zorgt voor intensive kleuren en een prachtige glans. Ik lieg niet wanneer ik zeg dat ik meer dan 30 van deze lakjes in mijn stash heb, dus dat zegt wel wat, toch?!

essence nail art – water marble

essence heeft samen met @femketje.nl al een nail art gemaakt in een kleurrijk marbel design. De fotocollage hieronder laat je het stappenplan zien, maar ik zal jee ook nog wat meer vertellen per stap wat je moet doen, zodat je het zelf na kunt maken als je dat wilt.

pride amsterdam nail art

 1. Breng een base coat aan op je nagels en laat deze drogen. Neem dan een schaaltje met water op kamertemperatuur en druppel per kleur een druppel nagellak in het water, zodat er een bullseye ontstaat.
 2. Gebruik een dun voorwerp, zoals een naald om de kleuren door elkaar te ‘marblen’. Let op dat je snel werkt, omdat de lak enorm snel droogt.
 3. Dompel je nagel in je creatie in het water.
 4. Wacht tot de overige nagellak in het water wat verhard is en verwijder de drijvende nagellak met een wattenstaafje of woodstick uit het water.
 5. Haal je vinger uit het water en verwijder de overige nagellak op de vinger met nagellakremover.
 6. Breng een top coat aan om de nagellak te sealen.

essence nail art – sponge ombre

Ik houd van een ombre effect, zeker als je moet kiezen tussen zoveel mooie tinten nagellak. Dan kun je ze beter allemaal tegelijk gebruiken toch?!

Bij deze nail art is het handig dat je de huid rondom je nagels beschermt, waardoor je na je nail art zo min mogelijk aan de slag hoeft met nagellakremover. Ik heb dat gedaan met een protector sticker die ik op AliExpress gekocht heb, maar je kunt ook bijvoorbeeld peel-off nail tape gebruiken. Of helemaal niets, maar dan moet je wat meer aan de slag met de remover.

rainbow nail art essence

 1. Om een zo mooi mogelijke dekking te krijgen, waarbij de tinten zo krachtig mogelijk worden, heb ik als basis een witte nagellak gebruikt. Eén laagje is voldoende, ook wanneer dat laagje niet volledig dekkend is zoals bij mij.
 2. Breng alle kleuren horizontaal, onder elkaar aan. Zorg dat de tinten overlappen om een zo mooi mogelijk ombre effect te creëren. Werk snel, want ook hier droogt de nagellak snel.
 3. Stempel de spons op de nagel.
 4. Wacht een minuut of twee voordat je stap 2 en 3 herhaalt om een zo egaal en dekkend mogelijk effect te krijgen zonder dat het laagje eronder nog nat is. Herhaal die stappen totdat je de gewenste dekking hebt.
 5. Wanneer je de gewenste dekking hebt gecreëerd, dan breng je een top coat aan om de nagellak te sealen. Let erop dat je ‘over’ de nagellak zweeft om geen strepen te krijgen.

rainbow nail art essence-1

essence nail art – rainbow dots

Wil je een snelle, maar onwijs leuke nail art? Dan zijn de rainbow dots misschien wat voor jou! Ik heb een nail art pen gebruikt om de dots te creëren, maar je kunt ook bijvoorbeeld een cocktailprikker of puntje van een haarclipje gebruiken.

rainbow nail art essence-2

 1. Zorg voor een egale basis. Ik heb hier een witte basis gebruikt, zodat de regenboogtinten goed op zouden vallen.
 2. Laat een druppel van iedere tint vallen op een voorwerp dat tegen nagellak kan. Ik gebruik een plastic bordje.
 3. Stippel per tint de dots op je nagels. Maak je puntje na iedere stip schoon, zodat de kans zeer klein is dat je blijft plakken bij de volgende nagel door ‘oude’ verharde nagellak.
 4. Wanneer je alle tinten gehad hebt, breng je een top coat aan om de nagellak te sealen.

rainbow nail art essence-3

Heb je helemaal geen tijd of zin om je te wagen aan de nail art, dan kun je je nagels natuurlijk ook gewoon allemaal een andere kleur geven. Dan boots je het effect van een regenboog ook na! Een regenboog bestaat alleen uit zes tinten, dus je moet zelf kiezen welke kleur vervalt.

rainbow nail art essence-4

Voor welke nail art zou jij gaan?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Deb 25 juli 2020 - 12:51

Te gekke nailarts heb je gemaakt. Ik zou voor een watermarble gaan als het niet zo bewerkelijk was 😊. Ik heb het wel eens geprobeerd maar het werd echt niks. Ik zou dan eerder voor een ombre nailart gaan. Heb je super mooi gedaan 🌈.

Reply
Amelie van Writings by Amelie 26 juli 2020 - 15:39

Mooie nailart! Het zijn wel felle kleurtjes die ik weinig tot nooit zou dragen. Toch is het een fijn idee dat je ze op momenten rond de pride periode kan dragen!

Reply
bychristiana 29 juli 2020 - 08:28

Ik vind de dots heel erg leuk, maar heel eerlijk; ik zou er echt het geduld niet voor hebben;-)

Reply

Plaats een reactie