essence my skin perfector review

door Daphne - verdraaid mooi
essence my skin perfector review

In de nieuwste assortimentsupdate van essence brengt het merk de ‘my skin perfector’ lijn uit. Hierin vind je ultieme beauty essentials voor een prachtige huid. Ik laat in deze review de essence my skin perfector review de tinted primer en de loose fixing powder zien.

Kleine disclaimer voor ik je verder neem in deze review: beide producten heb ik opgestuurd gekregen in een bepaalde tint. Alleen omdat ik van mezelf heel licht ben, zijn beide items te donker. Daarom laat ik je deze keer geen foto’s zien op mijn huid, aangezien je dan een vertekend beeld krijgt. Wel heb ik ze allebei uitvoerig getest, zodat ik je alsnog mijn mening kan geven!

essence my skin perfector tinted primer review

Wil je de hele dag door optimaal genieten van je gezichtsmake-up, dan is een basis heel belangrijk. Deze primer belooft in combinatie met een foundation een vlekkeloos gezicht, maar je kunt hem ook los dragen!

essence my skin perfector tinted primer review

De tinted primer is verkrijgbaar in drie tinten, namelijk 10 Light Beige, 20 Nude Beige en 30 Medium Beige. Ik laat je de tweede tint zien. Je kunt de primer makkelijk doseren, omdat het verpakt zit in een tube.

essence my skin perfector tinted primer review-1

Volgens essence is de textuur lichtgewicht en mousse-achtig en smelt het onweerstaanbaar zacht in de huid. Draag je de primer los, dan zou je een natuurlijke dekking krijgen voor een gladde huid. Als basis voor de foundation zou het resultaat vlekkeloos zijn.

essence my skin perfector tinted primer 20 nude beige swatch review

De primer ziet er op de swatch vrij donker uit voor mijn huid, maar eenmaal geblend is er niets meer van de kleur te zien. Echt dekking geeft de primer dus niet, maar het laat wel een mooie glow achter op de huid. Is jouw juiste kleur dus niet op voorraad, dan zou het zomaar kunnen dat een wat lichtere of donkerdere tint ook prima gaat! Daarnaast is de mousse heel zacht, waardoor je een gladde huid krijgt door de primer. Dat zachte komt onder andere, omdat er siliconen in de primer zitten (o.a. onder de naam: Dimethicone). Voor mij is dit geen probleem, maar wel goed om te vermelden, omdat sommige huidjes er niet tegen kunnen.

De essence my skin perfector tinten primer is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 3,99.

essence my skin perfector loose fixing powder review

Ik heb gelukkig zo’n makkelijke huid dat afpoederen voor mij geen must is, maar op de t-zone vind ik het wel fijn. Zeker als ik wil dat mijn huid er de hele dag mooi uit blijft zien. Een losse poeder geeft mijn voorkeur en dat is precies wat deze poeder is!

essence my skin perfector loose fixing powder review

De fixing powder is verkrijgbaar in twee tinten, namelijk 10 Light en 20 Nude. Ik laat de laatste tint aan je zien. Je kunt de poeder los gebruiken zonder foundation of bovenop je make-up voor extra dekking.

essence my skin perfector loose fixing powder review-1

Je opent en sluit de poeder met een draaidop. Binnenin vind je een aantal gaatjes waar je de losse poeder uit kunt tikken. Bang dat je teveel pakt? Laat de beschermingssticker er dan voor bijvoorbeeld de helft op zitten. Dat scheelt een hoop!

essence my skin perfector loose fixing powder 20 nude swatch review

Volgens essence geeft deze poeder de huid een egale, matte finish zonder een markereffect. Dankzij de fijne parels en de combinatie van verschillende poeders, worden de poriën zichtbaar geminimaliseerd en wordt glans geabsorbeerd. De toegevoegde kleurpigmenten zouden de huid van een effen finish voorzien.

essence my skin perfector loose fixing powder 20 nude swatch review-1

Het is een fijne, zachte poeder die de huid matteert en egaliseert. Dekking geeft de poeder ook zeker, want ik zag er ineens wel heel bruin uit haha. Ik had niet veel nodig om de huid te matteren, dus voor mij is het product ook zeker duurzaam.

De essence my skin perfector loose fixing powder is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 3,89.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Tessa 18 maart 2020 - 10:34

Dat van de kleuren klinkt mij heel bekend in de oren!

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty 18 maart 2020 - 16:26

Die fixing powder lijkt mij zo’n fijn product!

Liefs
X

Reply
Rachel Kromdijk 19 maart 2020 - 15:14

Wat een mooie producten zeg, mooie structuur geloof ik ook!

Reply
Janine Wooshy 2 april 2020 - 23:21

Ben wel benieuwd naar essence my skin perfector tinten primer.

Reply
Coby van der Linden 5 april 2020 - 18:11

Ik heb de primer gekocht en vind hem geweldig….

Reply

Plaats een reactie