Essence Hydrating + Perfecting Primer review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-hydrating-perfecting-primer-review

Een gezichtsprimer is een perfecte match of een complete flop. Het versterkt de werking van je foundation of laat je foundation alle kanten op gaan, behalve de goede. Deze keer is het prime time met de nieuwe primer van Essence. Je leest hier de Essence Hydrating + Perfecting Primer review.

essence-hydrating-perfecting-primer-review-2

Door het pipetje kun je de primer eenvoudig aanbrengen én heb je altijd de juiste dosering. Daarbij vind ik het hygiënisch werken. Alleen moet ik wel zeggen dat ik het pipetje niet altijd even goed vind werken. Soms wordt het pipet buisje namelijk niet gevuld als je het pipetje indrukt. Er zit nog genoeg vloeistof in de verpakking, dus daar kan het in ieder geval niet aan liggen. Waar het wel aan ligt, durf ik niet te zeggen. Vooral niet omdat het de ene keer wel doet en de andere keer niet.

essence-hydrating-perfecting-primer-review-3

Volgens Essence is deze primer de perfecte basis voor een langhoudende en vlekkeloze make-up. De poriën worden verfijnd en de huid wordt gevoed en verzacht door het vitaminecomplex. Verder zou de primer prettig en comfortabel aanvoelen op de huid door de lichte textuur.

Review Essence Hydrating + Perfecting Primer

Ik vind het een groot voordeel dat in deze primer SPF 20 zit, die je huid beschermt tegen uv straling. Ik heb namelijk de laatste tijd verschillende dagcrèmes binnen gekregen zonder een SPF. Zonder bescherming de deur uit gaan, zomer of winter, vind ik namelijk geen prettig idee.

essence-hydrating-perfecting-primer-review-1

De primer ruikt fris, maar heeft geen hele sterke geur. Ondanks dat het een vrij dunne substantie is, smeert het heel vol uit. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik een dagcrème aan het aanbrengen ben en zo voelt mijn huid ook aan. Het resultaat is een gehydrateerd aanvoelende en zachte huid. Het verbaasde me dat er siliconen in de primer zitten (onder de naam: Dimethicone), want dat voel ik zelf niet terug. Het geeft een glowy finish en daar ben ik dol op, want zo blijft het er natuurlijk uit zien. Verder hecht het goed aan mijn make-up en matcht het met alle verschillende foundations die ik voor de test gebruikt heb. Het geeft een egaal effect en rult niet met de rest van mijn make-up en dat is natuurlijk top!

De Essence Hydrating + Perfecting Primer is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 3,89.

essence-hydrating-perfecting-primer-review-4

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

4 reacties

Liset - Beautydagboek 21 oktober 2019 - 09:39

Zelf gebruik ik nooit een gezichtsprimer (want: voelt altijd zo ‘dicht’ aan), maar het is goed om te horen dat je dat bij deze niet hebt. Ook een mooie budgetprijs!

Reply
Tessa 21 oktober 2019 - 10:02

dat pipetje werkt inderdaad niet altijd even goed. ik vind deze primer erg aangenaam

Reply
bychristiana 21 oktober 2019 - 11:42

Misschien komt het door de dunne textuur dat het pipetje deze niet goed opneemt? Wellicht is de opening wat groot / breed aan de onderkant? Ik gebruik altijd een primer. Ik heb er nu eentje van Guerlain in gebruik, die vind ik super fijn en deze geeft ook een heel mooie glow aan de huid.

Reply
Babs 21 oktober 2019 - 21:17

Klinkt als een fijne primer en handig dat er ook SPF in zit!

Reply

Plaats een reactie