essence glow my mind review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-glow-my-mind-review-1

Begin oktober liet ik je al een sneak peek zien van de nieuwe essence glow my mind trend edition. Afgelopen week ontving ik twee items uit de collectie, namelijk het baked highlighter palette en de bijpassende highlighter brush. Ik test beide items hier in de essence glow my mind review.

essence glow my mind highlighter brush review

Een highlighter kan nog zo mooi zijn, maar als je het met de verkeerde tool aanbrengt, dan kan het effect tegenvallen en soms zelfs lelijk zijn. Gelukkig is de trend edition compleet met een highlighter brush. Door de rosé-gouden look vind ik het er chique uitzien! De brush zit verpakt in een plastic kokertje. Zo is het gelijk leuk verpakt als je het cadeau zou willen geven, maar kan er ook geen stof bij de brush komen en is het dus een ideale opbergtool.

essence-glow-my-mind-highlighter-brush-review

De highlighter brush heeft vrij korte haartjes die dicht op elkaar zitten. Stiekem vind ik het daarom juist ook perfect voor het aanbrengen van contourproducten. Door de dichte haren, kun je precies werken en strakke lijnen zetten, maar het alsnog mooi uitblenden. Een higlighter breng ik zelf eigenlijk het liefst aan met een wat luchtigere kwast, waarbij de haartjes wat minder dicht op elkaar zitten. Zo krijg je naar mijn idee een nog meer natuurlijk effect. Al knalt je highlighter met zo’n kwast als deze natuurlijk veel meer, doordat het geconcentreerder aangebracht wordt.

essence-glow-my-mind-highlighter-brush-review-1

De essence glow my mind highlighter brush kost € 3,59.

essence glow my mind baked highlighter palette review

Geen doffe winterhuid meer met dit onwijs grote baked highlighter palette. De baked texturen hebben een grote spreiding aan kleur en accentueren geselecteerde gebieden van de huid op een sprankelende manier. Het palette is glanzend roségoud, dat qua looks perfect past bij de highlighter brush. Zowel aan de binnen- als buitenzijde vind je een soort van dikgedrukte diamanten, die natuurlijk perfect passen bij dit stralende palette.

essence-glow-my-mind-baked-highlighter-palette-review

Je opent en sluit het palette met een magneetsluiting en aan de binnenzijde zie je de drie prachtige highlighttinten tevoorschijn komen. Er zit trouwens een beschermfolie op die je gemakkelijk verwijdert en terug opnieuw aanbrengt, voor de bescherming van de tinten én het palette.

essence-glow-my-mind-baked-highlighter-palette-review-2

De tinten hebben geen naam, dus ik nummer ze van 1 t/m 3 van links naar rechts en hieronder zie je de swatches ervan.

essence-glow-my-mind-baked-highlighter-palette-swatch-review

Alle tinten hebben stuk voor stuk een prachtige glans. Nummer twee is wat glitteriger en had ook wat meer fall-out, al zie je dat glitterige helemaal niet terug op de swatch. Nummer 1 is wat geler, nummer 2 heeft een lichte champagnekleur en tint drie heeft wat perzikachtigs in zich en is daarom ook perfect als lichte, glanzende blush.

essence-glow-my-mind-baked-highlighter-palette-swatch-review-1

Ik heb tint twee aangebracht op mijn jukbeenderen, onder de wenkbrauwen en op het cupidoboogje. Tint drie bracht ik aan op de appeltjes van de wangen, gecombineerd met de essence the blush. Ik houd zelf enorm van een stralende, glowy huid, dus deze trend edition is echt aan mij besteed! Tint twee oogt op de huid wat glitterig en ligt daarom in eerste instantie meer op de huid. Als je het blend met je blush, dan krijg je een meer natuurlijk resultaat. Tint drie heeft dat glitterige niet en brengt vanaf het eerste moment prachtig aan. Daarnaast vind ik het palette zelf ook echt fantastisch. Het is groot en heeft drie grote pans met pareltjes als inhoud!

De essence glow my mind baked highlighter palette kost € 8,99.

essence-glow-my-mind-baked-highlighter-palette-review-1

De essence glow my mind trend edition is van eind januari tot begin maart exclusief verkrijgbaar bij Etos. Beide producten die ik getest heb, zijn vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

bychristiana 13 januari 2020 - 08:45

Wat een super mooi pallet, deze tinten zouden ook mooi bij mijn huid passen!

Reply
Tessa 13 januari 2020 - 11:26

Wat een mooie palette, daar gaat je winterblues wel van weg!

Reply
Rachel Kromdijk 13 januari 2020 - 15:11

wauw en nog eens wauw, echt een prachtig palette en wat heb je er mooie foto’s van gemaakt (de swatches zijn ook super strak!)

Reply
Simone 14 januari 2020 - 09:26

Wat een goed palette!

Reply
Marleen 10 februari 2020 - 20:45

Heeft iemand deze al in de winkel zien liggen? Al bij verschillende Etos vestigingen geweest maar nog niet gezien…

Reply

Plaats een reactie