essence foot care review

door Daphne - verdraaid mooi

Je voeten alleen in de zomer mooi verzorgen? Niet als het aan essence ligt! Afgelopen najaar bracht het merk namelijk twee producten uit die speciaal voor jouw voeten zijn, zodat je zelfs onder die dikke, fluffy sokken zijdezachte voeten met fris verzorgde nagels hebt. Ook laat ik je gelijk een nieuwe tint nagellak zien in een heerlijk warm herfst- en winterkleurtje. Scroll snell verder voor de essence foot care review met het ultra-care foot mask en protecting toe nail base coat.

essence protecting toe nail base coat review | € 1,99

Een base coat speciaal voor de teennagels heb ik echt nog nooit gezien. Ik heb ook geen idee of zoiets überhaupt al bestond. Deze variant bevat tea tree oil dat de conditie van de teennagels verbetert en ze zo beschermt voor invloeden van buitenaf. Ook tegen beschadigingen. Dus een mooie basis voor goed verzorgde teennagels. Dit product is trouwens onderdeel van de clean beauty lijn!

essence protecting toe nail base coat review

Het kwastje is vrij dun met een recht uiteinde. Persoonlijk vind ik de essence shine last & go kwastje prettiger, omdat die breder zijn en een afgerond uiteinde hebben. Verder is er niks mis met deze base coat. Het droogt lekker snel, waardoor je snel verder kunt met je manicure. Of er echt verschil ziet tussen een normale base coat en deze variant? Tja… Geen idee eigenlijk. De nagellak blijft op mijn teennagels toch altijd veel beter zitten dan op mijn vingernagels. Baat het niet, dan schaad het niet, dus ik gebruik de volgende keer gewoon dit product weer op mijn teennagels.

essence ultra-care foot mask review | € 2,69

Dit masker geeft de droge voeten een intense hydratatie, laat de huid soepel aanvoelen en heeft bewezen de huidbarrière te versterken. Je kunt het masker ook dagelijks als crème gebruiken. Wil je een extra verzorgende boost? Breng dan een dikkere laag aan, trek katoenen sokken aan en laat het de hele nacht inwerken. Ook dit product is onderdeel van de clean beauty lijn en het is dermatologisch getest.

essence ultra-care foot mask review

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De belangrijkste ingrediënten zijn zeezout, sheaboter, ureum en panthenol. 

essence ultra-care foot mask ingredienten review

Na Aqua staat Glycerin (2) dat vochtinbrengend werkt en de huid verzacht en beschermt. Caprylic/capric Triglyceride (3) is een hydraterende en verzorgende stof en kan gebruikt worden als verdikkingsmiddel van de textuur. Cetearyl Alcohol (4) is een vette alcohol dat de huid hydrateert en verzorgt. Glyceryl Stearate Citrate (5) laat je huid zacht en prettig aanvoelen. Glycine Soja (Soybean) Oil (6) hydrateert, verzacht en heeft antioxiderende eigenschappen. Maris Sal, oftewel zeezout (7), maakt je huid lekker glad. Panthenol, oftewel vitamine B5 (8), trekt vocht aan, verbetert de beschermlaag en de elasticiteit van de huid en heeft kalmerende, regenererende en verzachtende eigenschappen. Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, oftewel sheaboter (9), laat een fijne film achter op de huid, houdt vocht vast en maakt het glad. Urea (10) hydrateert de huid, waardoor het soepel, zacht en elastisch wordt. 

essence ultra-care foot mask textuur ervaring review

De crème heeft een hele lichte geur van sheaboter, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Gelukkig staat parfum dan ook bijna onderaan de ingredientenlijst. Voor mij voelt de textuur meer aan als een crème dan als een masker. Het is namelijk vrij licht, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid. Wel kun je natuurlijk gewoon een lekkere, dikke laag aanbrengen met sokken, want pas dan is het effect echt goed merk- en zichtbaar. Zo zijn je voeten lekker zacht en gehydrateerd. Heerlijk! Gewoon je voeten dus ook verzorgen in de winter. 

swatch essence shine last & go 81 call me rusty | € 1,69

Mijn favoriete budgetproof nagellak heeft voor het najaar weer wat nieuwe kleurtjes uitgebracht. Eerder gaf ik hierover al mijn uitgebreide mening in het artikel met de essence this is me lijn. Andere naam, maar dezelfde formule en kwastjes. 

essence shine last go review swatch 81 call me rusty

Het kwastje is zo onwijs fijn, want door de brede, maar afgeronde kwast, lak je de nagels snel. Dat is ook nodig, aangezien de lak snel droogt. 81 call me rusty is een rusty rode tint en daarom perfect voor de herfst. Ik laat je de swatch wel even op de nagels van mijn handen zien. Is net wat meer fotoproof dan mijn tenen…😉

essence shine last go swatch 81 call me rusty

Je shopt essence onder meer bij Kruidvat en Boozyshop. Alle drie de producten zijn cruelty free en vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 31 januari 2022 - 21:13

Prachtige kleur nagellak! Zag ‘em net ook voorbij komen op Insta. Ik lak mijn teennagels het hele jaar door omdat ik op blote voeten sport en ik mijn teennagels zo lelijk vind zonder kleurtje 😂. Voetencrème gebruik ik eigenlijk bijna nooit omdat de meeste crèmes meestal wat tijd nodig hebben om in te trekken en ik slapen met katoenen sokken i.c.m. voeten crème ook niet fijn vind.

Reply
bychristiana 1 februari 2022 - 07:42

Ik zou eigenlijk ook wat vaker een crème voor de voeten moeten gebruiken, mijn voeten scrubben doe ik wel regelmatig en het lakken van mijn teennagels vind ik ook altijd leuk.

Reply

Plaats een reactie