essence extreme shine volume lipgloss review & swatches

door Daphne - verdraaid mooi
essence extreme shine volume lipgloss volume review

Als je dol bent op lipgloss, dan ken je vast wel de populaire essence shine shine shine lipgloss, die niet plakt en een mooie wetlook geeft. Als dat een favoriet van je is, dan kun je je geluk niet op met de nieuwste opvolger: de essence extreme shine lipglosses. Deze lijn heeft een vernieuwde formule, twee nieuwe varianten en een vernieuwde look. Ik vertel je er alles over en swatch alle 15 tinten voor je. Daarom lees je hier de essence extreme shine volume lipgloss review.

De extreme shine volume lipgloss is klimaatneutraal. Dat heeft het merk gecreëerd door samen met ClimatePartner de uitstoot te berekenen van deze lipgloss en vervolgens te compenseren met een klimaatbeschermingsproject van windenergie in Maharashtra, India. Daarnaast is de nieuwe dop gemaakt van 94% gerecycled plastic. Dat bespaart zo’n 31 ton nieuw plastic per jaar.

essence extreme shine volume lipgloss review volume

volume lijn | op de lippen 09 Shadow Rose

De lipgloss is onderdeel van de clean beauty lijn. Daarom bevat het een hoog gehalte aan natuurlijke ingrediënten en ondersteunt het de productie van duurzame palmolie. Het bevat dan ook geen PEG’s, siliconen, alcohol, olie, microplasticdeeltjes en parabenen. Ook is het vrij van gluten. Natuurlijk is alles vegan en cruelty free.

Swatches essence extreme shine volume lipgloss

Alle lipswatches heb ik binnen gemaakt, maar alle armswatches maakte ik buiten. Dat zie je goed aan het effect en vooral de intensiteit van de shimmers in de tinten.

Volume

De volume lipgloss bevat negen tinten die zorgen voor maximaal volume.

essence extreme shine volume lipgloss review volume swatch

Swatch v.l.n.r.: 01 Crystal Clear | 02 Summer Punch | 03 Dusty Rose | 04 Purple Rain | 05 Pink Panther | 06 Candy Shop | 07 Peach Please | 08 Gold Dust | 09 Shadow Rose

essence extreme shine volume lipgloss volume swatch

01 Crystal Clear

essence extreme shine volume lipgloss swatch 01 Crystal Clear

02 Summer Punch

essence extreme shine volume lipgloss swatch 02 Summer Punch

03 Dusty Rose

essence extreme shine volume lipgloss swatch 03 Dusty Rose

04 Purple Rain

essence extreme shine volume lipgloss swatch 04 Purple Rain

05 Pink Panther

essence extreme shine volume lipgloss swatch 05 Pink Panther

06 Candy Shop

essence extreme shine volume lipgloss swatch 06 candy shop

07 Peach Please

essence extreme shine volume lipgloss swatch 07 peach please

08 Gold Dust

essence extreme shine volume lipgloss swatch 08 gold dust

09 Shadow Rose

essence extreme shine volume lipgloss swatch 09 shadow rose

Plumping

De plumping lipgloss bestaat uit vijf tinten die een extreem plumping effect geven.

essence extreme shine volume lipgloss review plumping swatch

Swatches v.l.n.r.: 101 Milky Way | 102 Sweet Dreams | 103 Pretty in Pink | 104 Nude Mood | 105 Flower Blossom

essence extreme shine volume lipgloss plumping swatch

101 Milky Way

essence extreme shine volume lipgloss swatch 101 milky way

102 Sweet Dreams

essence extreme shine volume lipgloss swatch 102 sweet dreams

103 Pretty in Pink

essence extreme shine volume lipgloss swatch 103 pretty in pink

104 Nude Mood

essence extreme shine volume lipgloss swatch 104 nude mood

105 Flower Blossom

essence extreme shine volume lipgloss swatch 105 flower blossom

Glow

De glow lipgloss bestaat uit één tint die zich aanpast op de individuele pH-waarde van de lippen om ze zo een natuurlijke glans te geven.

essence extreme shine volume lipgloss review glow swatch

Swatch 201 Magic Match

essence extreme shine volume lipgloss glow swatch 201 magic match

201 Magic Match

essence extreme shine volume lipgloss swatch 201 magic match

Op de tweede foto heb ik de lipgloss verwijderd, maar zie je nog goed het effect van de pH-waarde in de gloss. Mijn lippen zijn namelijk veel meer roze dan normaal.

essence extreme shine volume lipgloss review glow

glow lijn | op de lippen 201 Magic Match

Review essence extreme shine volume lipgloss

Kijk nou naar al die kleuren! Daar word je toch vrolijk van?! Er zit echt voor ieder wat wils bij. De ene tint is wat dekkender dan de andere tint. Zo kun je sommige tinten gebruiken voor over een lipstick heen als extra touch en creëer je ineens heel veel nieuwe tinten! De volume en glow lijn voelt normaal aan op de lippen, maar de plumping variant bevat menthol voor dat extra plumping effect. Ik zie zelf niet mega veel verschil met de andere glossjes, maar ik vind dat je lippen er altijd wat voller uitzien met een gloss. Het mooiste van alles is dat geen van de lipglossen plakken, dus het draagcomfort is goed!

essence extreme shine volume lipgloss review plumping

plumping lijn | op de lippen 103 Pretty in Pink

De essence extreme shine volume lipgloss shop je bij drogisterijen met een essence schap en onder andere op kruidvat.nl voor € 1,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Deb 24 juni 2021 - 07:50

Wat een werk om al die lipglosses te swatchen, petje af voor je! Mooie en duidelijke foto’s ook. Op de swatches op je arm komen de kleuren heel duidelijk over, maar op je lippen vallen de kleuren eerlijk gezegd een beetje weg waardoor er helaas niet echt eentje voor mij eruit springt. Vind ze net iets te transparant denk ik. Enne Santin Pink van PG staat je goed 😉.

Reply
bychristiana 24 juni 2021 - 10:11

Haha, ik dacht precies hetzelfde als Deb! Wat.Een.Werk! Echt serieus, elke keer de gloss aanbrengen, foto’s maken…en dat dan steeds opnieuw. Maar goed, zo zie je wel het best het resultaat natuurlijk. Swatches op de hand zeggen mij nooit zoveel. Ik vind de glossen wel mooi, maar net te licht. Ik hou wel van iets meer kleur.

Reply
Gea 24 juni 2021 - 10:56

Wat een lipglosses zeg! ik houdt van nude kleuren, die zou ik dan graag eens willen proberen. Soms heb je van die momenten dat je even een nude look wilt, deze zijn dan ideaal.

Reply
Rachelkromdijk 25 juni 2021 - 17:16

Wat een collectie zeg, ziet er goed uit! Je ziet de swatches op de hand wel het best, maar op de lippen zie je weinig verschil moet ik zeggen jammer! Maar als ik eerlijk ben, breng ik altijd lipgloss aan over een matte liquid lipstick (of een normale) lipstick.

Reply
Anne 29 juni 2021 - 00:25

Jeetje, wat een werk, al die lipglossen fotograferen enzo! Wel leuk om te zien, lang geleden dat ik een blog zag die écht tijd en aandacht stopte in zo’n review! 😍

Reply

Plaats een reactie