essence daily dose of love eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence daily dose of love eyeshadow palette review-1

Toen ik je de sneak peek van de nieuwe essence collectie van herfst/winter 2020 liet zien, werd ik zelf al onwijs enthousiast bij het zien van al die nieuwe oogschaduwpaletten. Ik ontving er één, waarvan ik je de eerste indruk al liet zien in de YouTube video. Vandaag laat ik je een soortgelijke look zien en geef ik mijn uiteindelijke mening. Daarom lees je hier de essence daily dose of love eyeshadow palette review.

essence daily dose of love eyeshadow palette review

Het palette bevat draagbare rosé oogschaduws. Houd je niet van die kleur, dan kun je altijd nog kiezen voor ‘energy’ met gouden en oranje nuances en ‘power’ met rode een blauwe tinten. De verpakking is duurzaam doordat het gemaakt is van 100% gerecycled papier. Daarnaast bevat het geen magneten, want om de verpakking te sluiten, gebruik je een elastiekje. Je houdt het palette netjes door het bijgevoegde plastiek folietje wat je op de tinten kunt leggen.

essence daily dose of love eyeshadow palette swatch review

Op de afbeelding hierboven vind je de swatches van alle tinten. Ze hebben geen namen, dus voor het gemak geef ik ze een cijfer van 1 t/m 9 vanaf de matte, witte tint tot de donkerbruine tint. De matte tinten zijn poederig, maar zacht en hebben een goed pigment. Tik je penseel dus goed af voor je het aanbrengt op je ogen en dan is er niks aan de hand. De shimmer tinten glanzen heel mooi. Nummer 2 is wat poederig, maar de andere tinten niet. Tint 3 dekt het mooist wanneer je het aanbrengt met je vingers of een vochtig penseel. De andere tinten hebben dat niet nodig en kun je gewoon met een droge kwast aanbrengen voor een dekkend effect.

Look & review essence daily dose of love eyeshadow palette

essence daily dose of love eyeshadow palette review look

1: onder de wenkbrauwen
7: transitiekleur in arcadeboog
4: transitiekleur net onder arcadeboog
9: buitenste ooghoek, naar midden geblend
8: tussen buitenste ooghoek en tint bewegend ooglid
5: midden van bewegend ooglid
3: begin van bewegend ooglid
2: binnenste ooghoek
9: onder de ogen
4: onder de ogen, over de andere tint geblend

essence daily dose of love eyeshadow palette review-2

essence heeft een goede mix gemaakt tussen matte en glanzende tinten en tussen lichte en donkere tinten. De lichte tinten zijn licht genoeg om te highlighten, de middelste tinten perfect als transitiekleur en de donkere tint om diepte te creëren in de look. De matte tinten moet je alleen even goed aftikken voor je ze aanbrengt op je ogen, omdat ze wat poederig zijn. Ik stoor me daar niet aan, omdat de kwaliteit en het pigment goed blijven. Tinten 2 en 3 zijn het mooist en krachtigst wanneer je ze met je vingers of een vochtig penseel aanbrengt. De andere shimmers hebben dat niet nodig. Kortom: ik ben erg blij met zowel de variatie van het palette als de kwaliteit en ben daarom ook zeker benieuwd naar de twee andere varianten.

De essence daily dose of love eyeshadow palette kost € 4,99 en is vanaf 12 oktober verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

6 reacties

Rachel 15 september 2020 - 11:19

Wat een prachtige look heb je ermee gemaakt en de swatches zien er ook erg goed uit!

Reply
Daniëlle Springer 15 september 2020 - 17:28

Wat een mooi palette! Vind de kleuren wel helemaal mijn ding!

Reply
Tessa 15 september 2020 - 19:32

Deze staat hoog op mijn buy list, erg mooi

Reply
Deb 15 september 2020 - 19:54

Mooie kleuren én look heb je met het palette gemaakt. Ik ben ook wel benieuwd naar het Energy palette omdat ik ook houd van gouden oogschaduw tinten vooral nu ik een beetje getint ben.

Reply
Milou 15 september 2020 - 23:02

Prachtige look en prachtige kleuren in het palet!

Reply
bychristiana 16 september 2020 - 08:31

Wat een mooie kleuren zeg! Ik vind de look die je er mee gemaakt hebt ook echt prachtig.

Reply

Plaats een reactie