Essence Crystal Power Nail Polish review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-crystal-power-nail-polish-review

Bij de aankomende vrieskou horen fonkelende ijskristallen. Wel het effect van die kristallen, maar liever niet de vrieskou? Dan zijn de nieuwe nagellakjes van Essence misschien wel een uitkomst.  Ze zijn namelijk geïnspireerd op de effecten van kristallen. Je leest hier de Essence Crystal Power Nail Polish review.

essence-crystal-power-nail-polish-review-2

De schitterende Crystal Power Collectie is verkrijgbaar in zes tinten. Ik laat je tint 02 Be Strong zien. In het potje lijkt het een koele taupe tint. Op de nagels zelf neigt het, afhankelijk van de lichtinval, meer naar een koele, ijzige tint met een prachtige glans en naar een rose gouden tint.

essence-crystal-power-nail-polish-review-3

Het potje is doorzichtig en heeft een witte dop. Het kwastje is iets dunner dan het kwastje van de Essence Shine Last & Go collectie, maar alsnog breed genoeg om er redelijk snel mee te werken.

essence-crystal-power-nail-polish-review-1

Essence Crystal Power Nail Polish review

De vegan nagellakken hebben, naast een kristal look, ook een prachtig glanseffect die volgens Essence met slechts één applicatie al een intense dekking geven.

essence-crystal-power-nail-polish-02-be-strong-swatch-review

Deze nagellak geeft na één applicatie inderdaad een intense dekking, maar geen full coverage dekking. Op de swatch hierboven heb ik twee laagjes aangebracht. Dan heb je wel volledige dekking met een prachtige glans.

essence-crystal-power-nail-polish-02-be-strong-swatch-review-1

Doordat je met één laagje geen full coverage dekking krijgt, is de nagellak multifunctioneel en kun je het op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld los, net als de eerste swatch, maar ook als topcoat over een andere tint heen, zoals bij de tweede swatch. Daar heb ik eerst weer laagjes aangebracht van de Essence Shine Last & Go Gel Nail Polish in de tint 49 Need Your Love en daarna één laagje van de Crystal Power nagellak. Een andere optie is om deze nagellak als detail te gebruiken op de nagel van je ringvinger en de andere nagels neutraal te houden.

Door de fijne glitter textuur, krijg je de nagellak niet heel makkelijk van je nagels verwijderd. Het kost meer tijd om de nagellak eraf te halen, maar daardoor blijft de nagellak ook beter op je nagels zitten en chipt het niet snel. Daarom zie ik het zeker als een voordeel! De nagellak vind ik zeker een aanrader, doordat je het op meerdere manieren kunt gebruiken en het een aantal dagen mooi op je nagels blijft.

De Essence Crystal Power Nail Polish is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 1,99.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

3 reacties

Tessa 20 september 2019 - 08:56

ik vind dit een leuk kleurtje

Reply
Deb 21 september 2019 - 22:31

Ik vind ‘em heel mooi! Ik denk dat ik ‘em op zichzelf het mooiste vind. Ik ben nu ook benieuwd geworden naar de andere tinten uit deze collectie!

Reply
Babs 26 september 2019 - 15:08

Ziet er prachtig uit!

Reply

Plaats een reactie