Essence Crystal Power eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-crystal-power-eyeshadow-palette-review-2

Laat je ogen stralen als kristallen met dit prachtige Essence palette dat onderdeel is van de Crystal Power lijn, waar ik al meerdere reviews over geschreven heb. Je leest hier de Essence Crystal Power eyeshadow palette review.

essence-crystal-power-eyeshadow-palette-review

Je komt vanuit de buitenkant al helemaal in de kristalsferen door de veelzijdig gekleurde scherven en de zilveren details op de glanzende, kartonnen verpakking. Aan de binnenzijde van het palette vind je een spiegel en acht tinten. Je sluit het palette met een magneetsluiting.
essence-crystal-power-eyeshadow-palette-review-2

Swatch

essence-crystal-power-eyeshadow-palette-swatch-review

Van links naar rechts: Never Give Up, Sparkle All Day, Good Vibes Only, Reach For The Stars, Make It Happen, Love Yourself, Chase Your Dreams, I’ve Got The Power, Believe in Miracles.

Het palette heeft maar één matte tint, maar dat is gezien de naam van het palette, ook logisch. Met matte tinten kun je immers geen crystal power look creëren. Sparkle All Day is wat moeilijker te swatchen, maar kun je wel goed opbouwen. De lichtblauwe tint is erg glitterig en heeft veel fall-out. Dit zou ik eerder als topcoat gebruiken dan als een losse tint. De andere tinten zijn goed gepigmenteerd en zacht.

Look & review Essence Crystal Power eyeshadow palette

essence-crystal-power-eyeshadow-palette-review-lookessence-crystal-power-eyeshadow-palette-review-look-1

Bij deze look draag ik het volgende:
eigen matte highlighter: onder de wenkbrauwen
Make It Happen: transitiekleur in arcadeboog
Chase Your Dreams: bewegend ooglid van binnenste ooghoek naar het midden
Love Yourself: midden van bewegend ooglid
I’ve Got The Power: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Love Yourself: onder de ogen van binnenste ooghoek naar het midden
I’ve Got The Power: onder de ogen van het buitenste ooghoek naar het midden
Believe In Miracles: binnenste ooghoek

Ik vind de look prachtig geworden met perfect op elkaar afgestemde tinten voor een rosé gouden, kristallook. Ik gebruik het liefst een matte tint als transitiekleur en daar zit er natuurlijk maar één van in het palette. Toch is die tint, ondanks dat die vrij donker is, perfect. Je kunt de tint namelijk heel mooi blenden, waardoor het lichter overkomt dan dat het daadwerkelijk is. Je kunt de tinten droog gebruiken, maar als je van een diepe intensiteit houdt, dan raad ik je aan om de tinten met je vingers of met een vochtig penseel aan te brengen. Dat heb ik ook gedaan met deze look. Ik weet me nog geen raad met de blauwe tint, want die dekt niet goed. Alleen is dat de enige tint waar ik bij het gebruik van dit palette ruzie mee had. De andere acht tinten zijn prachtig en kun je goed mee werken.

essence-crystal-power-eyeshadow-palette-review-1

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

5 reacties

Tessa 14 oktober 2019 - 08:33

mooie look heb je gemaakt met dit palette

Reply
Babs 14 oktober 2019 - 14:13

Wat een prachtige look en foto’s heb je gemaakt! Ik probeer het ook wel eens om zo mijn oog mooi in beeld te brengen, maar het lukt mij maar niet. Ik zou het onwijs leuk vinden om daar eens een tutorial van terug te zien, mooi hoor!

Reply
Deb 14 oktober 2019 - 16:33

Wat een prachtig palette, deze heeft super mooie kleuren voor een feestelijke look. Vind de pigmentatie ook erg goed. Je look is ook weer erg geslaagd. Je maakt sowieso altijd prachtige looks, vind die ook ideaal voor de inspiratie.

Reply
Sonja 14 oktober 2019 - 20:49

Ik vind ze ook zo mooi! En wederom top foto’s!

Reply
Riek Muijen 14 oktober 2019 - 22:14

Mooie palette hou wel van die kleurtjes. Geef me eigenlijk geen tijd om me echt goed op te maken.

Reply

Plaats een reactie