Essence Crystal Power Blush & Highlighter palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-crystal-power-blush-highlighter-palette-review-1

Rihanna zong ‘shine bright like a diamond’, maar met het nieuwe highlighter en blush palette is het ‘shine bright like a crystal’! Dit sprankelende palette heeft van buiten en van binnen al de looks van een kristal, nou eens kijken of ik dat effect op mijn gezichtshuid kan creëren. Daarom lees je hier de Essence Crystal Power Blush & Highlighter palette review.

essence-crystal-power-blush-highlighter-palette-review

Met de prachtige paars, roze, wit en gouden scherven aan de buitenkant van het palette kom je al helemaal in de kristalsferen. Zeker door de zilveren details op de glanzende, kartonnen verpakking. Ook aan de binnenzijde vind je de patronen terug in de poeders van de highlighters en blushes. Verder vind je aan de binnenkant een prachtige, grote spiegel en sluit je het palette met een magneetsluiting.

essence-crystal-power-blush-highlighter-palette-review-2

Swatch

essence-crystal-power-blush-highlighter-palette-swatch-review

Van links naar rechts: Glowing Energy, Superpower, Shine Bright, Inner Happiness

De gouden highlighter en de blushes hebben een poedertextuur, terwijl de witte highlighter een verrassende creamy textuur heeft. De poeders hebben een prachtig pigment met qua glans als uitschieter de Inner Happiness blush. De cream highlighter is heel glitterig, maar niet heel opvallend. Wat wel een voordeel is, is dat die highlighter door de textuur geen fall-out van glitters heeft.

Look & review Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette

Volgens Essence geven de glanzende poederblushes in bes- en abrikoostint het gezicht een frisse uitstraling. De poederige highlighter zorgt voor een zachte glow en de romige highlighter voor de opvallende accenten. Die laatste kan volgens Essence solo gebruikt worden, onder of over de make-up of over de blush aangebracht worden.

Verrassend genoeg heb ik alle tinten kunnen gebruiken in één look. Op de appeltjes van mijn wangen en naar achter geblend, heb ik als basis Inner happiness aangebracht en als topcoat een klein beetje Superpower. Op de jukbeenderen heb ik als basis Glowing Energy aangebracht en als topcoat Shine Bright. Verder heb ik op de cupidoboog Glowing Energy aangebracht.

essence-crystal-power-blush-highlighter-palette-review-4

Mijn ringlamp kan de glans niet eens aan! De reflectie vind je namelijk terug op de linkerfoto op het appeltje van mijn wang. Ik ben echt omvergeslagen door de kwaliteit van dit palette. Review ik hier echt een palette van Essence of is het toch stiekem een high end merk geworden? Echt bizar! De poeders werken fantastisch, blenden met het grootste gemak en hebben buitenom wat kickback in de pan, geen fall-out! Alleen de creamy highlighter vind ik wat lastig in gebruik. Het zorgt net voor een extra dimensie als ik de tint gebruik over Glowing Energie, maar als losse highlighter vind ik het niet spetterend genoeg. Gelukkig zitten er drie tinten in het palette die het dubbel en dwars goedmaken, dus ik ben happy! En om antwoord te geven op mijn vraag uit de eerste alinea: het kristaleffect is absoluut zichtbaar op mijn huid!

Het Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 5,99. Het palette is trouwens vegan.

Do you feel the power of crystals?

essence-crystal-power-blush-highlighter-palette-review-3

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

1 reactie

Tessa 23 september 2019 - 13:41

mooi he?! ik vind de blush echt geweldig

Reply

Plaats een reactie