essence Crystal Dreams review

door Daphne - verdraaid mooi
essence crystal dreams review-1

Ik liet je eind november al een sneak peek zien van de nieuwe essence crystal dreams trend edition. Toen werd ik al betoverd door de prachtige items met ijskristallen en glinsterende effecten. Ik kreeg twee items uit de collectie opgestuurd en daarmee ga ik proberen de magische winterglow op mijn huid te creëren. Daarom lees je hier de essence Crystal Dreams review met het eyeshadow palette en de highlighter.

essence crystal dreams review

Dit is de verpakking van beide items. Zijn ze niet prachtig? Met bepaalde lichtinvallen worden de verpakkingen gewoon nog mooier. Het reliëf voel je ook duidelijk. De onderkant is trouwens glad, dus je kunt het makkelijk ergens neerleggen.

essence crystal dreams eyeshadow palette review

essence crystal dreams eyeshadow palette review-1

Het oogschaduwpalette heeft elf tinten met metallic en matte finishes. Door de verschillende steilen en variatie aan kleur zou je volgens het merk een veelvoud aan winterse oogmake-up stijlen kunnen maken. Gegarandeerd veel crystal power!

essence crystal dreams eyeshadow palette review

De glinsterende winterglow is ook aan de binnenzijde van het palette terug te zien. Het palette heeft overal een zilverkleurige winterse glans!

Get crystalEYEsed…

essence crystal dreams eyeshadow palette swatch review

De tinten hebben geen namen en daarom nummer ik ze van links naar rechts en van boven naar onderen. Zowel de matte als metallic tinten zijn erg goed gepigmenteerd. Alleen bij de roze tint 5 had ik wat meer moeite om een dekkende swatch te creëren. Verder voelen vooral de glanzende tinten boterzacht aan, maar de matte tinten doen er ook zeker niet aan onder!

Ik heb twee looks gemaakt, waarvan ik een close-up foto gemaakt heb. De derde, neutrale look zie je terug bij de full-face foto.

Look 1

essence crystal dreams eyeshadow palette review look

6: onder de wenkbrauwen
11: transitiekleur in arcadeboog
3+7: transitiekleur onder kleur 11
9: bewegend ooglid
7: onder de ogen, buitenste ooghoek naar binnen geblend
3: onder de ogen van binnen naar het midden geblend

Look 2

essence crystal dreams eyeshadow palette review look-1

6: onder de wenkbrauwen
11: transitiekleur in arcadeboog
7+1: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
1+8: mididen van bewegend ooglid
5: begin van bewegend ooglid
9: binnenste ooghoek
1+7: onder de ogen, buitenste ooghoek naar binnen geblend

Look 3

essence crystal dreams eyeshadow palette review-2

Bij look drie heb ik eigenlijk dezelfde kleuren gebruikt als bij look 1, alleen dan wat meer voor alledaags gemaakt.

Ik vind het een onwijs leuk en goed palette! Door zowel natuurlijke, bruine tinten als paarse tinten heb je net wat meer variatie in looks. Tint vijf die wat lastiger swatchte, is ook op mijn ogen niet mijn favoriet, maar als dat de enige is… De andere paarse tinten vind ik trouwens wel het mooist als ik ze met een vochtig penseel aanbreng. Dan komt de kleur net wat krachtiger over. Bij de bruine tinten had ik dat gevoel niet. Echt een leuk palette van essence!

Het essence crystal dreams eyeshadow palette kost € 7,99.

essence crystal dreams highlighter review

essence crystal dreams highlighter review

Deze higlighter heeft een roze finish. Het kan gebruikt worden om intense, licht reflecterende accenten te zetten, die volgens essence elk gezicht flatteren in de koele wintermaanden.

essence crystal dreams highlighter review-1

Je kunt de highlighter aanbrengen op je jukbeenderen, de neusbrug en onder de wenkbrauwen. Je make-up look zal glinsteren als kostbare kristallen in de winterzon volgens het merk! Dat belooft veel goeds!

essence crystal dreams highlighter swatch review

Op de swatch zie je al duidelijk de koele roze glans, die in sommige lichten zelfs naar paars neigt. Dat kon ik alleen niet goed op de foto overbrengen. Links zie je trouwens een harde swatch en rechts geblend.

essence crystal dreams highlighter review-2

Ik heb de highlighter aangebracht op mijn jukbeenderen. Aangezien de highlighter een vrij aanwezige kleur heeft, vind ik het juist erg mooi als toplaag over je normale blush heen. Zo krijg je een bijzonder en extra intens effect. Dat resultaat vind ik zelfs denk ik nog wel mooier dan als ik het draag als gewone highlighter op de jukbeenderen. Daar vind ik een meer naturelle, champagnekleur nog wel wat mooier eerlijk gezegd. Desalniettemin is het een prima highlighter, die je dus naar mijn mening juist ook op andere manieren kan dragen.

De essence crystal dreams highlighter kost € 3,89.

De essence crystal dreams trend edition is vanaf februari tot en met midden maart exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Tessa 13 februari 2020 - 11:01

Wow wat een mooie producten! De look die je gemaakt heb is echt super mooi!

Reply
gea 16 februari 2020 - 14:43

Wow, die verpakking alleen al is echt bijzonder. Wat een mooie ooglooks heb je er ook mee gemaakt! Essence blijft prachtig!

Reply

Plaats een reactie