Essence Contouring Duo Palette review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-contouring-duo-palette-review-1

De magie van make-up is het spelen met licht. Het contouren van je gezicht is daar zeker een onderdeel van. Met wat donkere en lichte poeder op de juiste plekken, kun jij namelijk de vorm van je gezicht optisch veranderen en bijvoorbeeld jukbeenderen of een kaaklijn creëren. Ik ga hiermee spelen en gebruik hier een palette van Essence voor. Je leest daarom hier de Essence Contouring Duo Palette review.

essence-contouring-duo-palette-review-2

Het Contouring Duo Palette is verkrijgbaar in twee tinten. Ik laat je de tint 10 Lighter Skin zien. Het palette ziet er simpel uit en is tegelijkertijd praktisch. Het is een kunststof palette met een doorzichtige voorkant, zodat je direct ziet om welk product het gaat. Je opent en sluit het palette met een kliksluiting.

essence-contouring-duo-palette-10-lighter-skin-swatch-review

De tinten lijken voor mijn huid een perfecte match! De lichte tint is vrijwel gelijk aan mijn eigen teint en de donkere tint is een prachtige assige tint, zonder oranje ondertoon. Beide poeders zijn zacht en geven veel pigment af. Wat mij betreft een goede eerste indruk!

Look & review Essence Contouring Duo Palette

Volgens Essence zijn de twee matte tinten eenvoudig aan te brengen en te blenden, dankzij de zachte textuur. Je kunt de lichte tint alleen gebruiken of in combinatie met de donkere tint als je een meer expressieve look wilt. Ik test het contouring palette natuurlijk niet voor niks en daarom test ik beide tinten.

Om je goed het verschil te kunnen laten zien, heb ik twee foto’s gemaakt zonder de poeders (de twee foto’s die je hieronder ziet) en twee foto’s nadat ik de poeders aangebracht heb (de twee foto’s even verder in de review).

Ik heb de donkere tint aangebracht onder mijn jukbeenderen en geblend naar boven, rond de kaaklijn en op mijn voorhoofd bij de haargrens. De lichte tint heb ik onder de contourtint onder de jukbeenderen aangebracht en tussen mijn wenkbrauwen naar boven geblend op mijn voorhoofd.

essence-contouring-duo-palette-10-lighter-skin-swatch-review-1

Het verschil tussen de voor- en nafoto’s is duidelijk te zien en het aanbrengen kostte erg weinig moeite. Wel zijn de tinten erg poederig, waardoor je kickback in de pan hebt. Al kan ik me daar niet aan storen, zolang de poeder het goed doet op mijn gezicht. En dat doet het! De poeders zijn erg gepigmenteerd en blenden makkelijk uit, waardoor je een streeploos en vlekkeloos effect hebt. Vooral bij de donkere tint kun je goed zien dat de tint op te bouwen is. Je kunt dus zelf bepalen hoe krachtig jij je gezichtshuid geshaped wilt hebben. Het palette is met haar twee tinten en haar uiterlijk simpel, maar heeft alles in huis om een mooi gecontourde huid te krijgen. 
essence-contouring-duo-palette-review

Het Essence Contouring Duo Palette is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 3,59. Ook handig om te weten: het palette is vegan.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

3 reacties

Edith-Sofia 11 november 2019 - 10:10

Wat een mooi resultaat, voor zo’n simpel palette! Perfect everyday palette.

Reply
Tessa 11 november 2019 - 10:23

mooi! mij lukt het nooit

Reply
Deb 11 november 2019 - 16:05

Ziet er goed uit, resultaat is wel heel subtiel moet ik naar alle eerlijkheid zeggen.

Reply

Plaats een reactie