essence brow pomade + brush review

door Daphne - verdraaid mooi
essence brow pomade brush review-1

essence komt met een twee-in-één product voor je wenkbrauwen met daarin een brush en pomade. Zo kun je jouw wenkies zelfs onderweg perfect stylen. Of het ook goed werkt, ga ik natuurlijk testen. Daarom lees je hier de essence brow pomade + brush review.

essence brow pomade brush review

Dit wenkbrauwproduct is verkrijgbaar in vier tinten, namelijk 01 blonde, 02 ash blonde, 03 cool brown en 04 dark brown. Ik ontving tint 02 ash blonde. Een perfecte match gelukkig! Je koopt het product in een kartonnen omhulsel waar je de ‘pen’ zo uit drukt. Zo blijven de looks van de pennen clean, terwijl je op de kartonnen verpakking alle informatie kunt vinden, zoals de beloftes en ingrediënten.

essence brow pomade brush review-2

De textuur is volgens essence romig, waardoor je gemakkelijk kleine leegtes in de wenkbrauwen kunt opvullen en de haartjes in de gewenste vorm kunt brengen. De ‘pen’ heeft twee zijden. De ene kant kun je losdraaien en daarin zit de pomade. De andere kant heeft een kliksysteem, waarbij het schuin afgesneden borsteltje tevoorschijn komt. Laat de pomade even drogen zodra je het hebt aangebracht en dan is de niet vlekkende formule extreem langhoudend en waterproof.

Op de afbeelding hierboven kun je de swatch zien van de tint 02 Ash Blonde. Die swatch maakte ik met het bijgevoegde penseel. De structuur voelt romig aan, het pigment is top en de kleur echt perfect. Precies zoals ik een assige tint zou willen.

Look & review essence brow pomade + brush

Op de afbeelding hieronder vind je de look die ik maakte met de brow pomade. De ooglook maakte ik met het essence daily dose of love eyeshadow palette. Die is dit najaar ook nieuw!

essence brow pomade brush review-look

Ik ben onwijs blij met het resultaat en je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt om mooie wenkies te creëren. Alleen moet ik wel een kanttekening bij het aanbrengen zetten. De opening van het potje met de pomade is vrij klein. Daarom moet je het kwastje (die trouwens top is!) er recht in zetten om het hele borsteltje in het product te dippen. Daarom komt er in verhouding vrij veel product op het langste deel van het kwastje ten opzichte van het kortste deel en werkt het niet optimaal zoals ik zou willen. Buitenom de verpakking, vind ik de pomade echt onwijs goed. Het blendt goed, de textuur is romig en zodra die textuur droog is, gaan je wenkies geen kant meer op! Dus met het uiteindelijke resultaat ben ik blij.

De essence brow pomade + brush is verkrijgbaar in vier tinten voor € 3,59 per tint bij Kruidvat en Boozyshop.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 5 oktober 2020 - 11:44

Wat een mooi resultaat! Ik zie ook dat de opening vrij klein is, even behelpen lijkt me dat inderdaad;-) Ik heb zelf een pomade van Anastasia die ik heel fijn vind. Dat potje is echt mega, zeker als ik zie hoeveel ik eigenlijk maar per keer nodig heb. Ik denk dat ik dat potje over vijf jaar nog zou kunnen hebben, je weet wel, in theorie;-)

Reply
Tessa 5 oktober 2020 - 16:01

Goed om te horen dat het een mooi effect geeft. Zelf ben ik meer van de wenkbrauw gel

Reply
Rachel 5 oktober 2020 - 21:58

wauw het resultaat ziet er wel mega mooi uit zeg, ziet er goed uit! en je hebt er een mooie review van gemaakt.

Reply

Plaats een reactie