Essence baked muli colour highligters en brush review

door Daphne - verdraaid mooi
essence-sun-sand-golden-rainbows-highlighter-brush-review

Om de zomerse glow alvast op mijn gezicht te toveren, review ik twee nieuwe baked multi colour highlighters van Essence. Ook test ik gelijk de nieuwe face brush. Alle drie zijn ze onderdeel van de nieuwste Essence trend edition Sun Sand & Golden Rainbows. Ik ben benieuwd of de zongekuste look binnen handbereik ligt!

Essence Face Brush review

essence-sun-sand-golden-rainbows-face-brush-review-1

Deze face brush ’01 stay gold!’ is geschikt voor het aanbrengen van poedertexturen, zoals bronzers, blushes en matterende poeders. Door de afgeronde tip zou het makkelijk zijn om heel accuraat poeders aan te brengen op de gewenste delen van de huid. Dat ga ik natuurlijk zelf even testen!

essence-sun-sand-golden-rainbows-face-brush-review

De kwast ziet er prachtig uit en heeft door de gouden kleur, een luxe uitstraling! Ook de vorm, die taps toe loopt, maakt de kwast elegant.

De kwast is mooi verpakt in een plastic hoesje met aan de achterkant een plastic bandje, waar je het handig mee sluit. Zo’n hoesje vind ik ideaal om je kwast in op te bergen of om mee te nemen in je toilettas. Zo is het hygiënisch en moet je niet uitkijken dat de haren alle kanten op gaan steken.

essence-sun-sand-golden-rainbows-face-brush-review-2

De kwast is schuin afgesneden, vrij dun en heeft heel haren. Hierdoor glijdt de kwast fijn langs de contouren van mijn gezicht. Ook voelen de haren heel zacht en luchtig aan en zitten ze niet te dicht op elkaar. Verder prikken de haren niet op de huid, waardoor je het aangebrachte product zonder een stekelig gevoel, mooi kunt blenden. De kwast brengt een mooie hoeveelheid poeder aan op het gezicht en laat zich door de vorm van de kwast goed blenden. Ik heb deze kwast getest met het aanbrengen van mijn bronzer en blush. Voor beide raad ik de kwast aan!

essence-sun-sand-golden-rainbows-highlighter-brush-review-3

Of de haren gemaakt zijn van dierenhaar of synthetisch haar, kan ik helaas niet terugvinden, maar fijn is de kwast alleszins! De Essence face brush is vanaf juli te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor € 3,89.

Essence baked multi colour highlighter review

Een zomerse glow is niet compleet zonder een prachtige highlighter op je jukbeenderen. Essence brengt met de trend edition in juli twee baked multi colour highlighters uit, namelijk 01 dreams are calling (roze variant) en 02 chasing the sun (gouden variant).

essence-sun-sand-golden-rainbows-baked-muli-colour-highlighter-review-1

De verpakking is simpel, maar helemaal prima! De bovenkant is doorzichtig. Dit vind ik erg handig, aangezien ik zelf nu twee varianten heb met dezelfde verpakking. Zo grijp ik minder snel verkeerd ;). De verpakking sluit goed met een kliksluiting.

essence-sun-sand-golden-rainbows-baked-muli-colour-highlighter-review

Iedere verpakking bevat drie tinten highlighters. Met een klein kwastje kun je ze apart gebruiken en aanbrengen op de huid, bijvoorbeeld op de brug van de neus, onder je wenkbrauwen of bij je cupidoboog. Of je kunt de tinten mengen en samen aanbrengen op de gewenste plekken, bijvoorbeeld op de jukbeenderen.

Essence baked multi colour highlighter swatches

essence-sun-sand-golden-rainbows-baked-muli-colour-highlighter-swatches-review

Ik heb alle kleuren van beide paletten los en gemengd geswatcht. Als je de tinten los swatcht, lijken vooral de meest rechtse tinten uit beide paletten vrij donker en misschien zelfs iets te donker als highlighter voor mij. Alleen gemengd geven ze de perfecte kleur af. Alle tinten swatchen goed, voelen lichtromig aan, zijn zeker niet poederig én zorgen niet voor kickback in de pan.

essence-sun-sand-golden-rainbows-baked-muli-colour-highlighter-review-look

Bij de look hierboven heb ik gekozen voor de roze highlighter en deze aangebracht op mijn jukbeenderen. Het geeft een mooi, lichtglanzend effect  die bij een zonnestraal op je gezicht knalt! Helaas is dit effect niet goed terug te zien op de foto’s, maar het is er zeker! Ik ben verbaasd over de intensiteit van de glans voor deze prijs! Het is een prima highlighter, zonder grove glitter en daar houd ik van!

De Essence baked multi colour highlighters zijn vanaf juli te koop bij Kruidvat voor € 3,59.

Ben je benieuwd naar de andere producten uit de Sun, Sand & Golden Rainbows trend edition van Essence? Klik dan hier. Alle producten uit deze trend edition zijn vanaf juli exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ook zijn alle producten van Essence dierproefvrij!

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

5 reacties

Mariska 11 april 2019 - 12:00

Mooie powders! Vind die kwast ook mooi eruit zien 🙂

Reply
Tessa 11 april 2019 - 12:16

de roze highlighter is erg mooi

Reply
Maïté Goddyn 12 april 2019 - 16:12

Ik ben vooral fan van de Brush, die ziet er prachtig uit!!!

Reply
Melanie 12 april 2019 - 18:20

Geweldig! De brush en de highlighters zien er beide super uit. Ze staan je ook goed! Ik ga ook maar eens kijken.

Reply
Skincarebynaomi 13 april 2019 - 20:46

Heel mooi! Die linkse staat denk ik ook erg goed bij mij huidtype. Jammer dat het pas in July in de winkel komt

Reply

Plaats een reactie