Esse Protect Oil review

door Daphne - verdraaid mooi
esse protect oil review

Waar het eerst vrij sporadisch was, zit een gezichtsolie vanaf afgelopen winter structureel in mijn skincare routine en ik merk dat mijn huid daar heel blij mee is. Wel gebruik ik het puur ’s avonds omdat ik het gevoel heb dat de meeste oliën niet helemaal lekker matchen met mijn make-up. Toch ga ik daar nu verandering in brengen! Ik ontving namelijk een olie van Esse die heel mooi zou zijn als basis onder je make-up. Dat heb ik getest! Daarom lees je hier de Esse Protect Oil review, waarbij ik natuurlijk ook de ingrediënten weer voor je uitpluis. 

De gezichtsolie is onderdeel van de Sensitive lijn en is dan ook geschikt voor de gevoelige huid. Hij vormt een beschermende laag op de huid wanneer deze in contact komt met UV of vrije radicalen. Het legt namelijk een tastbaar (maar niet zichtbaar!) laagje op de huid die het beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast versterkt het de bloedsomloop, zodat voedingsstoffen en zuurstof beter door de huid kunnen worden opgenomen. 

esse protect oil sensitive review

De olie zit in een glazen flacon met een pipetje, waardoor je het product gemakkelijk kunt doseren en hygiënisch kunt gebruiken. Je koopt het product in een kartonnen doosje, waarop je meer informatie vindt en de ingrediëntenlijst. 

Zo gebruik je de Protect Oil

Je brengt de olie voor je moisturizer aan door zo’n vijf tot tien druppels aan te brengen op het gelaat, de hals en de decolleté. Klop het zachtjes in de huid tot het volledig geabsorbeerd is. Je kunt het dus ook gebruiken als basis onder je make-up als je van een glowy skin houdt. Ikzelf ben daar echt dol op!

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De formule is 100% natuurlijk, vegan en cruelty free.

esse protect oil ingredienten review

  1. Ximenia Americana Seed Oil, oftewel ximenia olie, voedt, verzorgt, revitaliseert en maakt de huid zachter en veerkrachtiger. Verder zit er de olie ximeniazuur en dat bevat een zeldzame driedubbele verbinding in zijn koolstofketen. Zodra die verbinding wordt blootgesteld aan UV of vrije radicalen, dan breekt het en bindt het zich aan andere ketens. Zo ontstaat er een beschermend polymeer laagje op de huid.
  2. Tocopheroll, oftewel vitamine E, ondersteunt de barrièrefunctie van de huid en beschermt de cellen tegen vrije radicalen. Daarbij is het zeer hydraterend.
  3. Ascorbyl Palmitate is een stabiele, vetoplosbare vorm van vitamine C en is dus een antioxidant.
  4. Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, oftewel zonnebloemolie, is rijk aan vitamine E en is een krachtig antioxidant dat de barrièrefunctie versterkt. Ook beschermt het de huid tegen vochtverlies.
  5. Vanillin is een stof dat afgeleid is van vanille en heeft ook weer antioxiderende eigenschappen.

esse protect oil review olie gevoelige huid

Review Esse Protect Oil

Voor gebruik werd ik eigenlijk al enthousiast van het product, omdat het vol zit met goede ingrediënten. Sowieso is zo’n korte ingrediëntenlijst handig en heel transparant, maar ook versterken de ingrediënten de beloftes van het merk. Het bevat eigenlijk alleen maar antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen vrije radicalen. Juist daarom gebruik ik deze olie graag overdag en breng ik het dus in de ochtend aan. ’s Nachts heeft je huid hele andere behoeften en is die specifieke bescherming niet direct nodig.

De Esse Protect Oil heeft een zachte, warme vanillegeur en heeft een prettige, wat vollere textuur die je gemakkelijk over de huid kunt verdelen. Ik breng het kloppend aan en zo trekt het snel in de huid, maar behoud je wel de mooie glow van de olie zonder vettig aan te voelen. Mijn huid voelt intens zacht, gevoed en veerkrachtig aan. En het punt waar ik natuurlijk het meest benieuwd naar was: het werkt onder mijn make-up! Kortom: een aanrader!

Esse is verkrijgbaar bij geselecteerde schoonheidssalons, waarbij je via de site kunt kijken wat voor jou het dichtstbijzijnde verkooppunt is. Online kun je de olie onder meer shoppen op skindistrict.nl. 

esse protect oil review resultaat

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Marion 18 mei 2022 - 10:39

Geweldig merk, ik heb gisterenavond het crème masker gebruikt ook zo fantastisch!

Fijn dat je ook positief bent♡

Reply
Jolanda 26 mei 2022 - 18:57

Klinkt fijn! Zou deze ook op een gecombineerde huid werken?

Reply

Plaats een reactie