Een brace en hitte: met deze tips houd je het vol!

door Daphne - verdraaid mooi
20180824-brace-hitte-warmte-tips

Een kachel om je romp is met het koude winterweer prima te doen. ’s Zomers daarentegen is die kachel niet koel te krijgen. Ik heb het natuurlijk over een brace. Met de warme nazomers van de afgelopen jaren vers in het geheugen, wil ik mijn tips delen die ik met mijn boston brace in de praktijk gebracht heb, om het de bracekanjers toch zo aangenaam mogelijk te maken.

Kamferspiritus

Met warmte transpireer je natuurlijk meer. Daarom is het zinvol om extra vaak te wisselen van hemdjes onder je brace om jezelf zo droog mogelijk te houden. Een goed hulpmiddel om een droge huid te creëren is kamferspiritus. Het middel verhard de huid onder de drukplekken van de brace en houdt de huid droger. Ikzelf heb vroeger hiervan heel wat potjes opgemaakt. Ik heb namelijk al eens gehad dat de brace zo hard op mijn huid drukte, dat mijn huid onder de brace kapotging. Kamferspiritus op wondjes is nou niet echt je van het, maar als het helpt dan vergeet je het geprik ervan! Zeker met het klamme weer. Kamferspiritus is te koop bij apotheken en drogisterijen.

Zoek hitte niet op

Het klinkt logisch, maar dat is het niet voor iedereen. Zeker niet als je een zonneaanbidder bent. Kwel jezelf niet en zoek de warmte niet op. Wil je toch buiten zitten? Ga dan onder een parasol zitten met een heerlijk verkoelend voetenbadje en een plantenspuit naast je om de overige lichaamsdelen te verkoelen.

Probeer verder niet teveel na te denken over de hitte, maar bijt door. Zelfmedelijden is wel eens lekker, maar op zo’n moment brengt het je niet verder. Hoe meer je stil staat bij de hitte, hoe moeilijker het wordt. Probeer daarom afleiding te zoeken in hobby’s die niet veel energie kosten, maar je toch net dat stapje verder brengen. Maar… Je brace in de strijd gooien voor een extra ijsje zou ik wel doen ;).

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

17 reacties

Jacqueline 24 augustus 2018 - 22:31

En die brace draag je dus ook overdag? Oef… ik heb alleen een paar nachtbraces, voor mijn pols en enkels. Kamferspiritus had ik nog niet eerder gehoord, ga er eens naar kijken.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 25 augustus 2018 - 23:53

Ja, ik heb deze brace tijdens mijn pubertijd 23 uur per dag moeten dragen. In het uurtje ‘vrij’ kon ik douchen en oefentherapie doen. Jij sterkte met je nachtbraces!

Reply
Lizzie | Globalizious 25 augustus 2018 - 08:38

Jeutje, het lijkt wel wat heftig zo’n brace… Maar aan de andere kant, als het helpt….

Reply
Janet | thatonetime 25 augustus 2018 - 09:45

Poeh, dit lijkt me een heel gedoe.. helemaal afzien met de temperaturen van de afgelopen zomer.

Reply
lana 25 augustus 2018 - 11:49

amai respect, ik was met deze temperaturen al aan het sterven laat staan met een brace!

Reply
Felice Veenman 25 augustus 2018 - 12:24

Respect ! volgens mij zijn dit heel zinvolle tips als je een brace moet dragen!

Reply
Debby Barcelonamom.com 25 augustus 2018 - 22:04

Succes! En verwen jezelf af en toe op een lekker verkoelend ijsje bijvoorbeeld 🙂

Reply
Nicole Orriëns 26 augustus 2018 - 09:08

Dat lijkt me inderdaad geen pretje zeg, zo’n brace moeten dragen bij hitte. Ik voel met je mee!

Reply
Chicamoms 26 augustus 2018 - 10:48

Heftig hoor en toen ook nog met 38 graden!

Reply
Yousra Yasmine 26 augustus 2018 - 11:24

Jeetje wat heftig! Wat goed dat je hier zo open en eerlijk over schrijft en dat je handige tips geeft!
Liefs,
Yousra Yasmine

Reply
Sabine 26 augustus 2018 - 11:36

Poeh wat heftig zeg. Sowieso om zo’n brace te moeten dragen maar bij hitte helemaal.

Reply
Angela 26 augustus 2018 - 21:45

Bah! Vervelend, gelukkig is het niet zo warm meer.

Reply
Alex 27 augustus 2018 - 00:41

Dat is niet niks in de warme zomermaanden! Respect

Reply
Dhini 27 augustus 2018 - 22:28

Het lijkt mij niet fijn voor in de zomer periode maar gelukkig is nu zo warm meer

Reply
Mama Isidore 26 september 2018 - 13:35

Nooit gerealiseerd dat zo een brace ook zomers gedragen moet worden. Wat een gevecht zal het zijn geweest, de afgelopen zomer met die hittegolf.

Reply
Vicky 12 augustus 2020 - 15:59

Ik dacht: toch eens zoeken naar lotgenoten…. Inderdaad maar weer gewoon uitzitten, die hitte. Reis van airco naar airco. En gisterenavond / vannacht zomaar een paar uur buiten kunnen zitten! Goeie tip van dat ijsje. Ik ga er maar weer eens eentje pakken en dan even bij de open vriezer staan 🙂

Reply
Daphne - verdraaid mooi 12 augustus 2020 - 18:33

Ja zo naar hè! Ik draag nu gelukkig geen brace meer, maar ik moet met deze hitte nog vaak terugdenken aan lotgenoten. Veel sterkte meid! 😘

Reply

Plaats een reactie