Ecotools brush review

door Daphne - verdraaid mooi
ecotools-kwast-review-1

Kwasten maken of breken je look. Verschillende make-up producten breng je écht mooier aan en zijn beter te blenden met de juiste tools. Zouden de brushes van Ecotools mijn look naar een hoger niveau tillen? Ik test het en daarom lees je hier de Ecotools brush review met de Ecotools Start The Day Beautifully make-up set.

ecotools-kwast-review-2

De Start The Day Beautifully make-up set bestaat uit vijf make-up kwasten, drie kaartjes met beautylooks en een plastic tray.

ecotools-start-the-day-beautifully-kwast-review

Je wordt door Ecotools dus niet in het diepe gegooid, want het merk neemt je stap voor stap mee in drie looks hoe je te kwasten kunt gebruiken. Daarom is dit niet alleen een leuke set als uitbreiding van je make-up tools, maar ook als beginneling. Door middel van de scheurranden, kun je de looks gemakkelijk naast je neer leggen tijdens het opmaken en in het bakje bewaren.

ecotools-start-the-day-beautifully-kwast-review-1

Daarnaast kun je je kwasten in het groene bakje leggen en dan is er zelfs nog ruimte voor wat andere kwasten of make-up. Ik vind het alleen jammer dat je het bakje niet af kunt sluiten. Als je het dus niet in een lade of kast opbergt, komt er wel snel stof op je kwasten en persoonlijk vind ik dat niet prettig.

Review Ecotools brush

Ik neem je per kwast mee wat je ermee kunt doen, hoe ik het gebruik en wat ik ervan vind. Daarbij laat ik je close-up foto’s zien van de kwasten, zodat je de vorm en haren duidelijk kunt bekijken.

Ecotools Angled Foundation brush

Je begint natuurlijk bij de basis en dat is de foundation. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf voorstander van ben om foundation aan te brengen met mijn handen. Door de warmte van je handen smelt de foundation namelijk heel mooi in de huid, MAAR niet iedere foundation is daar geschikt voor. Zeker bij wat waterige foundation heb je een tool nodig als je wat meer dekking wilt.

ecotools-angled-foundation-brush-review

Bij de Angled Foundation brush zitten de haren dicht op elkaar. Dat vind ik zelf vooral fijn bij de zones rond mijn neus en op mijn kin. Voor de grote zones gebruik ik liever een kwast, waarbij de haren wat verder van elkaar af staan. Dan krijg je namelijk een meer natuurlijke resultaat. Verder zijn de haren enorm zacht en prikken totaal niet. Heel fijn om mee te werken.

ecotools-angled-foundation-brush-review-1

Behalve voor foundation, vind ik dit juist ook een hele fijne kwast om liquid maskertjes aan te brengen. Door de dichte haren, breng je de textuur gemakkelijk en snel aan.

Ecotools Blurring brush

Sommige plekjes op je huid hebben net nog wat meer aandacht nodig om ze te verbloemen. Dat doe je natuurlijk met een concealer.

ecotools-blurring-brush-review-1

De kwast heeft zijdezachte haren, staan iets naar buiten toe en is vanaf de zijkant gezien wat platter. Daarom is de kwast niet alleen perfect om oneffenheden aan te stippen, maar ook om oogschaduw mee aan te brengen. Als je de kwast voor beide opties in één look gebruikt, dan moet je er wel voor zorgen dat de kwast weer goed schoon is. Anders krijg je natuurlijk vlekken en dat is zonde van de look.

ecotools-blurring-brush-review

Deze kwast is er dus weer eentje om op meerdere manieren te gebruiken.

Ecotools Defined Crease brush

Dan zijn de ogen aan de beurt en de oogschaduw breng ik aan met de Defining Crease.

ecotools-defined-crease-brush-review

Ik blijf het zeggen, maar ook deze haren zijn weer zijdezacht en prikken totaal niet in de huid. De kwast is rond en daarom kun je die ook heel goed gebruiken om een transitiekleur aan te brengen in je crease.

ecotools-defined-crease-brush-review-1

Door de grootte van de kwast is het vooral ideaal om kleuren aan te brengen op bijvoorbeeld het gehele ooglid of de buitenste ooghoek. Voor het echte precisiewerk zou ik zelf een wat smallere kwast gebruiken, zodat je bijvoorbeeld ook oogschaduw aan kan brengen onder de ogen. Daarom is deze kwast prima voor een neutrale ooglook, maar voor meer precisie mis ik nog wel een kleinere variant in deze set.

Ecotools Angled Liner brush

Zonder goed gestylde wenkies geen complete look en dat doe ik met de Angled Liner.

ecotools-angled-liner-brush-review

De haren zitten dicht op elkaar en vanaf de zijkant gezien is de kwast vrij smal. Daarom kun je precies werken en (als je wilt) echt Instabrows creëren. Natuurlijk is de kwast ook prima voor basic looks. Het is maar net waar jij van houd.

ecotools-angled-liner-brush-review-1

Verder kun je de kwast gebruiken om een eyeliner te zetten. Persoonlijk houd ik meer van een eyelinerpen, want dat scheelt in mijn geval geknoei, maar oefening baart kunst. Zacht is de kwast natuurlijk weer wel, maar dat begint wel een rode draad te worden in deze review.

Ecotools Full Blush brush

De look eindig je met de Full Blush brush en is, zoals de naam al zegt, geschikt voor het aanbrengen van je blush. Natuurlijk kun je de kwast ook gebruiken om je gezicht af te poederen en om bronzer aan te brengen. Weer lekker multifunctioneel!

ecotools-full-blush-brush-review

De kwast heeft het perfecte formaat om de blush mooi en precies aan te brengen en goed te blenden. Door de (ja, ga ik weer) zachte haren gaat dat ook makkelijk en is je look in no time helemaal af.

ecotools-full-blush-brush-review-1

Alle producten van Ecotools zijn PETA gecertificeerd. Dat betekent dat alle producten 100% cruelty free en vegan zijn. Daarnaast zijn alle handvatten van de kwasten gemaakt van gerecycled bamboe en zijn alle verpakkingen gemaakt van 100% boomvrij papier. Het is namelijk gemaakt met 20% katoen en 80% bamboe vezels. De haren zijn van luxe synthetische vezels.

ecotools-start-the-day-beautifully-kwast-review-2

De Ecotools Start The Day Beautifully make-up set is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 16,99. Het zou kunnen dat de set momenteel niet op voorraad is op de website, maar dat wordt binnenkort aangevuld. In de winkels kun je de set sowieso vinden!

ecotools-kwast-review-3

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

8 reacties

bychristiana 7 januari 2020 - 10:58

Ik heb een tijdje geleden (voor het eerst!) een foundation brush gekocht en daar was ik super blij mee. Ik vond het aanbrengen van de foundation daarmee heel erg fijn, maar….ik krijg hem helemaal niet goed schoon. Ik heb zo’n speciale make-up kwasten reiniger geprobeerd, maar de foundation bleef er gewoon in zitten. Misschien dat ik het binnenkort eens gaan proberen met een milde shampoo. Nu gebruik ik de kwast namelijk niet omdat ik hem gewoon te vies vind!

Reply
Riek Muijen 7 januari 2020 - 16:51

Eerlijk zeggen ken alleen de kwasten van Oriflame maar deze zien er ook goed uit.

Reply
Tessa 7 januari 2020 - 17:57

mooi set! als ik nieuwe kwasten nodig heb, ga ik voo deze kijken

Reply
Sonja 7 januari 2020 - 18:47

Deze kocht ik vroeger, zodra ze op de markt kwamen al! En ik ben van plan om er binnenkort weer een set van te kopen!

Reply
Amy 7 januari 2020 - 20:15

Dit is echt zo’n geweldige set! Ik heb die van mij bij Walgreens in de VS gekocht en ben er nog steeds heel erg blij mee. Zeer fijne brushes aan een betaalbare prijs!

Reply
Babs 7 januari 2020 - 22:17

Prachtige kwasten! En inderdaad, goed gereedschap is het halve werk. De angled foundation kwast lijkt mij heel fijn werken!

Reply
Natascha - Beautyopinie 8 januari 2020 - 10:24

Ecotools is echt één van m’n favo merken! De kwasten zijn mooi, goed en blijven vooral ook mooi!

Reply
Deb 8 januari 2020 - 11:54

Wat een mooie set! Fijn dat dit merk nu ook ‘gewoon’ bij het Kruidvat wordt verkocht. Ecotools kon je voorheen volgens mij alleen online shoppen. Lijken me ook allemaal fijne kwasten.

Reply

Plaats een reactie