Druk druk druk… Ik word er moe van

door Daphne - verdraaid mooi
chronisch-ziek-moe-scoliose-festivals

Het zomerseizoen: de tijd van het jaar voor festivals, beachparty’s, braderieën en andere leuke activiteiten. Direct dus ook de tijd van het jaar waarbij half Nederland zijn weekendagenda uitpuilt en de maandagochtend begint met hoe moe hij of zij is van al die activiteiten van het afgelopen weekend. Activiteiten die diegene zelf gekozen heeft en waarbij hij of zij zelf de beslissing gemaakt heeft om al dan niet te gaan.

Klinkt eigenlijk een beetje zeikerig hè? Ik betrap mezelf er ook op, maar zo bedoel ik het zeker niet. Als ik naar mijn eigen weekenden kijk, zijn ze doorgaans nogal standaard met veel rusten en bewegen. Ik leef bewust en overdenk bij praktisch alles wat de gevolgen kunnen zijn van een bepaalde activiteit. Ik moet een prijs betalen voor een gezellig momentje weg. Dat is niet erg, want dat is al jaren zo en ik ben het gewend. Alleen in die zomermaanden ben ik er wel meer bewust van. Ik geniet dan ook extra als ik buitenshuis één drankje kan doen of een ijsje kan halen. De zonnestralen die op mijn rug branden welke voor een aangename warmte zorgen, zijn tijdens de mooie zomerdagen ook mooi meegenomen.

Het moreel van mijn verhaal is: besef wat je hebt en kan. Dat klinkt nogal zweverig, maar sta erbij stil, voor het te laat is. Pluk de dag en geniet. Ga leuke dingen doen en maak er zoveel mogelijk foto’s van als mooie herinnering voor later. Geniet ook na op de maandagochtend erna wat je het afgelopen weekend gedaan hebt, zonder te veel stil te staan dat je moe bent van het weekend. Beleef de mooie momenten in je herinneringen opnieuw en wees gelukkig dat je dit af hebt mogen strepen van je lijstje.

Hoe vol zit jouw agenda deze zomer?

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

23 reacties

Daisy de Vos Burchart 19 juli 2018 - 10:15

Hoe vol zit mijn agenda? Niet 😛 Hier hebben we eigenlijk qua activiteiten een lege agenda. Nu het vakantie is doen we lekker rustig aan en zien we wel wat de zomer ons brengt 🙂 Zoals je zegt: het leven is al druk genoeg! Dus genieten we extra goed van de rustige dagen en het lekkere weer wat de zomer vakantie te bieden heeft 🙂

En goed dat je goed naar je lichaam luistert 🙂

Reply
Chicamoms 19 juli 2018 - 14:52

Altijd druk maar ik geniet van het leven en plan ook bewust niks. Genieten met een grote G

Reply
Nicole 19 juli 2018 - 16:34

De agenda valt op zich nog mee. De afgelopen weken zijn wel al heel druk geweest, maar binnenkort vakantie en de rest van de schoolvakantie staan voorlopig maar een paar dingen gepland. Het is inderdaad wel heel belangrijk om ook wat vaker even stil te staan, goede reminder 🙂

Reply
Daisy Van Drsslr 19 juli 2018 - 17:11

Ik heb niet zo’n volle agenda. Maar dat is wel bewust. Ik ben graag bezig maar ik probeer het goed te doseren zodat ik ook eens gewoon rustig thuis kan zijn.
– xo Daisy

Reply
Lizzie | Globalizious 19 juli 2018 - 19:39

Oehf.. mijn agenda is eigenlijk altijd vol. Soms meerdere afspraken per dag, eigenlijk soms niet te doen… maar toch blijf ik het maar doen. Soms raag ik me af of ik het nou voor mezelf doe of dat ik het vooral voor anderen doe…

Reply
Meliss 19 juli 2018 - 22:50

Agenda staat leeg gezien de gezondheid het niet toelaat. plus wotd ik volgende maand geopereerd en mag 3 tot 6 weken niks doen

Reply
Merel 20 juli 2018 - 06:57

Helemaal gelijk in! Hier een zo leeg mogelijke agenda omdat ik geen zin heb me al te veel vast te leggen. En ik vind het heerlijk! Zie wel wat er op ons pad komt.

Reply
Ingrid 20 juli 2018 - 08:24

Alleen onze vakantie naar Frankrijk is geboekt. Verder is er nog niks gepland. We zien t wel. Gewoon kejjet ge ieten

Reply
Jamey 20 juli 2018 - 08:47

Wij gaan binnenkort drie weken op vakantie. Maar ondanks dat ik op het strand lig zal er dan af en toe toch gewerkt moeten worden

Reply
Nicole Orriëns 20 juli 2018 - 08:51

Nou, je eerste alinea spreekt mij stiekem aan, want ik vind dat heel herkenbaar. Ik snap nooit zo goed waarom mensen zo rond gaan rennen….

Reply
Nicole Orriëns 20 juli 2018 - 08:56

N.B. Soms vraag ik me wel eens af: zouden mensen al die dingen ook doen als ze er géén foto’s van konden maken en op social media zetten?

Reply
Chantal | Capital Monday 20 juli 2018 - 11:00

Mijn zomer zit ook best wel lekker vol hoor. Maar niet te. Doordeweeks ’s avonds probeer in zo min mogelijk te doen en in het weekend zo veel mogelijk. Op het moment vind ik het heerlijk om buiten de deur te zijn.

Reply
Mariëlle | Me-licious 20 juli 2018 - 12:35

zelf werken wij niet echt met een agenda, de leukste uitjes en meetings ontstaan spontaan. Zo waren we gisteren ineens aan het bbqen met de hele familie in rotterdam <3 dus ja, de zomer maanden zijn zeker veel drukker dan de wintermaanden. Maar we genieten er gewoon op en top van.

Reply
Merel 20 juli 2018 - 23:11

Mooi verwoord.
MIjn zomeragenda is best wel leeg en dat vind ik heel fijn. Doordat ik vantevoren weinig dingen plan heb ik veel meer tijd voor spontane uitstapjes en dat vind ik toch ook wel heel leuk. Gewoon doen waar ik op dat moment zin in heb, wil ik de stad in dan doe ik dat, maar tegelijkertijd heb ik ook de vrijheid om een hele dag te Netflixen 🙂

Reply
Gabrielle 21 juli 2018 - 15:18

Erg herkenbaar, mijn agenda zit ook overvol deze zomer!

Reply
Nathalie - Volgmama 21 juli 2018 - 20:13

Mijn agenda valt best mee. We zijn net terug van vakantie maar volgende week heb ik 3 afspraken staan.

Reply
Manon 21 juli 2018 - 22:57

Soms is het goed om wat meer bij dingen stil te staan. We leven te snel af en toe.

Reply
Danielle 22 juli 2018 - 00:39

Hier hebben we de weken dat mijn man ook vakantie heeft gepland met een aantal uitjes, maar zeker ook gewoon dagen lekker thuis als gezin. De andere weken doen we ook rustig aan, lekker thuis, middagje met de kinderen naar oma, buiten spelen, wandeling maken. Ik ben me, met twee hooggevoelige kinderen en ikzelf, heel erg bewust van wat teveel prikkels zijn en wat niet. En houd daar dus idd zoveel mogelijk rekening mee

Reply
Marijke Bouterse 22 juli 2018 - 08:25

Hallo Daphne
Je verhaal raakt me en je verwoord het positief.
Ook ik kamp met vermoeidheid door allerlei oorzaken,en het blijft steeds balanceren en doseren.
Wat kan ik en wil ik vandaag.
En vaak ga ik dan weer over mijn grenzen.
Ook ik hou het bij de kleine simpele dingen van het leven.
En kan er nu ook weer van genieten.
Bedankt voor je mooie verhaal.
Mag je vaker doen.!!!!!!
Gr Marijke

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 26 juli 2018 - 09:29

Goed om te lezen dat ik niet de enige ben… Mooi geschreven!

Reply
Felice Veenman 26 juli 2018 - 12:56

Druk druk druk..ik maak me er regelmatig schuldig aan…

Reply
Yalou // We are the Earth 28 juli 2018 - 13:47

Herkenbaar! Ik probeer inderdaad ook stil te staan en ook in de weekenden rust in de plannen, maar sinds ik fulltime stageloop is het weekend het enige moment om nog echt iets te kunnen ondernemen. Opzoek naar de juiste balans dus 😉

Reply
Lindsey Beljaars 6 augustus 2018 - 10:34

Oei! Mijn agenda is ook overvol.. af en toe echt toe aan een dagje niets!

Reply

Plaats een reactie