Douglas Ultimate Matte en Satin liquid lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
Douglas-ultimate-satin-longlasting-liquid-lipstick-review

Douglas heeft met haar Douglas Collection maar liefst 21 nieuwe liquid lipsticks in het assortiment, waarvan 9 met een satin finish en 12 met een matte finish. Ik test van beide finishes één kleur, namelijk de Douglas Ultimate Matte liquid lipstick ‘7 Glam Challenge’ en de Douglas Ultimate Satin liquid lipstick ‘6 Fearless Pink’.

Douglas-ultimate-matte-satin-longlasting-liquid-lipstick-7-glam-challenge-6-fearless-pink-review-3

De verpakkingen zijn handig gemaakt. De satin lipsticks hebben namelijk een glanzend omhulsel en de matte lipsticks hebben een mat omhulsel. Als je meerdere kleuren hebt van beide finishes, kun je ze op die manier gemakkelijk uit elkaar houden. De kleur van de lipsticks spreken voor zich door de verpakkingen.

De applicator is in de vorm van een vlam. Hierdoor kun je heel precies werken, zonder al te snel buiten de lijntjes te schieten. So far so good!

Review Douglas Ultimate Matte liquid lipstick 7 Glam Challenge

Over het algemeen ben ik geen fan van matte liquid lipsticks, omdat deze substantie vaak je lippen compleet uitdrogen. Douglas belooft dat de Douglas Ultimate Matte liquid lipstick zich aanpast aan de lippen als een tweede huid die 12 uur houdt, waarbij bijwerken niet nodig is en geen transfertextuur heeft. Als Douglas dit waar kan maken, dan neem ik mijn woorden terug wat betreft de matte liquid lipsticks.

Douglas-ultimate-matte-longlasting-liquid-lipstick-7-glam-challenge-review

Douglas-ultimate-matte-longlasting-liquid-lipstick-7-glam-challenge-review-swatch

Ik vind de swatch erg goed. Na één veeg was de dekking van de krachtige rode kleur al volledig.

Ik heb de Douglas Ultimate Matte liquid lipstick aangebracht op mijn lippen om te testen hoe de kleur zich zou gedragen op mijn lippen. Foto 1 is gemaakt om 8.30 uur en foto 2 om 14.30 uur.

Douglas-Ultimate-matte-7-glam-challenge-review-look

Douglas-Ultimate-matte-7-glam-challenge-review-look-after

Zes uur verder zit de liquid lipstick nog goed op zijn plek. Alleen aan de binnenkant van de lippen slijt het wat door het eten en drinken. De lipstick valt goed bij te werken door het, waar nodig, opnieuw aan te brengen. Ik heb voor de foto’s geen nieuwe laag lipstick meer aangebracht, maar ben er met vaseline overheen gegaan om de lipstick opnieuw goed te verdelen. Dan is het geen matte lipstick meer, maar hierdoor kun je wel weer een geruime tijd verder en zit er weer overal kleur.

Douglas-Ultimate-matte-7-glam-challenge-review-look-vaseline Douglas-Ultimate-matte-7-glam-challenge-review

De lipstick voelt inderdaad, ondanks de matte finish, prettig aan op de lippen. Na zes uur vind ik de lipstick er nog goed op zitten, maar door de slijtplekken aan de binnenzijde van de lippen, ben ik toch geneigd om het wat bij te werken.

Ik was benieuwd wat er zou gebeuren met de kleur als ik er vaseline overheen deed om alles weer te spreiden. Dat pakte erg goed uit! Natuurlijk ben je de matte finish kwijt, maar de lipstick kon ik er wel goed mee verdelen, zodat ik nog tot ’s avonds niets meer aan mijn lippen heb moeten doen! Ik moet zeggen dat de lipstick, voor de vaseline, prima kiss-proof was! Daarin maakt Douglas haar belofte meer dan waar!

Review Douglas Ultimate Satin liquid lipstick 6 Fearless Pink

Dat roze mijn lievelingskleur is, verraad mijn blog al. Je hoeft dus niet zoveel te doen om mij een roze liquid lipstick leuk te laten vinden. Of deze ook goed is, test ik natuurlijk uit!

Douglas belooft dat ook de satin variant, de Douglas Ultimate Satin liquid lipstick, zich aanpast aan de lippen als een tweede huid die 12 uur houdt, waarbij bijwerken niet nodig is en geen transfertextuur heeft.

Douglas-ultimate-satin-longlasting-liquid-lipstick-6-fearless-pink-review

Douglas-ultimate-satin-longlasting-liquid-lipstick-6-fearless-pink-review-swatch

De swatch laat me al stralen! Wat een prachtige kleur! Deze variant is ook weer dekkend na één veeg en glanst erg mooi.

Ik heb de Douglas Ultimate Satin liquid lipstick aangebracht op mijn lippen om te testen hoe de kleur zich zou gedragen op mijn lippen. Foto 1 is gemaakt om 8.30 uur en foto 2 om 17.00 uur.

Douglas-ultimate-satin-longlasting-liquid-lipstick-6-fearless-pink-review-look-before

Douglas-ultimate-satin-longlasting-liquid-lipstick-6-fearless-pink-review-look-after

De glanzende kleur is mat geworden 😉 . Even zonder grappen… de glans is weg, waardoor de knalkleur minder aanwezig lijkt te zijn, maar de kleur zit er gewoon nog steeds goed op. In de mondhoeken van de bovenlippen zie je dat het wat aan het vervagen is, maar ik vind dat dit ook wel mag na 8,5 uur, waarin ik gewoon gegeten, gedronken en gekletst heb.

Douglas-ultimate-satin-longlasting-liquid-lipstick-6-fearless-pink-review-look

Review Douglas Ultimate Satin & Douglas Ultimate Matte liquid lipstick

De matte variant verandert langzaam van glanzend naar mat, zonder droog aan te voelen. De satin variant blijft mooi glanzend en spat echt van mijn lippen af. Beide liquid lipsticks plakken na het aanbrengen niet. Ook blijven ze, na het ‘drogen’ beiden kiss-proof, tot grote vreugde van mijn vriend. Van de matte variant had ik dit wel verwacht, maar satin varianten laten hier vaak steken vallen. Douglas gelukkig niet! Doordat beide lipsticks niet plakken, voelt de substantie inderdaad echt als een tweede huid aan. Je voelt niet dat je wat op je lippen hebt, maar het voelt tegelijkertijd niet droog aan. Gewoon erg fijn!

De foto’s laten zien dat de lipsticks geen 12 uur perfect blijven zitten, maar toch vind ik niet dat Douglas hierin de belofte per definitie niet nagekomen is. In de uren dat ik de lipsticks gedragen heb, heb ik nergens op gelet en heb ik gewoon gegeten, gedronken en geleefd zoals altijd. Als de lipsticks er aan het einde van de dag er dan nog zo op zitten, vind ik dat alsnog petje af!

Douglas-ultimate-matte-satin-longlasting-liquid-lipstick-7-glam-challenge-6-fearless-pink-review-2

De vlam-applicator werkte eenvoudig en snel. Hierdoor vond ik deze applicator erg prettig werken en kon ik ook in de mondhoeken snel en vooral secuur werken.

De formule van beide liquid lipsticks is verrijkt met raspberry seed oil, rijk aan omega 6 en 3, en succinaat van vitamine E, wat het in staat stelt om de huidherstelprocessen te stimuleren en te versterken. De liquid lipsticks voelen dus niet alleen prettig aan, maar zijn ook nog goed voor de lippen.

Ik kan niet wachten om beide lipsticks regelmatig te dragen.

De Douglas Ultimate Matte liquid lipstick en de Douglas Ultimate Satin liquid lipstick zijn te koop bij Douglas voor € 9,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

8 reacties

Nicole Orriëns 28 augustus 2018 - 08:32

Ik vind het hele mooi kleuren. En grappig dat je het moet opbrengen met een soort kwastje zeg.

Reply
Lizzie 28 augustus 2018 - 09:04

WoW na zo lang toch nog zo aanwezig. Dat is top! Leuk prijsje ook!

Reply
Floortje 28 augustus 2018 - 09:16

Bizar zeg dat de lipsticks zo lang goed zitten voor niet al teveel geld !

Reply
Felice Veenman 28 augustus 2018 - 09:56

wanneer de lippgloss niet meer glimt, vind ik hem het mooist

Reply
ingrid 28 augustus 2018 - 14:00

wat een mooie kleuren al vind ikmze wel wat aan de felle kant voor mezelf

Reply
Jessie 28 augustus 2018 - 14:55

Wel een verschil zeg tussen ochtend en middag bij de roze. Fijn dat-ie kiss-proof is 😉

Reply
An 28 augustus 2018 - 17:41

Leuk dat hij zo goed houdt. Mooi artikel trouwens.

Reply
Danielle 29 augustus 2018 - 22:34

Ik ben vooral verbaasd over hoe goed die lippenstift blijft zitten na zoveel uur! Heel handig dat je daar een voor en na foto van hebt gemaakt. Vind die matte je echt zo mooi staan ook!

Reply

Plaats een reactie