Douglas Pink Nudes eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-review

Toen ik de nieuwe oogschaduwpaletten van Douglas zag, moest ik even twee keer knipperen met mijn ogen. Wat lijken ze qua uiterlijk veel op de oogschaduwpaletten van Anastasia. De tinten zijn niet te vergelijken met een palette van ABH en daarom zijn deze varianten, in tegenstelling tot diverse andere merken, geen dupes. Wel ben ik erg nieuwsgierig geworden naar deze qua uiterlijk look-a-likes. Daarom heb ik de Douglas Pink Nudes Eyeshadow palette gekocht en ga ik deze vandaag reviewen.

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-review-3Het eerste wat me direct opvalt bij dit palette is het gewicht. Wat een zwaar ding! Voor mij geeft dat ook direct een gevoel van luxe. Dit palette is qua formaat een slagje groter dan de Anastasia paletten. Het palette zelf, de pans en de spiegel. Is het the bigger the better? Dat zou leuk zijn en een hoop schelen in je portemonnee!

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-review-2Je sluit het palette met een magnetische sluiting. Verder zit er een dubbelzijdig oogschaduwpenseel in. De ene kant is een blendpenseel en de andere kant een plat penseel voor het preciezere werk. Het valt me op dat de haren vrij stug zijn, maar niet prikkelend. Daarom zijn ze in gebruik zeker niet verkeerd.

Swatch

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-swatch-reviewV.l.n.r.: Shy, Relieved, Victorious, Awestruck, Cheers, Sparkling Burgundy, Dive Into Purple, Tender, Gentle, Glow On, Melodic, Deep, Shimmer Dust, Stronger

Wauw de glanzende kleuren zijn zo onwijs goed gepigmenteerd! Heel romig en met gemak te swatchen. Victorious, Awestruck en Sparkling Burgundy zijn metallic en knallen echt van mijn arm. Stronger bevat losse, roze glitter en oogt verder wat matter. Deze tint valt ook wat stroever te swatchen. Net als diverse andere matte tinten, zoals Dive Into Purple en Melodic. Deze zijn beduidend droger, maar zijn wel prima gepigmenteerd. De glanzende tint Deep is ook wat droger, dan de andere glanzende tinten. Alleen is hier het pigment ook gewoon prima.

Looks

Look 1:

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-1.2-review

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-1-review

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-1.1-review

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-reviewBij look 1 draag ik het volgende:
Shy: onder de wenkbrauwen
Tender: transitiekleur in arcadeboog
Victorious: bewegend ooglid
Dive Into Purple: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Dive Into Purple: onder de ogen

Look 2:

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-2.2-reviewdouglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-2-review douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-2.1-review douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-look-2.3-review

Bij look 2 draag ik het volgende:
Shy: onder de wenkbrauwen
Tender: transitiekleur in arcadeboog
Relieved: transitiekleur net onder arcadeboog
Awestruck: bewegend ooglid van binnenste ooghoek naar het midden
Gentle: midden van bewegend ooglid
Victorious: binnenste ooghoek
Melodic: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Melodic: onder de ogen

Review Douglas Pink Nudes eyeshadow palette

Het palette is leuk! Je kunt verscheidene warme looks maken, van zowel natural looks als avondlooks. Eerlijk gezegd vind ik de kwaliteit vergelijkbaar met de Anastasia paletten. Daar valt het me ook op dat de glanzende tinten vaak erg romig zijn en de matte tinten droog. Wil je een mooie, krachtige glans met een van de metallic en glanzende tinten? Dan is een settingspray een goed hulpmiddel om de tinten krachtiger te maken. Wil je ze liever droog aanbrengen of heb je geen settingspray bij de hand? Dan zou ik deze tinten met je vingers aanbrengen. Dat zorgt voor een krachtigere kleur en glans dan met een penseel. Dat heb ik bij look één namelijk gedaan. Bij look twee heb ik wel settingspray gebruikt. Gelukkig zijn de matte tinten makkelijker te blenden dan verwacht, ondanks de droge textuur. Bij het blenden vervaagt de kleur wat, maar het is absoluut goed op te bouwen tot de gewenste tint. Ik vind het een leuk palette.

Het Douglas Pink Nudes eyeshadow palette is te koop bij Douglas voor € 19,99.

douglas-pink-nudes-eyeshadow-palette-review-1

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Tessa 11 juli 2019 - 11:28

ik zat te twijfelen of ik dit palette zou kopen. je hebt me nu heel enthousiast gemaakt… misschien binnenkort toch maar kopen…..

Reply
Sonja 11 juli 2019 - 20:50

Ik ben jaloers op jouw mooie strakke huidje. Zo’n ooglook ziet er dan echt geweldig uit.

Reply
Julie 14 juli 2019 - 14:57

Ziet er een tof palette uit! Ze lijken idd wel op ABH zeg! 🙂

Reply
Deb 14 juli 2019 - 18:03

Mooi palette voor een leuke prijs! Vind de kleuren ook allemaal erg mooi en goed gepigmenteerd. Fijn dat er ook goede 2 goede overgangskleuren in zitten, die mis ik vaak in palettes.

Reply

Plaats een reactie