Douglas Go-To mini make-up set review

door Daphne - verdraaid mooi
Douglas-go-to-mini-make-up-set-review-4

In de weken voor kerst vind je in bijna elke winkel leuke geschenksets die je moet hebben. Bij Douglas kwam ik dit schattige make-up tasje tegen met drie mini’s. In het tasje zit de Douglas Kiss & Curl mascara, de Douglas Eye Pencil en de Douglas Mattissim lipstick in de kleur Libertine Smile. Ik ga met deze drie producten een look maken en ze direct testen.

Douglas-go-to-mini-make-up-set-review-3

Ik zal de producten na elkaar reviewen. Ik start met een ‘blank’ oog om hierop de eye pencil aan te brengen. Gevolgd door de mascara en als laatst de lipstick. Zo krijg je hopelijk een goed beeld wat voor look je al met drie producten kunt maken.

Bestanddelen en swatches

Douglas-go-to-mini-make-up-set-review-5

Douglas-go-to-mini-make-up-set-review-2

Ik heb de lipstick en de eye pencil geswatcht. De lipstick is vloeibaar en brengt makkelijk aan. Langzaam droogt het mat op. Met de eye pencil kun je geen scherpe lijn zetten, maar met de hoeveelheid druk die je uitoefent, kun je wel kiezen hoe dik je de lijn wilt. Ook een prima swatch.

Douglas eye pencil black review

Douglas-eye-pencil-black-review-1

Zonder oogpotlood is je stash niet compleet vind ik. Het kan je blik aanzienlijk veranderen. Geen oogschaduw bij de hand? Ook dan kun je terug grijpen naar het oogpotlood.

Douglas-go-to-mini-make-up-set-review-1

Op de foto hierboven draag ik niets op mijn ogen. Op de foto hieronder heb ik de Douglas Eye Pencil aangebracht.

Douglas-eye-pencil-black-review

Aangezien ik voor deze look me zoveel mogelijk wilde focussen op de producten uit het make-up tasje, heb ik ervoor gekozen om de Eye Pencil aan te brengen op twee manieren. Eerst heb ik wat random strepen aangebracht op mijn bewegend ooglid. Daarna heb ik deze geblend met een penseel. Zo heb je zonder oogschaduw al een hele andere blik. Om het af te maken, heb ik de Douglas Eye Pencil aangebracht in mijn waterlijn en langs de bovenste wimperrand.

De Eye Pencil voelt droog aan. Hierdoor is hij wel makkelijk aan te brengen en te blenden op mijn bewegend, maar niet in mijn waterlijn. Zoals je kunt zien op de foto verdwijnt de lijn daar al iets en heb je geen egale lijn. Niet veel later was het gewenste effect in de waterlijn helemaal weg. Wel bleef de Eye Pencil, door de droge textuur, gedurende de dag heel goed zitten op mijn bewegend ooglid zonder te creasen. Met andere woorden: prima oogpotlood te gebruiken op je ogen, niet op je waterlijn.

Douglas Kiss & Curl Mascara review

douglas-kiss-&-curl-mascara-black-review-1

De Douglas Kiss & Curl mascara heeft een schroefvormig borsteltje met lange en korte haren door elkaar. Volgens Douglas zorgen de lange halen van het borsteltje ervoor dat de wimpers perfect gesepareerd worden en de korte haartjes zouden zorgen voor volume.

douglas-kiss-&-curl-mascara-black-review-2 douglas-kiss-&-curl-mascara-black-review

Ik vind de mascara prettig in gebruik. Vanaf de eerste keer komt er voldoende, maar niet teveel of te weinig product mee op het borsteltje. Ik houd erg van flink aangezette wimpers. Houd je daar nou niet van, dan is deze mascara ook prima. De mascara is namelijk goed op te bouwen. Op de foto heb ik drie laagjes mascara op. Het borsteltje is vrij fors en dat vond ik in het begin wennen. Alleen door de vorm van het formaat, pak je wel snel veel haren mee en ben je daarom ook snel klaar. De mascara had wel een lange droogtijd, maar bleef prima op zijn plaats zitten zonder te stempelen.

Douglas Mattissim lipstick review

douglas-mattissim-lipstick-mat-lipstick-review-1

Volgens Douglas heeft de Mattissim lipstick een matte, fluweelzachte finish. De textuur zou niet plakkerig zijn en zou gemakkelijk aan te brengen zijn met de zachte applicator.

douglas-mattissim-lipstick-mat-lipstick-review-2 douglas-mattissim-lipstick-mat-lipstick-review

De applicator ziet er wat anders uit dan gebruikelijk. Er lijkt een soort hapje uit de applicator te zijn. Hierdoor kun je je lippen gelijkmatig en snel omlijnen. Zowel de buiten- als binnenkant van de lippen kun je in één veeg dekkend maken. Zo kun je snel en secuur werken. De textuur van de lipstick is heel zacht en vloeibaar. Hierdoor kun je je lipstick aanbrengen zoals jij fijn vindt voor het een matterend effect krijgt. De liquid lipstick droogt bij dit proces wat op, maar het droogt de lippen niet uit. Verder lijkt hij qua substantie en houdbaarheid exact op de Douglas Ultimate Matte Liquid Lipstick. Dus wil je weten hoe de lipstick er na een aantal uur uit ziet, klik dan hier voor de review.

Douglas-mascara-eye-pencil-mat-lipstick-review

Het resultaat kun je als volledige look zien op de foto’s hierboven. Ik vind het een leuke set, waarbij je met mini’s de producten kunt testen en heb je er meteen een leuk make-up tasje bij.

De Douglas go-to make-up set is als limited edition verpakking verkrijgbaar. Op dit moment helaas niet meer online, maar nog wel in de winkels. Wees er dus snel bij!

Douglas-go-to-mini-make-up-set-review

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

12 reacties

Nicole Orriëns 6 december 2018 - 09:25

Wat handig zo’n mini setje. Ik vind je wenkbrauwen zo keurig. Ik ga de mijne zaterdag laten doen : )

Reply
Daphne - verdraaid mooi 6 december 2018 - 22:34

Dankje! 😘 Ik gebruik een stiftje van HEMA voor mijn wenkbrauwen. Ik ben benieuwd hoe die van jou er na zaterdag uit zien!

Reply
Shirley 6 december 2018 - 09:51

Supergaaf ik ga even kijken of ik hem nog kan scoren voor als kadootje onder de kerstboom 😉 Thanks for sharing.

Reply
Lindsey Beljaars 6 december 2018 - 09:57

Wauw wat een leuk setje, leuk ook voor een beautyliefhebber onder de boom!

Reply
Tessa 6 december 2018 - 10:00

Leuk setje. Je hebt er een mooie look mee gemaakt.

Reply
Felice Veenman 6 december 2018 - 11:26

geinig zo’n klein tasje. Leuk cadeautje ook

Reply
Krystle 6 december 2018 - 12:27

Super mooie wenkbrauwen heb je! Ik ben trouwens toe aan een nieuwe mascara en deze lijkt me wel wat!

Reply
Jouvence.nl 6 december 2018 - 14:00

Wat een leuk setje! Het effect van de mascara ziet er goed uit en wat een prachtige lipstick!

Reply
Custodia Chineva 7 december 2018 - 13:39

je ziet er prachtig uit, rood staat je heel mooi, deze makeup setje heeft zeker leuk spullern erin …

Reply
ingrid 8 december 2018 - 08:36

wat een leuk setje. de kleur rood is mij iets te heftig maar staat jou goed

Reply
allaboutbertina 10 december 2018 - 21:17

Wat een leuke set. Handig voorop vakantie!

Reply
Gabriëlle 11 december 2018 - 08:44

Wat een leuk setje! Een leuke cadeautip voor de feestdagen 🙂

Reply

Plaats een reactie