(Dons)haartjes verwijderen | zo doe je dat veilig

door Daphne - verdraaid mooi
cadeau kerstdagen feestdagen giftset cadeauset donshaartjes

Het verwijderen van gezichtshaar is niet nieuw, maar bij vrouwen wordt het wel steeds populairder. Ook bij vrouwen zonder overmatige haargroei. Steeds meer merken bieden speciale mesjes aan voor de gezichtshuid van een vrouw en het wordt dan ook normaler om even je donshaartjes te verwijderen. Zelf vind ik het ook prettig, maar dan voornamelijk omdat ik mijn foundation veel mooier vind zitten en ik de crèmeproducten beter kan blenden. Ik laat je zien welke tool ik graag gebruik én hoe ik mijn huid nadien verwen. Scroll dus snel verder hoe ik mijn (dons)haartjes veilig verwijder.

Donshaartjes veilig en snel verwijderen

haar verwijderen braun donshaartjes fs1000 mini haarverwijderaar

Voor een speciale gelegenheid of wanneer ik echt de tijd neem om mijn gezichtshaar onder handen te nemen, dan hars ik mijn huid graag met waxparels. Alleen dat kost veel tijd én komt niet altijd even goed uit door de roodheid die dan meer naar voren komt. Daarom vind ik het erg fijn om mijn haar gemakkelijk en veilig te verwijderen met de Braun FS1000 Mini haarverwijderaar. Dat is een compacte tool, waarmee je snel en pijnloos je haar verwijdert zonder dat je het risico loopt om in je huid te snijden. Dat laatste is dan ook gelijk de voornaamste reden waarom ik die speciale gezichtsmesjes vaak niet aandurf. Zeker bij mijn lippen en rond mijn wenkbrauwen.

veilig ontharen braun donshaartjes fs1000 mini haarverwijderaar

Een ander voordeel van de Braun tool is de geïntegreerde smartlight verlichting. Die lichten de donshaartjes op die je anders met normaal licht snel over het hoofd ziet. Ook merk ik dat mijn huid, ondanks mijn normaal zo makkelijke huid, het scheren met een mesje niet even leuk vindt. Het voelt wat geïrriteerder aan en prikt soms zelfs zodra ik er product op aanbreng. Dat is met deze tool dus niet zo.

Verzorg je huid | olie en massage

Ondanks dat het een hele veilige manier is, blijft het alsnog belangrijk om je huid na het ontharen goed te verzorgen. Persoonlijk zweer ik bij het aanbrengen van een olie na het scheren (en harsen trouwens ook). Er zijn tal van oliën die goed werken voor je huid, van budget proof tot high end, maar sommigen doen nét dat beetje meer. De Elemis Pro-Collagen Rose Facial Oil is verrijkt met onder meer anti-aging ingrediënten en oliën die gemakkelijk door de huid worden opgenomen, die je huid kalmeren, voeden en verzachten. Een selectie van de verrijkte oliën zijn: jojoba-, amandel-, kokos-, zonnebloem-, rozenbottel- en saffloerolie.

elemis pro collagen rose facial oil olie huid gezicht

Als je dan nog wat huidverbeterende stappen wilt zetten, dan is wellicht een Gua Sha steen iets voor jou. Het werkt rustgevend, verlicht spanningen, stimuleert het lymfestelsel en verhoogt de bloedcirculatie. Als je hem consequent gebruikt, dan kan het zelfs je huid strakker maken. Gebruik het wel in combinatie met de olie, zodat je goed over je huid kunt bewegen. Test wel even of het niet te heftig is voor je huid zo net na het scheren, maar anders raad ik het je aan om het sowieso op een ander moment te proberen.

massage huid gua sha steen masseren gezichtshuid

Zeker omdat het ontharen van je gezichtshuid zo populair is, is het leuk om het als giftset aan je vriendin, zus of moeder te geven. Een me-time momentje in een leuke set. Wie wordt daar nu niet blij van? Happy Holidays!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie