Dolce & Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette review

door Daphne - verdraaid mooi
Dolce Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette review flacon geurnoten

Ik ben al een aantal jaar een enorme liefhebber van de originele Dolce van Dolce & Gabbana. Nu de zoveelste flacon leeg is, wordt het tijd voor een uitstapje binnen de Dolce familie en test ik de nieuwe romantische, rode bloem Rose. Ik vertel je meer over de geur en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de Dolce & Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette review.

Rose is de eerste Eau de Toilette uit de Dolce lijn. Een roos is een symbool van liefde en schoonheid en vrouwelijkheid met een vleugje verleiding. 

Dolce Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette review

Leuk feitje: Deva Cassel is het gezicht van de nieuwe Dolce & Gabbana campagne. Zij is lekker vrolijk, energiek en sociaal en flaneert met een spontane en speelse vrouwelijkheid door de straten. Hieraan heeft het merk een TikTok uitdaging gehangen, die je inspireert om zelf de choreografie van Dolce Rose te dansen, waarbij je jouw eigen #RoseAttitude kunt uitdrukken.

Geur & flacon

Topnoten: rode aalbessen, groene appel, mandarijnbloesem
Hartnoten: witte perzik, roos, celtic roos, magnolia
Basisnoten: muskus, sandelhout

De geur is fris, bloemig en fruitig. Het opent met de fruitige, zoete geuren van groene appel en mandarijn, waarbij de rode bessen voor wat pit zorgen. Die geursensatie maakt al snel plaats voor de bloemige noten met een sensuele en poederachtige ondertoon. De warme en zachte tonen van muskus en sandelhout versterken die sensuele tonen. Daarom is deze geur heerlijk om dagelijks te dragen en zeker bij warm weer.

Dolce Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette geurnoten

Het kenmerkende strikje rond de hals van de flacon komt terug op het kartonnen doosje, net als de vurige rode tint. De doorzichtige, felrode glazen flacon heeft hetzelfde design als de andere Dolce geuren, dus met zachte, elegante rondingen. De iconische, kunststof bloemendop is felrood. Door de rode met zwarte kleurencombinatie, straalt de geur nog meer kracht, energie en elegantie uit.

Review Dolce & Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette 

Waar de originele Dolce voller en warmer ruikt, is de rose lichter en bloemiger, maar wel met een tikkeltje pit.

Ondanks de naam en het design, overheerst de geur van rozen niet. De geur is in eerste instantie fris en fruitig door de groene appel, waarbij de rode aalbes voor pit zorgt. Die pittige en fruitige noten verdwijnen al snel naar de achtergrond voor de bloemige geuren. Het wordt daarna een stuk zachter en warmer. Die geur blijft gedurende de dag bloemig en licht. Ondanks dat het een Eau de Toilette is, blijven die tonen lang hangen. Daarom denk ik dat ik deze zomer sneller naar de Rose variant grijp, in plaats van naar mijn back-up van de Dolce original variant. 

Dolce Gabbana Dolce Rose Eau de Toilette review geurnoten

De Dolce & Gabbana Dolce Rose is verkrijgbaar op notino.nl voor € 70,50 | 50 ml. 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 14 april 2021 - 08:27

Ik heb jaren geleden de originele Dolce gehad en die vond ik echt heerlijk! Ik denk dat ik deze ook geur ook erg lekker zou vinden.

Reply
Deb 14 april 2021 - 18:55

Ik ben nog niet bekend met de D&G geuren maar je hebt me benieuwd gemaakt. Prachtige foto van jou met de geur 🌹.

Reply
Natascha - Beautyopinie 14 april 2021 - 20:04

Wat leuk dat jij deze hebt, ik heb de gewone Dolce! En toevallig net mijn review geschreven om hem later deze week te plaatsen haha. En daarin vraag ik me af of ik de rose ook nog ga bestellen. Ik denk dat ik dankzij jou mijn antwoord wel heb 😉

Reply

Plaats een reactie