Divage make-up review | 8 producten

door Daphne - verdraaid mooi
Divage make-up review

Divage leerde ik ruim drie jaar geleden kennen, maar was ik (ondanks dat ik de producten écht goed vond) eigenlijk alweer een beetje vergeten. Toevallig kwam ik het merk onlangs tegen bij Etos en kocht ik een bruine eyeliner, maar daarna kreeg ik ook nog eens een heel leuk pakket thuisgestuurd vol make-up en nagellak. Verschillende items heb ik je al eens eerder laten zien. Alleen omdat het zo lang geleden is, kan het geen kwaad om je geheugen nog eens op te frissen én om eens te kijken wat ik met mijn kennis van nu van de producten vind. In dit artikel laat ik je maar liefst 8 items zien, swatch ik alles én maakte ik er een look mee. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Divage make-up review.

Divage nail polish UV gel lux review | € 5,95

Divage nail polish uv gel lux review

Deze nagellak geeft kleur en glans aan de nagels. In combinatie met de top coat garandeert Divage dat het tot 10 dagen na het aanbrengen blijft zitten. Ook beschermt het zo je nagels tegen beschadiging. 

De nagellak is verkrijgbaar in tien tinten en ik laat je hier 08 Dark Red en 09 Green zien. Ik ontving het pakketje één dag voor mijn vakantie voor de feestdagen en eigenlijk waren deze twee tinten perfect voor die gelegenheid. 

Dark Red is een mooie, felrode tint. Zo’n chique tint kan wat mij betreft altijd.

Divage nail polish uv gel lux swatch 08 dark red review

Green is misschien qua kleur dan wel passend voor de feestdagen, maar door de verrassend frisse, appeltjesgroene tint, vind ik hem juist ook erg leuk voor komende lente.

Divage nail polish uv gel lux swatch 09 green review

Waar het kwastje drie jaar terug nog vrij smal was en recht liep, hebben ze dat nu aangepast in mijn favoriete variant: een breed kwastje met een afgerond uiteinde. Zo kun je snel en egaal lakken en gemakkelijk dicht bij je nagelriemen komen. Je hebt zo’n drie laagjes nodig voor een volledige dekking. Als je van een lichte see through nagellak houdt, dan breng je twee dunne laagjes aan.

Net als drie jaar geleden vind ik niet dat ik mijn volledig eerlijke oordeel kan geven, omdat ik de top coat mis. Hierdoor zal het resultaat niet zo langdurig en mooi blijven dan met een top coat verwacht ik. Zonder top coat wordt je nagellak snel wat doffer en kan het sneller gaan chippen.

Divage colour sphere baked eyeshadow review | € 5,95

Divage colour sphere baked eyeshadow review

Dit is een longlasting baked oogschaduw, die je zowel droog als vochtig aan kunt brengen. Als je de formule droog aanbrengt, is het ideaal voor zachtere en elegantere looks. Wanneer je het vochtig aanbrengt, creëer je een intensere kleur en uitstraling. Je kunt je penseel gemakkelijk vochtig maken met fixing spray.

Divage colour sphere baked eyeshadow swatch 18 satin light brown review

De oogschaduw is verkrijgbaar in vier tinten en ik laat je tint 18 Satin Light Brown zien.

Divage make-up review eyeshadow mascara eye liner kajal

Bij glanzende oogschaduws is het altijd weer een verrassing of het droog mooi aan te brengen is. En ja, dat is in dit geval absoluut zo. Sterker nog: ik heb voor deze ooglook de oogschaduw echt puur droog aangebracht op het wenkbrauwbot, binnenste ooghoeken en het begin van mijn bewegend ooglid. In de review van drie jaar geleden kreeg ik het niet voor elkaar om droog een volledige dekking te creëren, maar daar heb ik nu geen last meer van. 

Divage waterproof eye liner & kajal review | € 6,95

Divage waterproof eye liner kajal review

Deze kajal heeft een ultra zachte textuur die gemakkelijk over de huid glijdt. De formule smudgeproof kun je voor het opdroogt gemakkelijk blenden voor meer definitie. Verder is de formule verrijkt met jojoba-olie, soja-extract, aloë vera en vitamine C en E.

De eye liner & kajal is verkrijgbaar in vier tinten en ik laat je de tinten 01 Intense Black en 04 Emerald green zien. De zwarte tint is mat, maar de groene tint heeft een subtiele shimmer. Het resultaat van de diepzwarte tint zie je op de lookfoto eerder in de review.

Divage waterproof eye liner kajal 01 intense black 04 emerald green review

Ik vond de Tattoo Matt eyeliner van het merk al erg fijn, maar ik had niet verwacht dat ik zo positief verrast kon zijn van dit product. Eén lijn en het pigment is gelijk zo goed dat je een volledig dekkende lijn creëert. Vooral de zwarte liner vind ik echt een aanrader, omdat het écht een diepzwart resultaat geeft. Je kunt de romige formule net na het aanbrengen nog wel wat blenden, maar eenmaal opgedroogd gaat het nergens meer heen. Ook in de waterlijn niet. En zelfs daar was één lijn voldoende. Daar was ik nog het meest verbaasd over. Ik weet zeker dat ik de groene tint in de zomer meer zal dragen als afwisseling. Zeker omdat daar dat leuke subtiele shimmertje in zit.

divage luminous creamy highlighter review | € 6,95

Divage luminous creamy highlighter review light gold

Deze highlighter heeft een zachte en romige textuur die je zowel direct op je huid als over je make-up aan kunt brengen. Je kunt het aanbrengen op de strategische delen van je gezicht en lichaam, zoals je jukbeenderen, neusbrug, lipcontour, kin, armen en decolleté. Het resultaat is een glowy uitziende huid. Laat het product wel even drogen voor je kleding aantrekt.

De highlighter is in twee tinten verkrijgbaar, namelijk Light Rose en Ligt Gold. Ik laat je de laatstgenoemde zien.

Divage luminous creamy highlighter swatch light gold review

De highlighter vind ik het beste werken als je het blend met de warmte van je vingers. Ik heb zelf eerst geprobeerd om het te blenden met een platte kwast, maar toen was ik niet tevreden met het resultaat. Het lag teveel op de huid en dan valt het natuurlijk op. De warmte van je handen zorgt er juist voor dat het mooi mengt met je foundation en je huid, waardoor je echt dat dewy effect creëert. Je moet geen discobal effect verwachten, maar dat wil ik zelf ook niet bereiken met een liquid highlighter. Helaas kreeg ik het door het subtiele effect niet goed op de foto, maar ik ben tevreden met het resultaat. Het geeft gewoon nét dat beetje extra.

Divage Good Vibes Only false lashes mascara review | € 7,95

Deze mascara verlengt je wimpers en separeert ze. Het siliconen borsteltje zorgt namelijk voor extra lange en gedefinieerde wimpers.

Divage Good vibes only false lashes mascara

Van de mascara was ik drie jaar geleden al groot fan. Toen ik de mascara opnieuw ging gebruiken, begreep ik dan ook niet waarom ik er zo’n lange tijd tussen heb laten zitten. Het borsteltje is onwijs fijn, omdat het de wimpers mooi separeert en ze verlengt. Als je ervan houdt, dan kun je meer volume creëren door meerdere laagjes aan te brengen. Alleen eigenlijk vind ik de mascara juist heel mooi als het puur lengte en separatie geeft. Dat mijn wimpers mooi gesepareerd zijn, zie je verder in de review.

Drie jaar geleden maakte ik al voor- en na-foto’s om je het effect goed te kunnen laten zien. Ben je benieuwd? Klik dan hier. Dan zie je gelijk hoeveel ik veranderd ben in drie jaar. Wat deed ik toen met mijn wenkies??

Divage Good Vibes Only matt superior lipstick review | € 7,95

Divage good vibes only matt superior lipstick review

Deze lipstick geeft je lippen een intense en langhoudende kleur met een matte finish. Het voelt fluweelzacht aan en droogt de lippen niet uit. De lipstick is verkrijgbaar in negen tinten en ik laat je hier de swatch van tint 06 Fashion Red zien.

Divage good vibes only matt superior lipstick swatch 06 fashion red review

Je komt echt niet van deze lipstick af… 😅 Zonder dollen… Hij is echt intens gepigmenteerd, intens mat en gaat geen kant op. Een normale (niet vette) lunch kan hij makkelijk aan; net als de meeste olievrije reinigers trouwens. 😅 Het is lang geleden dat ik zoveel moeite had om mijn lipstick te verwijderen. Het pigment trekt ook echt in je lippen, waardoor je de kleur nog een aantal uur na het verwijderen van je lipstick (met olie!) blijft zien. Door die intens matte formule glijdt hij niet heel soepel over de lippen, dus je moet er wel even de tijd voor nemen om hem mooi strak op je lippen te krijgen. Ik weet niet of er een lipliner verkrijgbaar is in dezelfde kleur, maar anders zou ik die zeker aanraden. Wil je een écht matte lipstick die langhoudend is, dan raad ik je deze echt aan!

Divage make-up review swatch eyeshadow lipstick eye liner kajal

Je shopt Divage op divagemilano.com en bij Etos.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 20 januari 2023 - 14:04

Wat een mooie producten zeg, prachtig!

Reply
Jouvence 21 januari 2023 - 20:56

Wat een mooie producten, je hebt er een prachtige look mee gemaakt!

Reply

Plaats een reactie