DIVA Ceramic Heated Brush review

door Daphne - verdraaid mooi
Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review-5

Ik stijl mijn haar altijd. Alleen dat mooie, volumineuze en golvende effect zoals bij de kapper, krijg ik thuis niet voor elkaar. Met de DIVA Ceramic Heated Brush warmteborstel zou je prachtige, pluisvrije golven en krullen kunnen maken. Dat ga ik natuurlijk testen!

Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review

De DIVA Ceramic Heated Brush is te koop met een diameter van 30 mm en 40 mm. Ik heb met mijn lange haar gekozen voor de 40 mm variant. De warmteborstel warmt op tot 180 graden Celsius. Dit is een temperatuur die voor alle haartypen geschikt is. Het uiteinde van de cilinder blijft koel, zodat je deze tijdens het gebruik kunt blijven aanraken. De snoer van de warmteborstel is drie meter lang en draait mee.

In de cilinder van de DIVA warmteborstel is macadamia-olie, arganolie en keratine geperst. Dit zou zorgen voor een ultra glanzende, gladde en professionele afwerking. Dit houdt ongeveer 4000 behandelingen aan, wat bij dagelijks gebruik 11 jaar inhoudt.

Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review-3

Op de DIVA warmteborstel zitten twee standen. De eerste stand is zonder ionische werking en de tweede stand is met ionische werking. Deze technologie zorgt ervoor dat je haar nog glanzender, gladder en minder statisch zal zijn. Deze stand zal ik daarom ook gebruiken tijdens het testen van de warmteborstel.

Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review-4

De DIVA Ceramic Heated Brush heeft een UK/EU adapter. De UK adapter zit als een soort omhulsel om de EU stekker heen. Met een kruiskop-schroevendraaier kun je aan de achterzijde de UK stekker eraf schroeven en dan blijft de EU stekker over. Ook is de warmteborstel dual voltage (100 – 240V). Dit betekent dat je de borstel wereldwijd kunt gebruiken. Een kleine moeite als je de warmteborstel wilt gebruiken als je in Europa woont, maar wel ideaal als je regelmatig op vakantie gaat.

Look & review DIVA Ceramic Heated Brush

Je kunt de warmteborstel op twee manieren gebruiken. Je kunt het ‘koud’ gebruiken op vochtig haar in combinatie met je föhn om nog sneller effect te krijgen. Ik weet dan zelf niet waar ik alles moet laten en heb dan voor mijn gevoel handen tekort. Daarom heb ik voor de tweede versie gekozen, namelijk om alleen de borstel te gebruiken op droog haar. Voor deze versie zet je dus de warmteborstel wel aan. Je mag de DIVA borstel ingeschakeld, namelijk alleen gebruiken op droog haar!

Voor het testen van de DIVA Ceramic Heated Brush heb ik vooraf geen speciale producten gebruikt om bijvoorbeeld het haar te verstevigen. Ook heb ik achteraf geen haarlak gebruikt. Ik heb de borstel dus puur gebruikt op normaal, droog haar om zo puur het effect van de borstel te kunnen testen.

Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review-look-1

Ik heb de DIVA warmteborstel toegepast in twee looks. Bij de eerste look hierboven, heb ik de laagjes naar buiten gestijld om een wat ‘springerige’ look te creëren. Ik stijl mijn haar eigenlijk bijna nooit zo en vind het eigenlijk verrassend leuk!

Bij de tweede look hieronder heb ik de warmteborstel gebruikt, zoals ik mijn haar het liefste draag, dus naar binnen gestijld en met een mooie lok.

Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review-look

De DIVA Ceramic Heated Brush warmteborstel werkt verrassend makkelijk en snel! Ik verdeel mijn haar in laagjes met een haarclip en werk van onder naar boven in kleine plukjes. Zo weet ik zeker dat ik niets mis en blijft het overzichtelijk. Ik moet zeggen dat ik bang was dat mijn haar in een grote klit zou komen als ik de borstel rond mijn haar zou draaien. Die angst is voor niets geweest! Ik heb geen een keer gehad dat mijn haar in de klit zat en ik er geen weg meer mee kon. Mijn haar draait er makkelijk omheen, blijft er ook rond zitten en glijdt er vervolgens weer mooi uit.

Ik heb, zoals eerder gezegd, geen andere stylingproducten gebruikt en vind mijn haar er gezond en glanzend uit zien! Het pluist niet, is niet statisch en voelt echt lekker aan! Verder vind ik het erg prettig dat het uiteinde van de cilinder koel blijft, zodat je deze altijd als extra houvast kunt aanraken. Daarnaast ben ik erg blij met het lange snoer. De lengte zit me zeker niet in de weg, zeker doordat het snoer goed meedraait.

Het enige minpunt aan de DIVA warmteborstel vind ik dat je niet kan zien wanneer de borstel op temperatuur is. Normaal gezien gaat er bijvoorbeeld een ander lichtje branden of verdwijnt er een lichtje, maar blijft niet alles er hetzelfde uit zien. Als je de borstel net opwarmt, wacht dan even een paar minuten totdat je zeker weet dat de borstel de 180 graden heeft gehaald.

Diva-ceramic-heated-brush-warmteborstel-review-6

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

24 reacties

Laura 25 februari 2019 - 12:09

Ik heb een gelijkaardig exemplaar van Remington waar ik dringend ook nog eens een review moet over schrijven! Ik vind je eerste kapsel het leukst, naar buiten gestyled! Ziet er gelijk wat chiquer uit!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 25 februari 2019 - 14:22

Oh leuk! Grappig dat je dat zegt, want ik stijl mijn haar eigenlijk vrijwel nooit zo haha.

Reply
Felice Veenman 25 februari 2019 - 12:52

Ik haal een kam door mijn haren, soms maak ik een paardestaart en steek die omhoog. En dat is het dan wel…

Reply
Nicole Orriëns 25 februari 2019 - 13:22

Ik vind het briljant dat er arganolie in de borstel zit! Dan is het meteen ook verzorgend neem ik aan.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 25 februari 2019 - 14:24

De arganolie, macadamia-olie en keratine zorgen voor glanzend haar. Het is zeker goed voor je haar!

Reply
Henk 25 februari 2019 - 14:04

met mijn haarcoupe is een dergelijke borstel totaal onnodig. Zo te lezen heb je dit exemplaar ontvangen om er een review over te schrijven, maar zou je hem zonder dat ook kopen?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 25 februari 2019 - 14:22

Ik snap dat jij hem niet nodig gaat hebben 😉 Ja klopt, dat staat ook onderaan het artikel dat ik het ontvangen heb. Als ik ergens niet achter sta om te reviewen, omdat ik denk dat het niet bij me past, dan ga ik de samenwerking ook niet aan. Dus om antwoord te geven op jouw vraag: ja, ik zou hem zelf zeker ook kopen!😊

Reply
Melissa 25 februari 2019 - 15:42

Wat staan ze beide ie goed!! Laatst ook krulborstel gekocht alleen mag ik nog niet gebruiken omdat dan mijn haar loslaat.

Reply
Tessa 25 februari 2019 - 17:07

Mooie kapsels heb je gecreëerd

Reply
Janet 25 februari 2019 - 20:11

Staat je goed zeg, erg mooi. Mijn haar is helaas erg stijl en zwaar. Wanneer ik of de kapper er krullen in maak, blijft het maximaal een uur zitten en dan is alles er alweer uitgezakt.

Reply
Wanda 25 februari 2019 - 21:08

Ik heb kort haar dus aan mij is zoiets niet echt besteed, maar ik moet wel zeggen dat ik je kapsel erg mooi gestyled vind.

Reply
Amy 25 februari 2019 - 22:03

Wat een prachtig resultaat, je haar is heel glanzend en ik vind de (slag)krul ook erg mooi. Blijft dat resultaat ook lang aanhouden? Ik maak zelf ook gebruik van warmteborstels / fohnborstels, maar het zakt vaak al snel weer uit helaas.

Reply
hippiemeisje 26 februari 2019 - 06:51

Best wel oké, ik heb golven en krullen van mezelf… vind ik wel leuk, hoef ik totaal geen moeite in te steken. Ik begrijp wel dat je het anders zelf doet hoor. Volume in haar is mooi! 😉

Reply
Gerdi - Blond&Bruin 26 februari 2019 - 11:52

Wat een prachtig resultaat! en wat heb je mooi haar <3

Reply
Sonja Van de Sande 26 februari 2019 - 19:40

Ik gebruik ook een fijne warmte kruller, borstel, föhn dinges in 1! Ook ideaal met kort haar!

Reply
Deb 26 februari 2019 - 22:16

Dat is inderdaad heel bijzonder dat er macadamia en arganolie en keratine zijn geperst in de warmteborstel. Zorgt dat er bijvoorbeeld ook voor dat je geen hittebescherming nodig hebt? Ik begreep uit je review dat je verder geen speciale producten voor het haar had gebruikt, maar een hittebeschermer is met mijn broze droge haar normaliter echt nodig wanneer ik een krultang gebruik (waar ik helaas niet goed mee om kan gaan). Vind je haar trouwens prachtig, heel stijlvol gedaan!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 28 februari 2019 - 11:47

Ik heb geen stylingproducten gebruikt, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je automatisch al volume krijgt. Een hittebeschermer moet je altijd gebruiken voor het behoud van je haar!

Reply
Nadia 27 februari 2019 - 09:52

Ik heb een stijlborstel, erg makkelijk, al ligt hij nu al een tijdje bij mijn zusje 😉 Mijn haar krult zelf een beetje, een slag zeg maar, dat is wel fijn.

Reply
allaboutbertina 2 maart 2019 - 12:41

Wat een super mooi resultaat geeft deze borstel!

Reply
ingrid 3 maart 2019 - 12:09

lijkt me een super fijne borstel zeg. ziet er mooi uit

Reply
Michelle 13 mei 2019 - 14:29

Hi Daphne! Leuke review, je haar ziet er erg mooi uit!

Vraagje: Hoe lang is je haar zo glad en glanzend gebleven?

Als ik mijn haar met een stijltang van Chi behandel, zowel stijl als krullen, dan blijft het dagenlang goed zitten totdat ik het weer was. Als ik krullen in mijn haar maak met een krultang, van zowel Chi als van een ander merk, dan is de krul er na een uur alweer uitgezakt. Ook als de kapper het doet.
Van mezelf heb ik lang licht krullend haar, heel fijn maar wel veel en met een flinke neiging tot pluizen. Na het stylen met een stijltang met afgeronde hoeken is het glad, glanzend en heeft het een mooie krul die wel een week kan blijven zitten. Ik ben nu dus heel benieuwd wat het effect van zo’n warmteborstel is na een wat langere tijd (de rest van de dag en de dagen daarna).

Reply
Daphne - verdraaid mooi 21 mei 2019 - 10:02

Hi Michelle,
Dankjewel voor je compliment! Bij mij blijft mijn haar de dagen erna ook zo zitten, zoals ik het op dag één gestyld hebt. Als ik er trouwens zeker van wil zijn dat het meerdere dagen goed blijft zitten, dan spray ik nog wel eens haarlak bij de haarpunten voor extra stevigheid.

Reply
Babs 2 januari 2020 - 22:57

Ja, prachtig! Ik heb er eentje die föhnt maar ik mis het zo dat mijn haar niet ervan gaat glanzen. En dat doet deze volgens mij heel mooi! Ik ga even googelen waar ik hem kan kopen. Fijne tip!

Reply
Louise 3 maart 2023 - 12:41

Goedemiddag,
Leuk om te lezen hoe de borstel je bevalt. Helaas gaat het altijd over dames met lang haar. Zo jammer dat ik nooit eens een beoordeling lees hoe zo’n borstel bevalt bij een bob kapsel. Vrouwen boven de vijftig lopen in het algemeen niet als Sneeuwwitje met lange losse haren.

Reply

Plaats een reactie