Dermasence Solvinea Med LSF 50+ review

door Daphne - verdraaid mooi
dermasence-solvinea-med-lsf-50+-review

Nu we richting het voorjaar gaan, wordt de zon weer steeds sterker. Daarom is het erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV stralen. Ik heb mijn huid de afgelopen tijd beschermd met een zonbeschermende crème van Dermasence en daarom lees je hier de Dermasence Solvinea Med LSF 50+ review.

dermasence-solvinea-med-lsf-50+-review-1

Dit is een lichte gelcrème met een zeer hoge UVA- en UVB-bescherming en beschermt de plekken die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de hals, de decolleté en handen. Het beschermt tegen huidveroudering door UV-straling en ondersteunt het voorkomen van actinische keratose.

dermasence-solvinea-med-lsf-50+-review-2

De crème is geschikt voor de gevoelige, vette en naar onzuiverheden neigende huid. Daarbij is deze zonnebrand perfect als je huid gevoelig is voor (zonne)allergieën en zomer-acné.

dermasence-solvinea-med-lsf-50+-review-4

In de zonnebrand zitten diverse verzorgende en kalmerende ingrediënten. Hierboven zie je de hele ingrediëntenlijst, maar ik zal enkele bestanddelen uitlichten.

  • Bisabolol kalmeert de huid
  • Sheabutter verzorgt en beschermt de huid
  • Hyaluronzuur is vochtbindend en dus hydraterend
  • Panthenol bevat provitamine B5. Dat werkt kalmerend en verhoogt de hydratatie
  • Vitamine E versterkt de barrièrefunctie van je huid en versterkt
  • Minerale UVA- en UVB-filters blijven op de huid liggen en weerkaatsen het UV-licht
  • Organische UV-filter

Review Dermasence Solvinea Med LSF 50+

Je brengt de Solvinea Med LSF 50+ zo’n 20 tot 30 minuten voor je gaat zonnen ruim aan op de lichaamsdelen (gezicht, hals, decolleté) die aan de zon blootgesteld worden. Als je te weinig smeert, dan vermindert de beschermende functie, dus wees niet te zuinig. Breng het ook regelmatig opnieuw aan, zeker als je in het water geweest bent.

dermasence-solvinea-med-lsf-50+-review-3

Ik heb zelf een hele makkelijke huid, maar ik merk wel dat mijn huid het niet leuk vindt wanneer ik dag in dag uit zonnebrand op mijn huid smeer. Daarom ben ik en is mijn huid blij met zo’n milde zonnebrand als deze. Het is ongeparfumeerd, voelt vol aan, maar smeert uit zonder witte waas achter te laten. Het duurt even voor de zonnebrand ingetrokken is, dus houd daar rekening mee bij het aantrekken van kleding. Verder kun je hygiënisch werken doordat de crème in een tube zit. De tube zit trouwens bij aankoop nog in een kartonnen doosje met meer informatie over het product, zoals de werking en bestanddelen. Wil je wel bescherming tegen UV stralen, maar heb je een gevoelige of vette huid? Probeer dan zeker eens deze zonbeschermende crème.

De Dermasence Solvinea Med LSF 50+ is onder andere verkrijgbaar bij apotheekenhuid.nl voor € 27,50 – 150 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 22 januari 2020 - 07:52

Ik heb het merk Dermasence vorig jaar ontdekt en ik was daar erg enthousiast over. Hier ben ik dan ook erg benieuwd naar. Ik stel nogal wat eisen aan zonnebrand crème voor het gezicht, omdat ik dus niet een heel makkelijke huid heb.

Reply

Plaats een reactie