Dermacol Matte Mania lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-review-1

Het is een uitdaging om een goede matte liquid lipstick te vinden met een hoog draagcomfort. De Matte Mania lipstick van Dermacol schijnt zo’n lipstick te zijn. Ze zijn verkrijgbaar in maar liefst 18 tinten, waarvan ik je tint nummer 14 laat zien. Lees hier de Dermacol Matte Mania lipstick review.

dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-review-3

De liquid lipstick zit verpakt in een doorzichtige flacon met een matzwarte dop. De applicator heeft een afgeschuinde kant, waardoor het je makkelijk gemaakt wordt om de tint nauwkeurig op je lippen te krijgen en strak te omlijnen. Ook in de mondhoeken.

dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-review-2

Volgens Dermacol geeft de Matte Mania lipstick de lippen maximaal comfort. De lipstick heeft, volgens Dermacol, een lichte en vloeibare textuur met hoge dekking en pigmentatie. Daarbij zou het een beschermende laag op de lippen creëren tegen uitdroging. Eén laagje zou voldoende moeten zijn voor een volledige dekking. Laat het even drogen en dan zou de intense kleur tot wel negen uur blijven zitten op de lippen.
dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-swatch-14-review

De swatch van tint 14 laat het onwijs hoge pigment van de lipstick al zien. Het droogt volledig mat en egaal op. Precies zoals de Dermacol belooft.

Look & review Dermacol Matte Mania lipstick

Van de swatch op de arm, gaan we naar de ware test op de lippen. Hieronder zie je twee close-up foto’s van mijn lippen. De eerste is direct gemaakt na het aanbrengen van de lipstick en de tweede na zes uur, nadat ik in de tussentijd ook geluncht heb.

dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-swatch-14-review-1 dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-swatch-14-review-2

In de mondhoeken zie je dat de lipstick iets vervaagd is, maar eigenlijk mag het geen naam hebben vind ik. De lipstick blijft perfect zitten en is bestand tegen externe factoren, zoals eten, drinken en kussen. Deze lipstick is namelijk ook kissproof! Het geeft niet af! Bij mijn test heeft de lipstick zes uur op mijn lippen gezeten, maar ik geloof echt dat het de negen uur redt!

dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-review-look

De lipstick brengt onwijs makkelijk aan door de handige, puntige applicator. Zorg er wel voor dat je niet treuzelt of je laat afleiden, want de lipstick droogt snel op en heeft dan een egale, matte finish. De lippen voelen inderdaad niet droog aan, maar ook niet heel gehydrateerd. Wil je dat wel, dan kun je een dun laagje vaseline onder de lipstick aanbrengen voor extra draagcomfort. Wil je dat de lipstick de houdbaarheid heeft van een matte lipstick, maar de finish van een glanzende lipstick? Breng dan een laagje vaseline over de lipstick aan. Bij het laatste geval is de lipstick dan niet meer kissproof, maar het blijft alsnog uren op de lippen zitten, zonder dat het uitloopt in de lijntjes! Je kunt dus alle kanten op met deze prachtige lipstick. Ik raad je hem zeker aan! Spreekt deze tint je niet aan? Dan heb je altijd nog 17 andere kleuren waaruit je kunt kiezen!

De Dermacol Matte Mania lipstick is vrij van parabenen, bevat geen dierlijke producten, is niet getest op dieren en is HALAL gecertificeerd. Het is online bij diverse webshops verkrijgbaar met een verkoopadviesprijs van € 12,95.

dermacol-matte-mania-liquid-lipstick-review

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

2 reacties

Tessa 12 september 2019 - 19:28

Wat een prachtige kleur. Echt voor de herfst. Het lijkt me ook erg fijn op de lippen

Reply
Deb 15 september 2019 - 20:51

Wat maak je toch goede lipswatches! Moest het ff kwijt 😉. Zien er altijd heel duidelijk uit bij jou. Ik kende dit merk nog niet, maar het ziet er goed uit. Vind het ook een hele draagbare kleur. Goed dat de lipstick, geen parabenen bevat, dierproefvrij en ook halal gecertificeerd is.

Reply

Plaats een reactie