Deborah Milano Formula Pura review | oog make-up

door Daphne - verdraaid mooi
Deborah Milano Formula Pura review

Heb je gevoelige ogen, waarbij ze snel rood zijn, prikken of tranen? Of draag jij contactlenzen? Dan is het soms best een uitdaging om goede oogmake-up te vinden, die met jou matchen. Met de oogproducten uit de Formula Pura lijn van Deborah Milano accentueer je je ogen zonder irritatie. Ik testte maar liefst vier producten en daarom lees je hier de Deborah Milano Formula Pura review met de eye pencil, eyeliner, oogschaduw en mascara.

De Formula Pura lijn bevat geen parabenen, siliconen, petrolatum (dus minerale oliën, paraffine en vaseline), alcohol, talk en parfum. Daarom kun je het gewoon gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Daarnaast zijn deze oogproducten oogheelkundig getest.

Deborah Milano Formula Pura oogschaduw | € 10,15

De oogschaduw bestaat voor 99,2% uit natuurlijke ingrediënten en is verkrijgbaar in zes tinten, waarvan ik je tint 03 Beige Nude laat zien. Het is hoog gepigmenteerd en heeft dus een extreme kleurafgifte en blendt goed. Daarnaast heeft het een longlasting effect en bevat de formule antioxidant vitamine E.

Deborah Milano Formula Pura oogschaduw review

Deze mono oogschaduw zit in een kunststof doosje met een kliksluiting. Binnenin vind je een sponsapplicator, waar ik eerlijk gezegd nooit iets mee doe. De swatch op onderstaande foto laat de prachtige glans al zien en de kleur matcht goed met de andere producten die ik ontvangen heb. Daarom heb ik de producten tegelijk gebruikt en zie je de look een stukje verder in het artikel.

Deborah Milano Formula Pura oogschaduw swatch 03 review-1

De oogschaduw blendt goed en heeft een mooi, zacht pigment. Als je het pigment net wat wilt versterken, dan kun je ook je kwast vochtig maken met fixing spray. Dat vind ik zelf mooi wanneer ik alleen die kleur in mijn look gebruik, zodat je toch nog wat meer diepte kan creëren.

Deborah Milano Formula Pura eyeliner | € 11,25

De eyeliner bestaat voor 64,4% uit natuurlijke ingrediënten en is verkrijgbaar in twee tinten, waarvan ik je de tint Brown laat zien. Het heeft een flexibele tip pen, waarmee je strakke lijnen kunt trekken en precies kunt tekenen. De formule is tot 14 uur longlasting, waterproof en smudgeproof.

Deborah Milano Formula Pura eyeliner review

Het dopje van de eyeliner pen kun je vastklikken als een kliksluiting, maar het is niet heel stevig. Let daar dus zeker op. Hieronder kun je de swatchfoto zien en ik vind zelf de bruine kleur erg mooi. Het komt net wat minder hard over dan zwart. De look vind je verder in de review.

Deborah Milano Formula Pura eyeliner swatch 02 bruin review-1

De punt is prettig en flexibel. Alleen merk ik dat de eyeliner al na een paar keer gebruiken droger wordt. Dat vind ik dan ook wel een nadeel.

Deborah Milano Formula Pura eye pencil | € 5,95

De eye pencil bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en is verkrijgbaar in vier tinten, waarvan ik je tint 03 Blue laat zien. Met het oogpotlood dat een zachte punt heeft, kun je gemakkelijk en snel een mooie lijn aanbrengen. Daarbij is de formule longlasting.

Deborah Milano Formula Pura contourpotlood review

Het is echt een ‘ouderwets’ oogpotloodje, die je gewoon kunt slijpen voor weer een strak puntje. Ideaal dus. Verder zit het dopje er stevig op, dus verlies je die niet snel in je toilettas. Op de swatchfoto hieronder zie je een enkele swatch (boven) en een harde swatch (onder). Het pigment is dus prima, maar valt ook nog op te bouwen.

Deborah Milano Formula Pura oogschaduw swatch 03 review-2

Hieronder zie je de uiteindelijke look met zowel de oogschaduw, de eyeliner en de eye pencil. De oogschaduw bracht ik op mijn bewegend ooglid aan en blende ik licht uit richting de arcadeboog, de eyeliner spreekt voor zich en het oogpotlood bracht ik in mijn waterlijn aan en blendde ik onder mijn ogen uit.

De eye pencil werkt fantastisch. De formule is vrij zacht, waardoor je snel en makkelijk een mooie kleurafgifte hebt. Daarbij kun je de tint goed blenden en blijft het goed zitten in mijn waterlijn.

Deborah Milano Formula Pura estremo mascara | € 13,50

De mascara bestaat voor 91,4% uit natuurlijke ingrediënten en is verkrijgbaar in drie kleuren, waarvan ik je de kleur Black laat zien. De formule is longlasting en geeft ultra volume. Daarnaast is het verrijkt met natuurlijke Arabic gum om een film op de wimpers te leggen en deze te beschermen.

Deborah Milano Formula Pura mascara review-2

Het borsteltje is vrij groot, maar zorgt volgens het merk voor extra volume en pakt elke wimperhaar.

Deborah Milano Formula Pura mascara review-3

Om je een goed beeld te geven van het effect, vind je hieronder vier foto’s. Twee foto’s met de voor-situaties en twee foto’s, waarbij ik de mascara aangebracht heb.

Deborah Milano Formula Pura contourpotlood swatch 03 review Deborah Milano Formula Pura oogschaduw swatch 03 review Deborah Milano Formula Pura mascara review Deborah Milano Formula Pura mascara review-1

De mascara geeft niet bij het eerste laagje al extreem volume, maar het separeert mijn wimpers erg goed. Daarbij kun je het volume na een paar laagjes opbouwen om alsnog het gewenste effect te creëren. Hierdoor verzwaren je wimpers niet snel en blijven ze mooi gesepareerd. Deze mascara kan niet op tegen de Deborah Milano 24Ore Instant Maxi Volume mascara, waarbij de formule net wat meer volume geeft en het borsteltje net wat prettiger werkt, maar het is wel een goed alternatief. Zeker omdat deze mascara punten scoort door de goede separatie.

De Deborah Milano Formula Pura lijn shop je op douglas.nl. Andere reviews van Deborah Milano lees je hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie