De perfecte wenkbrauwen | tips & tricks

door Daphne - verdraaid mooi
tips tricks perfecte wenkbrauwen

Niet alleen spreken ogen boekdelen, maar ook je wenkies verraden je emoties. Hoe ze eruit zien, gaat dus een stapje verder dan puur de trends waarin we op dit moment zitten. Het kan iemands gezicht compleet veranderen. En ai… Wat heb ik veel missers gemaakt de afgelopen jaren. Inmiddels weet ik wat bij me past (hopelijk vind ik dat over 10 jaar nog steeds als ik foto’s terugkijk) en welke combinatie van producten voor mij werken. En die info ga ik vandaag met je delen, zodat hopelijk ook jij de perfecte wenkbrauwen kunt creëren. 

NYX tame frame tinted brow pomade

Voorbereiding is key | epileer, maar blijf niet ‘plukken’

Voor je allerlei producten inslaat, is het belangrijk om goed de tijd te nemen en te kijken wat jij graag wilt bereiken en wat past bij je gezichtsvorm. Wil je puur je wenkbrauwharen in bedwang houden, ga je voor een natuurlijk resultaat, fluffy brows of wil je een strakke, Insta-perfect brow? Dat bepaalt ook je voorbereiding. Als je een strakke look wilt, zul je waarschijnlijk meer moeten epileren en uitstekende haartjes knippen dan met fluffy brows. 

wenkbrauwen voorbereiding epileren brow soap

Voor welke look je ook gaat: investeer in goede tools. Zelf gebruik ik een pincet van Tweezerman en het is je geld meer dan waard! Wees alleen niet gelijk té enthousiast, want voor je het weet maken de dunne wenkies uit de 90’s een comeback!

Mix and match  | tips

wenkbrauwproducten NYX cosmetics pomade potlood poeder

Ik gebruik niet één product of kleur voor mijn wenkies, maar mix and match. Wel raad ik je aan om producten te gebruiken met dezelfde ondertoon, zodat het natuurlijk in elkaar overloopt. Twijfel je welke kleur het beste bij je past? Dan zou ik zelf voor het lichtere tintje gaan. 

Breng een lichte tint aan bij het begin en een donkerdere tint vanaf ongeveer het midden van je wenkies voor een ombre-effect. Verder vind ik het fijn om ze in te kleuren met een potloodje zoals het NYX wenkbrauwpotlood, maar de rand strak te maken met een pomade. Met wenkbrauwpoeder creëer je een natuurlijke look én het is perfect voor een wat vettere huid. Wil je je wenkies optisch liften of corrigeren als je uitgeschoten bent? Breng dan concealer aan bij de onderste rand van je wenkies.

wenkbrauwproducten NYX cosmetics pomade potlood poeder swatch

v.l.n.r. Eyebrow Powder Pencil 02 Taupe | Tame & Frame Brow Pomade 01 Blonde | Eyebrow Cake Powder 06 Blonde

Om jouw ‘weelderige’ wenkbrauwharen in toom te houden en heel snel mooi te stylen, kun je een wenkbrauwgel gebruiken. Bijvoorbeeld een transparante of een variant met een kleurtje. Wil je geen gelproduct gebruiken of ben je gewoon eens nieuwsgierig wat je van het effect vindt bij jouw wenkies? Dan kun je haarspray op je spoolie sprayen en het vanuit daar aanbrengen. Zo fixeer je ze ook en precies dit trucje gebruikte ik als tiener. Daarnaast dienen verschillende pomades ook al als gel.

tips tricks perfecte wenkbrauwen mix and match

wenkbrauwen zonder product

tips tricks perfecte wenkbrauwen mix and match strakke wenkbrauwen

Tame & Frame Brow Pomade + Eyebrow Powder Pencil

Het effect wat ik heb gecreëerd, past niet echt bij de extreem fluffy wenkies van 2021. Ik ging namelijk voor de vrij strakke Insta-perfect wenkies, omdat ik dat het beste vind passen bij wat ik uit wil stralen.

Voor welke look je ook gaat:  je wenkies zijn zusjes, geen tweeling. Net als beide zijden van je gezicht. Hoe zagen jouw wenkies er door de jaren heen uit en hoe zien ze er nu uit?

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

1 reactie

bychristiana 27 september 2021 - 10:18

Haha, die ‘missers’ zoals jij ze noemt. Volgens mij blijft dat. Ik bedoel, als ik bijvoorbeeld outfits van tien jaar geleden (of nog langer…) zie denk ik nu ook wel eens: ‘Ai’, terwijl ik dat toen blijkbaar heel erg mooi vond;-)

Reply

Plaats een reactie