Dag uit mijn leven | openhartig

door Daphne - verdraaid mooi
dag uit het leven van chronisch zieke

Ik ben realistisch, open en eerlijk over mij en mijn gezondheid. Ik ben gelukkig positief ingesteld, ondanks dat ik weet dat ik altijd chronische pijn zal hebben. Ook al word ik 80. Toch zitten er ook wel eens dagen tussen, waarbij ik mezelf even niet zo leuk vind en mezelf niet zo prettig voel. Vandaag is zo’n dag. Ik wil zoveel meer dan ik aankan en soms staat me dat tegen, zoals nu. Deze dag heb ik opgeschreven. Niet om te zeuren of klagen, maar om ook op deze dagen realistisch en open te zijn tegen je.

Ik heb vanochtend lekker ontbeten met mijn vriend, heb daarna een rondje gefietst (7 km met de elektrische fiets) en ben om een lekkere appelflap geweest bij Albert Heijn. Daarna moest ik thuis gaan liggen om bij te komen. Niet buiten helaas, ondanks dat mijn vriend alles voor me buitengezet heeft en het heerlijk zonnig weer is. De pijn in mijn nek straalt namelijk door naar mijn hoofd en met bonkende hoofdpijn buiten zitten, is geen succes. 

Nadat ik een poosje gelegen heb, loop ik naar beneden om een kopje thee te zetten en de appelflap te eten. Dat zijn die kleine momentjes, waarbij ik echt kan genieten en zelf gecreëerd heb. Ik ben er immers zelf om geweest. Beloning! 😉 Daarna wordt de pijn me weer teveel en moet ik weer gaan liggen. Tussen het liggen door zet ik de douchespullen klaar. Dat doe ik niet allemaal achter elkaar, want dan heb ik geen puf meer om te douchen. Na een tijdje stap ik dan toch onder de douche. Het is ‘haarwasdag’ en dat zorgt er gelijk voor dat na het douchen mijn dag eindigt. Zowel op goeie als op slechte dagen trouwens. 

Ondanks dat mijn lichaam ‘nee’ roept, moet ik ’s avonds toch nog bewegen. Ik moet immers mijn spieren in beweging houden en een goede balans zoeken tussen rust en beweging. Daarom rijd ik met mijn vriend naar het strand en waaien we langs de waterlijn uit. Wat een dag! Oh en make-up? Nee, dat heb ik vandaag niet aangebracht. Dat komt wel weer op een betere dag. 

PS: dit was een dag van afgelopen zomer. Daarom kan het zijn dat sommige dingen een beetje gek overkomen, zoals het lekker buiten zitten. Ik heb namelijk lang getwijfeld om het artikel online te zetten, maar vind het toch belangrijk om ook dit moment met je te delen voor een open en eerlijk beeld.

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

10 reacties

Rory 8 november 2021 - 09:44

Wat naar Daphne, en wat goed dat je dit deelt. Wat mensen niet altijd aan de buitenkant kunnen zien of denken te zien, geeft ze vaak een bepaald idee. Dat is wat ik soms lastig vind van onze medemens. Altijd een oordeel of mening klaar, terwijl je vaak niet weet wat erachter zit. Hoe iemand zich voelt. Daarom vind ik het heel goed dat je jouw dag laat zien op deze manier. Ik wil je gewoon even graag een (virtuele) knuffel geven. X

Reply
Marjolein 8 november 2021 - 10:03

Heel goed dat je dit deelt. In dit artikel lees ik dat je goed je eigen grenzen stelt. Dat is iets wat ik nog steeds moet leren. Heel fijn dat je zo open en eerlijk bent!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 17:01

Dankjewel voor je lieve reactie. 😊 Het is vallen en opstaan hoor. Ik kom mezelf nog vaak genoeg tegen. Gelukkig gaat het op sommige momenten wel goed. 🥰 Sterkte met alles!♥️

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 17:04

Dankjewel lieve Rory voor je reactie. En precies: die vooroordelen en meningen zijn zo moeilijk en frustrerend. Virtuele knuffel terug! ♥️♥️

Reply
Kitty 8 november 2021 - 10:07

Wat goed dat he dit deelt,dit is wat je niet ziet aan je buitenkant.ik vind het heel krachtig hoe je er mee omgaat,en je van de kleine momenten kunt genieten. Het mooie aan insta vind ik juist de verhalen achter de mensen die je volgt,de perfecte plaatjes is niet de werkelijkheid van het leven. Dus heel veel respect voor jou. Liefs Kitty( leef_en_beleef)

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 16:58

Dankjewel voor je lieve reactie. Dat doet me goed!♥️ En inderdaad: ik wil een beetje af van die perfecte plaatjes☺️ Liefs terug♥️

Reply
Donna 8 november 2021 - 13:57

Ben zo blij dat je dit deelt, echt waar, want ik ken die dagen ook.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 16:55

Wat fijn om te horen. Ik heb zo getwijfeld om het online te zetten… Naar dat je die dagen ook kent. Sterkte!♥️

Reply
bychristiana 9 november 2021 - 08:11

Ach lieverd, ik vind je zo dapper! Je bent echt een inspiratie. Dikke knuffel van mij.

Reply
Rachel 12 november 2021 - 08:01

Heel knap dat je dit deelt! Je bent enorm sterk en een inspiratie voor veel mensen.. liefs

Reply

Plaats een reactie