Cuisinart Cordless draadloze wijnopener review

door Daphne - verdraaid mooi
cuisinart cordless draadloze wijnopener ervaring review

Geen zin om deze feestdagen met een afgezaagd flesje wijn aan te komen? Misschien is een wijnopener dan juist een leuke afwisseling. Alleen om nou met zo’n simpele opener aan te komen… Ik laat je daarom de Cordless wijnopener van Cuisinart zien. Behalve een fles wijn openen, heeft het nog drie andere speciale functies. Ik ga daarom testen of het echt een meerwaarde heeft in vergelijking met een basic opener. Het is natuurlijk echt vervelend om voor een review een fles wijn te moeten openen… Maarja… Wat moet dat moet. Dat heb ik natuurlijk voor je over. 😬 Haha nee hoor; zonder dollen! Scroll gewoon lekker verder om de Cuisinart Cordless draadloze wijnopener review te lezen.

cuisinart cordless draadloze wijnopener review

De nieuwe draadloze collectie bevat behalve uit de wijnopener ook nog een pro staafmixer, on the go blender, power handmixer en mini prep pro. Allemaal zijn ze verrijkt met een lithium-ion batterij, waarmee de apparaten krachtige prestaties leveren met fantastische resultaten. En het makkelijkste is natuurlijk dat je niet op zoek moet naar een stopcontact of snoeren hebt lopen over je kookplaat. De duur dat je het apparaat draadloos kunt gebruiken is natuurlijk afhankelijk van het type apparaat.

cuisinart cordless draadloze wijnopener usb accu lader review

Wijnopener | tools & zo werkt het

Bij de wijnopener ontvang je drie tools die je allemaal in of aan het apparaat kan schuiven, namelijk een capsulesnijder, decanteerder en vacuümsluiter.

cuisinart cordless draadloze wijnopener tools capsulesnijder decanteerder vacuumsluiter review

Met de capsulesnijder kun je gemakkelijk het folieomhulsel verwijderen door het op de dop te leggen en draaiende bewegingen te maken met de snijder naar de onderzijde gericht. De decanteerder plaats je op de geopende fles om de wijn te oxideren. Zo krijg je een betere smaak terwijl je schenkt. Met de vacuümsluiter kun je de versheid van de geopende wijn behouden. Hierop zit ook een datumindicator, waarmee je het kan draaien naar de betreffende dag waarop de fles geopend is.

cuisinart cordless draadloze wijnopener makkelijk wijnfles openen review

De wijnopener werkt met zowel natuurlijke als synthetische kurken. Om de kurk te verwijderen houd je de wijnopener boven de fles, waarbij hij de kurk automatisch detecteert en verwijdert. Nadat je kurk uit de fles verwijdert is, verwijdert het apparaat de kurk ook weer automatisch uit de wijnopener. Zelfs daar hoef je dus geen moeite voor te doen. Let wel even op dat je de fles wijn zelf wel vasthoudt. Doe je dit niet, dan draait de fles mee tijdens het openen en dat werkt niet. Ik spreek natuuuuurlijk niet uit ervaring…🙈

cuisinart cordless draadloze wijnopener review recensie

De wijnopener werkt op accu, waarbij je het gemakkelijk kunt opladen met een USB aansluiting. Met zo’n volle accu, een lithium-ion batterij, kun je ongeveer 50 flessen openen. Het compleet opladen ervan duurt zo’n 2,5 uur.

cuisinart cordless draadloze wijnopener vacuumsluiter review

Wil je zien hoe de wijnopener écht werkt? Dan kun je ook altijd de korte video hieronder bekijken. Het is geen liggende video, omdat hij oorspronkelijk bedoeld is als Instagram Reels.

Review Cuisinart Cordless draadloze wijnopener

Ik heb de wijnopener natuurlijk uitgebreid getest door meerdere wijnflessen te openen, want ik wil natuurlijk wel goed mijn oordeel kunnen geven…😬

cuisinart cordless draadloze wijnopener review-1

Wauw wat een beleving is het! Ik moet eerlijk zeggen dat ik na een paar flessen wijn met kurk heel snel overgegaan ben op flessen met een draaidop, omdat ik al-tijd ruzie had met de kurk. Of ik kreeg hem er niet in of ik draaide hem compleet kapot. Een middenweg was er eigenlijk niet. Toch is een fles wijn mét kurk wat mij betreft wel de definitie van een mooie, en vaak wat luxere, wijn. Met de Cordless wijnopener is het geklungel verleden tijd. Zelfs het verwijderen van het folieomhulsel rondom de kurk wordt makkelijk gemaakt voor je. Verder zorgt de decanteerder er niet alleen voor dat je wijn oxideert voor een betere smaak, maar ook dat je de wijn makkelijker schenkt én geen druppels knoeit.

Het is gewoon een ervaring om wijn op deze manier te kunnen openen, schenken én de houdbaarheid te verlengen. Ik ben zelf gewoon een gelegenheidsdrinker en ben dan ook niet zo’n wijnkenner, maar wijn die al een paar dagen te lang open staat… Ja, dat proef ik echt wel. De vacuümsluiter verlengt de houdbaarheid én zorgt ervoor dat de smaak beter behouden blijft. Het is natuurlijk niet de goedkoopste wijnopener, verre van, maar het scheelt een hoop geklungel, kracht én je wijn blijft langer goed. Dus die restjes die je na een paar dagen alsnog weggooit, is ook verleden tijd. Kortom: het is écht een heel leuk cadeau voor de feestdagen of een andere leuke gelegenheid.

cuisinart cordless draadloze wijnopener capsulesnijder makkelijk wijnfles openen review

Je shopt de Cuisinart Cordless draadloze wijnopener op cuisinart.nl voor € 79,90.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie