Collosol Eau de Lait review

door Daphne - verdraaid mooi
collosol-eau-de-lait-review

Collosol is een merk met maar één product, namelijk het van oorsprong Franse Eau de Lait. Het is een multifunctioneel product, want het zou niet alleen de huid reinigen, maar ook geschikt zijn voor in bad. Ik ga het testen en daarom lees je hier de Collosol Eau de Lait review.

Geschiedenis Collosol

Collosol Eau de Lait is in 1950 in Parijs ontstaan. Daar bezocht een bekende actrice een farmacie bij het Champs-Elysées Theater, waar ze een uitzonderlijk goede reiniger zocht die make-up verwijderde na haar optredens. De apotheker maakte dat product als een half-water half-melk formule. Al snel werd Collosol onderdeel van de beauty routine van de Parijse high-society. Het werd een klein juweel in de badkamer met een frisse, verslavende geur en geweldig reinigende eigenschappen. Karl Lagerfeld gooide naar eigen zeggen zelfs elke dag een hele fles in zijn bad.

collosol-eau-de-lait-review-1

Collosol make-up reiniger

De Eau de Lait is een micro-emulsie. De oliedeeltjes die verspreidt zijn in het water, zijn microscopisch klein. Dat zorgt voor een enorme vloeibare, melkachtige textuur. Het is volgens Collosol heel effectief, zonder vet aan te voelen en heeft een tweevoudige werking. Je kunt het gebruiken als micellair water. Het is namelijk makkelijk in gebruik, maakt de huid intens schoon, is niet vet of plakkerig en je hoeft de huid niet na te spoelen. Daarnaast kun je het ook gebruiken als cleansing milk. Het is namelijk fluweelzacht, geeft een comfortabel gevoel, heeft een sensationeel lekkere geur en hydraterende eigenschappen.

collosol-eau-de-lait-review-3

Behalve als micellair water en cleansing milk, is Collosol ook geschikt voor in bad. De geur ontspant, de huid wordt intens zacht en effectief gereinigd en voelt naderhand niet droog aan. Drie dopjes zou al voldoende moeten zijn.

Review Collosol Eau de Lait

De reinigingsmelk heeft een zachte en rustgevende geur. De topnoot is een citrus melange van bergamot, sinaasappel, mandarijn en grapefruit en de hartnoot is bloemig en bestaat uit rozen, viool, jasmijn, poeder- en houttonen.

Ik heb de Eau de Lait op twee manieren gebruikt, namelijk als cleansing milk en als micellair water. Als badproduct kan ik dit product nog niet testen, want ik heb zelf geen bad. Het verwijdert de make-up goed en snel. Ook met longlasting producten heeft de Eau de Lait geen moeite, zolang het geen mascara is. Toch vind ik het product het fijnst om als micellair water te gebruiken. Dat ligt aan de fluweelzachte huid die achterblijft nadat ik mijn huid gereinigd heb en de hydraterende eigenschappen. Daarom vind ik het heerlijk om juist te eindigen met dit reinigingsproduct. Zeker ook omdat het dan toch die laatste resten make-up weet te verwijderen. Ook ’s ochtends voor je dagroutine is dit item van Collosol top!

collosol-eau-de-lait-review-2

Collosol Eau de Lait is onder andere verkrijgbaar bij Douglas in drie formaten namelijk 100 ml voor € 14,95, 250 ml voor € 21,95 en 400 ml voor € 26,95.

Kende jij dit witte pareltje al?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 9 januari 2020 - 11:50

Ik zag dit product toevallig laatst op een andere blog voorbij komen. Lijkt me leuk om eens te proberen, en dan inderdaad vooral als micellair water. Dat is een product wat ik ook zeer regelmatig gebruik, op alle dagen dat ik make-up draag dus. Grappig dat het ook in bad gebruikt kan worden;-)

Reply
Babs 10 januari 2020 - 20:25

Wat bijzonder dat je het ook in bad kan gebruiken! Ik vind het altijd zo leuk om te lezen hoe een product ontstaan is en deze miccellaire reiniger lijkt mij ook heerlijk, zeker omdat er ook sinaasappel en mandarijn in zit!

Reply

Plaats een reactie