Collistar Silk Effect maxi blusher review

door Daphne - verdraaid mooi
collistar silk effect maxi blusher review

Mijn bleke gezicht kan wel een fris kleurtje gebruiken en dat ga ik creëren met twee blushes van Collistar. Je leest daarom hier de Collistar Silk Effect maxi blusher review in de tinten 3 Terracotta en 8 Henne. Het zou kunnen dat je de blushes van het merk al kent, maar met de Milano By Day lente- en zomercollectie brengt het merk deze twee nieuwe kleuren uit.

collistar silk effect maxi blusher review-3

De blush zit in het herkenbare glanzend kartonnen witte doosje met gouden details verpakt. De verpakking van de blush zelf ziet er ook prachtig en heel elegant uit. De buitenkant heeft een opaalachtige look met gouden details.

collistar silk effect maxi blusher review-1

Je opent de blush met een magneetsluiting. Eenmaal geopend vind je twee compartimenten. Aan de bovenzijde vind je de blush met een spiegel in hetzelfde formaat als de verpakking zelf. Onder de poederblush vind je een compartiment met een plat kwastje.

collistar silk effect maxi blusher review-2

Het kwastje zelf heeft vrij stugge haren en is niet heel zacht. Wellicht is het prima voor onderweg, maar thuis gebruik ik liever mijn reguliere fluffy blush kwast. Daar heb ik de blush voor deze review ook mee aangebracht om een goed oordeel te kunnen geven over de blush.

collistar silk effect maxi blusher review-4

Op de foto hierboven zie je de swatches. Links nummer 3 Terracotta en rechts nummer 8 Henne. Je ziet eerst een harde swatch en dan de geblende swatch. Zo kun je duidelijk zien dat je de blush goed op kunt bouwen en een prachtige, zachte glans heeft.

Looks & review Collistar Silk Effect maxi blusher

De blush bevat ultra-gemicroniseerde poeders, hyaluronzuur en vitamine E. Daarnaast hydrateert de blush en beschermt het de huid dankzij de UVA en UVB filters. Volgens Collistar geeft de blush een instant kleuroppepper en geeft het zowel kleur als licht. Het zou een subtiele glow hebben, die het gezicht direct opheldert. Je zou de blush niet alleen als blush kunnen gebruiken, maar ook als highlighter om het wenkbrauwbot, de binnenzijden van het ooglid en de cupidoboog op te lichten.

Ik laat je hieronder de swatches van beide tinten op mijn huid zien. Ik bracht de blush aan op de appeltjes van mijn wangen en dan naar achter geblend.

Swatch 3 Terracotta

collistar silk effect maxi blusher review 3 terracotta

3 Terracotta is een warm bruine, maar niet naar oranje neigende blush met een subtiele glow. De kleur is vrij subtiel en loopt goed over in mijn bronzer door de bruine ondertoon.

collistar silk effect maxi blusher review 3 terracotta swatch

Swatch 8 Henne

collistar silk effect maxi blusher review 8 henne

8 Henne is een wat fellere blush met een rood-peachy ondertoon en heeft een subtiele glow. Deze kleur ziet er wat frisser en zonniger uit voor frisse, rood-peachy lentewangen.

collistar silk effect maxi blusher review 8 henne swatch

Al heb ik nog zoveel haast met het aanbrengen van mijn make-up, dan breng ik alsnog een blush aan. Het laat je gezicht zoveel meer spreken en er gezonder en frisser uitzien. Dat kon ik ook met deze twee blushes creëren, waarbij 3 Terracotta wat neutraler en bruiner oogt en 8 Henne een echte peachy rode gloed geeft op mijn wangen. Beide tinten matchen goed met mijn lichte huidskleur en zijn qua pigment goed op te bouwen. Heb je dus een wat donkerdere huidskleur dan ik, dan kun je deze tinten alsnog goed hebben. Daarnaast voelen de tinten zijdezacht aan en hebben ze beiden een prachtige, subtiele glow wat de look nog wat frisser en gezonder laat ogen. Hierdoor geeft de blush zoals Collistar belooft, zowel kleur als licht. Kijk maar eens terug op de foto’s van zijaanzicht naar de appeltjes van mijn wangen, daar zie je de prachtige glow goed terug!

De Collistar Silk Effect maxi blusher kost € 34,50 en is onder andere verkrijgbaar bij Douglas. De blush is dermatologisch getest.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

bychristiana 7 april 2020 - 07:47

Ik draag inderdaad ook altijd blush als ik me opmaak. Zo’n fris kleurtje maakt het helemaal af. Ik ga meestal voor een roze blusher. Off-topic; wat een mooie kleur nagellak zie ik voor bij komen!

Reply
Natascha - Beautyopinie 7 april 2020 - 08:19

Die tweede kleur vind ik erg mooi! Ik draag zelf ook altijd blushes maar meestal iets koeler van kleur. Dat staat mij beter 😉 Maar volgens mij kan jij alles hebben haha.

Reply
Rachel Kromdijk 7 april 2020 - 08:53

Deze kleur zou ik er persoonlijk snel bij pakken (kleuren) dit zijn meer mijn tonen, zelf ben ik niet zo van de roze tinten. Ziet er weer goed uit meis! 🙂

Reply
Tessa 7 april 2020 - 17:51

Ze staan je erg mooi

Reply

Plaats een reactie