Collistar Pure Actives Vitamin C review

door Daphne - verdraaid mooi
collistar pure actives vitamin c review

De herfst is helaas écht begonnen. Het wordt kouder en de zon zien we steeds minder. Zeker dan kan je huid wel wat energie gebruiken. Daarom breidt Collistar haar Pure Actives lijn uit met producten met vitamine C. Dat ingrediënt verheldert de huid, laat het stralen en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Ik ga zowel de Pure Actives Vitamin C booster en de Pure Actives Vitamin C Cream testen, hier in de Collistar Pure Actives Vitamin C review.

Collistar komt niet alleen met twee nieuwe producten, maar ook met een gloednieuwe verpakking. Deze clean verpakkingen zijn een eerbetoon aan de farmaceutische roots van het merk met nadruk op de wetenschappelijke aspecten en een technologische innovatie. Ik houd van zulke verpakkingen, wat jij?

Wat voor vitamine C is toegevoegd?

In de verzorgingsproducten is geen ascorbinezuur toegevoegd als vitamine C, maar ethylascorbinezuur. Ascorbinezuur verzwakt wanneer het wordt blootgesteld aan licht of zuurstof. Hierdoor breekt het af en wordt het minder effectief. Ethylascorbinezuur is heel stabiel. Zowel voordat je het product hebt geopend als tijdens het gebruik ervan.

Het concentraat ethylascorbinezuur wordt geleidelijk afgegeven in de weefsels en is zorgvuldig gedoseerd om de effectiviteit van de producten en de maximale huidtolerantie te garanderen. Door die geleidelijke afgifte zijn de producten uiterst efficiënt en geschikt voor alle huidtypen. Dus ook de gevoelige huid.

Werking Pure Actives vitamine C

Vitamine C verheldert de huid en beschermt tegen celoxidatie. Dat is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en wordt veroorzaakt door exogene en endogene factoren, zoals UV-straling, roken, slechte voeding, vervuiling, smog, etc. Die celoxidatie treedt op wanneer er te veel vrij radicalen zijn op het niveau van de huidcellen en kan de huid onomkeerbaar aantasten met fijne lijntjes, donkere vlekken, doffe teint en rimpels. Vitamine C neutraliseert die vrije radicalen en stimuleert de aanmaak van collageen. Daarnaast worden de tekenen van veroudering voorkomen, waardoor het gezicht straalt en de teint egaal wordt. Je huid wordt gehydrateerd, krijgt een verbeterde huidtextuur en minder tekenen van vermoeidheid.

collistar pure actives vitamin c review-1

Beide producten kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. De formules zijn vrij van dierlijke ingrediënten, siliconen, parfum, soja, gluten, olie, alcohol en nikkel (<0,0001%). Daarnaast is het dermatologisch en niet-comedogeen getest. Je kunt deze producten al gebruiken vanaf 20 jaar om de natuurlijke glow van je huid te versterken.

Collistar Pure Actives Vitamin C Booster review | € 43,99 – 30 ml

De Collistar Pure Actives Vitamin C + Alpha-Arbutin is een concentraat voor een heldere, zuurstofrijke en gezonde huid. Naast vitamine C, bevat het ook alfa-arbutine. Dat voorkomt en beschermt de huid tegen pigmentatie door de afbraak van melanine te versnellen.

collistar pure actives vitamin c booster review

Het concentraat is samengesteld op basis van water om een optimale hydratatie van de huid te garanderen. Het bevat namelijk enkel ingrediënten die nodig zijn om de huid optimaal te revitaliseren voor een optimale verhelderende werking. Ziet jouw huid er dof, vermoeid of grauw uit, dan is dit product zeker een aanrader. Het geeft je huid namelijk ook een natuurlijke glow, maakt je teint stralend en egaal.

collistar pure actives vitamin c booster review-1

Je gebruikt de drops door drie tot vier druppels over het gezicht en de hals te verdelen, nadat het gezicht gereinigd is en voordat je je gezichtscrème aanbrengt. De kartonnen verpakking is FSC-mix gecertificeerd materiaal en is 100% recyclebaar. De glazen onderdelen zijn ook 100% recyclebaar. Alleen de bovenkant van het pipetje, dus het witte deel, is nog niet recyclebaar.

collistar pure actives vitamin c booster review-2

Ik ben groot fan van boosters in mijn beauty routine. Het kost je nauwelijks extra tijd en toch doet het veel goeds voor je huid. De textuur is vrij waterig, maar wel net iets dikker dan water. Het smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid. Dus ook daar ben je geen tijd aan kwijt om te wachten tot de volgende stap in je routine.

Collistar Pure Actives Vitamin C Cream review | € 43,99 – 50 ml

De Collistar Pure Actives Vitamin C + Ferulic Acid Cream een crème voor een stralende, gehydrateerde en gerevitaliseerde huid. Het ethylascorbinezuur (vitamine C) wordt in dit product versterkt door de toevoeging van ferulazuur: een krachtig antioxidant. Daarom is deze crème ideaal om de huid stralend en gezond te houden en om de eerste tekenen van veroudering te voorkomen.

collistar pure actives vitamin c cream review

Wat deze crème verder belooft, komt overeen met wat ik vertelde over de werking van beide items. Het beschermt dus tegen celoxidatie veroorzaakt door vrije radicalen, het stimuleert de productie van collageen en helpt de afbraak ervan tegen te gaan. Door die toegevoegde antioxidanten, worden die vrije radicalen direct geneutraliseerd, waardoor het geen kans krijgt om de huid te beschadigen.

collistar pure actives vitamin c cream review-1

Deze crème kun je volgens Collistar op zichzelf gebruiken, maar het is effectiever in combinatie met de Pure Actives Drops. Dat raad ik zelf ook echt aan. Een soort serum of concentraat voor je dagcrème maakt alles net wat doeltreffender. De kartonnen verpakking is FSC-mix gecertificeerd materiaal en is 100% recyclebaar. Ook het potje zelf, inclusief de deksel, is 100% recyclebaar. Het potje is van glas en de deksel is van plastic, maar hier is wel 35% minder plastic voor nodig geweest. Het beschermkapje op de crème vind ik trouwens ideaal. Dan komt niet al je crème op de deksel terecht.

collistar pure actives vitamin c cream review-2

De crème heeft een lichte (maar niet te dun!) textuur dat makkelijk uitsmeert en een lichtfrisse citrusgeur heeft. Het trekt vrij snel in de huid en is daarom ook een goede basis voor je foundation. Ook voor ’s nachts vind ik deze crème fijn en voelt mijn huid de volgende ochtend nog gehydrateerd aan. Verder voelt je huid direct na het aanbrengen zacht aan en dat versterkt het egale gevoel van je huid.

De Collistar Pure Actives Vitamin C producten zijn verkrijgbaar op Collistar.com, in parfumerieën en bij luxe drogisterijen. Ben je benieuwd naar andere Collistar producten, lees dan ook nog andere make-up en skincare reviews van het merk. Vind jij vitamine C belangrijk in je verzorgingsroutine?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 6 oktober 2020 - 09:47

Ik heb deze producten momenteel ook in gebruik en tot nog toe ben ik tevreden;-)

Reply
Sil 11 november 2022 - 13:22

Jammer dat deze creme niet verkrijgbaar is met een pompje. Ik vind het zo jammer dat sommige mooie goede cremes in een pot zit; niet hygienisch/zuurstof.

Reply

Plaats een reactie