Collistar Magica BB + detox review

door Daphne - verdraaid mooi
collistar magica bb detox review-1

In de nieuwste lente- en zomercollectie van Collistar zitten make-up producten, waarmee je in een paar minuten totale make-up looks kan creëren. Een van die producten is de BB cream: een dagcrème met een subtiele dekking. Ik testte het én heb alle drie de kleuren op mijn lichte huid gebruikt. Benieuwd? Scroll dan snel verder en lees hier de Collistar Magica BB + detox review.

De Magica BB + detox is verkrijgbaar in drie kleurtonen, namelijk 1 light, 2 medium en 3 deep. De BB cream zit in een tube, waardoor je de crème hygiënisch kunt gebruiken en gemakkelijk kunt doseren. Je ontvangt het in een glanzende kartonnen verpakking. Daarop vind je meer informatie en de bestanddelen.

collistar magica bb detox review-2

Op de foto hierboven zie je alle ingrediënten, waarvan ik een paar ingrediënten uitlicht. Idro-Attiva Complex houdt de huid tot wel 72 uur lang gehydrateerd. Het extract van Italiaanse pioenroos heeft een ontgiftende, antioxidante en regenererende werking. Ectoïne beschermt de huid tegen blauw licht. De soft-focus poeders weerkaatsen en verspreiden het licht, waardoor de teint er perfect uitziet.

collistar magica bb detox review-3

Magica BB + detox is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de meest gevoelige. Je kunt het afzonderlijk dragen of onder je make-up. Volgens Collistar egaliseert de textuur het gezicht met een helder natuurlijke kleur. Dat zou liggen aan de drie actieve ingrediënten die ik eerder al uitgelegd heb. Daarnaast reflecteren en verspreiden speciale poeders het licht, waarbij sferische pigmenten de perfecte kleur vormen. Je kunt de BB cream gebruiken als dagcrème of gemengd met een crème voor een zachter, lichter effect en een unieke teint.

collistar magica bb detox swatch review

Van links naar rechts: 1 light, 2 medium en 3 deep. Je ziet hier de harde swatches, zodat je de kleur duidelijk kunt zien. Alleen is de kleur na het blenden niet meer zo extreem aanwezig, precies zoals je van een BB cream zou verwachten. Volgens Collistar passen de verschillende nuances zich ook aan aan elke huidskleur.

Look & review Collistar Magica BB + detox

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linker foto heb ik puur een normale dagcrème aangebracht. Op de foto rechts bracht ik de tint 1 light aan. Ik bracht de crème aan zoals Collistar adviseert: met mijn handen.

collistar magica bb detox review-look

Je ziet dat ik van mezelf al een vrij egale huid heb en ik daarom ook niet op zoek ben naar een full coverage product. De kleur past perfect bij me en zorgt ervoor dat mijn huid er wat rustiger uitziet en een meer egale canvas is. Je ziet het niet goed terug op de foto’s (tenzij je inzoomt), maar ik heb wat oneffenheden en roodheden bij mijn neus, die na gebruik van het product wat gecamoufleerd zijn. De glow blijft wel en dat zie je terug bij mijn wangen, voorhoofd en kin.

De lichtste kleur past het beste bij mijn huidtint, maar toch wil ik de andere kleuren ook gaan gebruiken. Ik heb de twee donkerdere tinten natuurlijk niet voor niets en daarom wil ik die graag gebruiken om wat meer diepte te creëren in mijn look. Daarom heb ik 2 medium en 3 deep gemengd en aangebracht op de plekken waar ik normaal gezien bronzer aan zou brengen. Het resultaat zie je op de foto hieronder. Ik heb op die foto dus geen andere poeders of liquid producten gebruikt dan de BB creams.

collistar magica bb detox review-look-1

Mijn gezicht is nu niet alleen egaal, maar spreekt ook meer. Het opbouwen van de kleuren werkt goed. Zorg er wel voor dat je basislaag al wat ingetrokken is, anders gaat het wel vlekken.

Ik draag de BB cream over mijn dagcrème voor een nog meer natuurlijk effect. Dat werkt goed, zonder dat de crèmes gaan rullen of vlekken. Je krijgt juist een mooie glow en een verhelderend effect. Ik vind mezelf er ook wat gezonder en frisser uitzien door die gloed, waarbij de kleur perfect matcht bij mij. Deze crème is een nieuwe favoriet van mij op dagen dat ik niet de dekking van een foundation wil, maar wel de zachte, gezonde glow. Daarbij bevat het ook een SPF 20, zodat je huid beschermd is in de zon!

collistar magica bb detox review-4

De Collistar Magica BB + detox kost € 31,99 – 50 ml en is onder andere verkrijgbaar bij Douglas.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Tessa 27 maart 2020 - 09:23

Dat ziet er mooi uit!

Reply
Rachel Kromdijk 27 maart 2020 - 15:38

Wauw je hebt weer een prachtige look gemaakt met deze producten, prachtig effect zeg..

Reply
bychristiana 29 maart 2020 - 14:20

Je hebt inderdaad een heel mooie teint van jezelf! Wat slim trouwens om de donkere tinten aan te brengen in plaats van een bronzer, dat zou nooit in me opgekomen zijn!

Reply
Babs 30 maart 2020 - 20:57

Wat matcht die eerste kleur goed bij jouw teint! Ik denk dat voor mij de medium kleur beter zal passen, ik besef des te meer dat mijn huid niet zo licht is als die van jou. Wat slim om ze te combineren, staat heel mooi! (en goed dat het niet rult met een dagcrème eronder!)

Reply
José van der Veen 11 maart 2023 - 11:53

Dagcrème is hier bij niet nodig,of beter van wel.ik ben 70 jaar jonger uitziend.fijn weekend

Reply

Plaats een reactie