Colgate Max White Ultimate tandpasta review

door Daphne - verdraaid mooi
colgate max white ultimate tandpasta review-2

Ik probeer regelmatig nieuwe tools en tandpasta’s uit die wittere tanden beloven. Je laat immers toch wat makkelijker je tanden zien wanneer ze een tintje witter zijn. Colgate komt daarom met een, volgens hen, veilige en effectieve whitening tandpasta. Ik vertel je er alles over en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de Colgate Max White Ultimate tandpasta review.

colgate max white ultimate tandpasta review-3

Deze tandpasta is de eerste op enzymen gebaseerde tandpasta die tot wel vijftien jaar van tandverkleuring veroorzaakt door eten, drinken en tabak terugdraait. Wil je goed resultaat bereiken, dan zul je de tandpasta langdurig achter elkaar moeten gebruiken, namelijk tot zo’n vier weken. De formule wordt aangedreven door een niet-abrasieve, geavanceerde whitening-technologie en is daarom een erg veilige manier om je tanden te bleken. Ook voor je glazuur!

colgate max white ultimate tandpasta review-1

De volledige ingrediëntenlijst vind je op de afbeelding hierboven. Het resultaat wordt gerealiseerd door een combinatie van drie ingrediënten die samenwerken, namelijk waterstofperoxide, triacetine en carboxylestrase. Waterstofperoxide is een professioneel whitening en stabiel ingrediënt wat rechtstreeks aan de formule wordt toegevoegd. Het bevat ook een optimale fluorideconcentratie (sodium monofluorophosphate 1450 ppm F-) voor de remineralisatie van het glazuur. Dat zorgt voor gezonde en sterke tanden.

Review Colgate Max White Ultimate tandpasta

colgate max white ultimate tandpasta review

Niet alleen de formule, maar ook de verpakking is vernieuwend. Normaal gezien koop ik de tandpasta van Colgate in een kartonnen doosje, maar dit zit in een plastic cocon. Het merk zegt wel dat de verpakking van de Colgate Max White Ultimate gemaakt is van 70% gerecycled plastic en is volledig recyclebaar, dus ik ga ervan uit dat het om de volledige verpakking gaat.

Hieronder zie je twee foto’s die een maand na elkaar genomen zijn.

colgate max white ultimate tandpasta resultaat review colgate max white ultimate tandpasta resultaat review-1

Ik zie eigenlijk geen verschil tussen de twee foto’s. Toevallig ben ik kort geleden naar de tandarts geweest en heb ik me laten adviseren over het bleken van tanden. Bij de controletanden die de tandarts heeft om een bepaalde kleur vast te stellen, bleek dat ik niet in aanmerking kwam bij hem. Ik heb ’te’ witte tanden om daar gebruik van te maken. Misschien dat deze tandpasta daarom bij mij geen verschil geeft.

Goedkoop is de tandpasta zeker niet, maar ik koop tandpasta eigenlijk altijd in de aanbieding. Houd de acties van je plaatselijke drogisterij in de gaten en ik weet zeker dat je hem binnenkort met een 1+1 gratis actie kunt scoren!

De Colgate Max White Ultimate tandpasta is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 19,99 – 75 ml. Deze week (week 46) is de tandpasta slechts € 7,99 bij Kruidvat!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Ilja 11 november 2020 - 12:18

Mijn ervaring is eigenlijk ook altijd dat dit soort tandpastas niet echt voor een verschil zorgen. Nou maak ik eigenlijk ook nooit voor en na foto’s. Maar goed… Ik denk dat als je echt goed verschil wilt, je inderdaad over zou moeten gaan op bleken. Jammer dat het bij jou niet kan. Aan de andere kant ook wel een fijn compliment dat je tanden ’te wit’ zijn.

Reply
bychristiana 14 november 2020 - 08:34

Ik heb zelf mijn tanden jaren geleden laten bleken, ik denk dat dat al zo’n acht jaar geleden is. Eigenlijk ben ik nog steeds wel blij met de witheid van mijn tanden, alhoewel ze niet meer zo wit zijn als toen;-)

Reply
Patricia 23 juli 2023 - 10:14

Ik had deze ook witter worden je tanden er niet van
Deze tandpasta is me afgeraden door de tandarts
Ze zeggen te zuur is voor je tanden
Kreeg door deze extra last van gevoelige tanden

Reply

Plaats een reactie