Cocoa Brown Tan Mousse review

door Daphne - verdraaid mooi

Na afgelopen week zullen er steeds minder heerlijk zonnige dagen zijn, waarbij je een mooi bruin kleurtje kunt opdoen. Gelukkig hoef je geen afscheid te nemen van dat prachtige tintje, want zelfbruiner zorgt het hele jaar door voor een gebruinde huid. Ik ga zo’n zelfbruiner testen en daarom lees je hier de Cocoa Brown Tan Mousse review.

Cocoa Brown Tan Mousse review-1

De Cocoa Brown by Marissa Carter Tan Mousse is verkrijgbaar in drie tinten, namelijk medium, dark en extra dark. Ik ontving de twee lichtste tinten. Op de afbeelding hieronder kun je de volledige ingrediëntenlijst vinden. Dit product is 100% vegan, cruelty free en heeft een natuurlijke DHA. Daarnaast bevat het geen parabenen en heeft het geen zelfbruiner geur. Het resultaat zou een prachtig egaal gebruinde huid zijn die zo’n zeven dagen blijft zitten.

Cocoa Brown Tan Mousse review-2

Gebruik Cocoa Brown Tan Mousse

Om een zo mooi mogelijk resultaat te creëren, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Wanneer je je huid wilt scheren of waxen, dan raadt het merk aan om dit ongeveer een dag van tevoren te doen. Scrub ook je huid zorgvuldig, zodat dode huidcellen verwijderd worden.

Cocoa Brown applicator mitt review

Smeer voor gebruik de droge zones van je huid in met bodylotion als een soort primer. Denk hierbij aan je knieën en ellebogen, maar ook je voetwreef is belangrijk. Schud de flacon en gebruik een handschoen (applicator mitt) bij het aanbrengen van de zelfbruiner. Werk van beneden naar boven en breng het aan per zone, zodat je goed kunt kijken of je geen stukje huid vergeten bent. De mousse heeft al een ‘hulpkleur’ van zichzelf, zodat je dit goed kunt controleren.

Cocoa Brown Tan Mousse review-3

Afhankelijk van jouw gewenste kleurresultaat wacht je één, twee of drie uur voor je de mousse van je huid spoelt. Na drie uur is de kleur volledig en wordt het niet bruiner. Gebruik geen heet water of zeep wanneer je de steunkleur van de huid spoelt.

Review Cocoa Brown Tan Mousse

Ik laat je vaak het verschil van een zelfbruiner zien door het product op één been aan te brengen. Alleen omdat het nog steeds te lekker weer is en ik niet het risico op kleurverschil wil lopen, heb ik het op beide benen aangebracht. Het is gelukkig nog iets te vaak rokjesweer om met twee verschillende kleuren benen rond te lopen. 😉 Daarom zie je op de eerste foto de ‘before’ en op de tweede foto de ‘after’. Ik heb voor de test de kleur Medium aangebracht.

Cocoa Brown Tan Mousse review medium look Cocoa Brown Tan Mousse review medium look-1

De applicator mitt doet zijn werk, maar ik heb wat zachtere varianten liggen die ook wat minder elastisch zijn. Dat vind ik zelf prettiger werken. De substantie is een mousse zoals je die ook kent bij bijvoorbeeld een haarmousse. Het komt krachtig uit de bus en heeft dus geen pomp, maar een spuitmechanisme. Wees dus niet (net als ik) te enthousiast wanneer je het product voor het eerst gebruikt. De mousse ruikt echt heerlijk en verandert na verloop van tijd ook niet in een typische zelfbruingeur. Daarbij werkt de steunkleur goed en kun je zo gemakkelijk zien of je geen plekje vergeten bent. Het resultaat is egaal bruin, dat niet naar oranje neigt en niet vlekt. Precies wat ik zoek bij een zelfbruiner. Echt top dus!

De Cocoa Brown Tan Mousse is tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 8,99. De applicator glove kost € 5,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 20 september 2020 - 11:02

Het is dat ik eigenlijk nooit zelfbruiners gebruik, maar zoals je de werking omschrijft en aan het resultaat te zien klinkt het wel als een fijne zelfbruiner!

Reply

Plaats een reactie