CND VINYLUX COLORWORLD swatches & review

door Daphne - verdraaid mooi
CND VINYLUX long wear polish review

Ruim drie jaar geleden maakte ik op de Beauty Trade Special voor het eerst kennis met het nagellakmerk CND. In de tussentijd zijn er al veel verschillende merken de revue gepasseerd op mijn blog, maar dit merk is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen door de voedende eigenschappen in de nagellak. Daar is CND dan ook bekend om en spreekt me als beautylover enorm aan. Daarom ga ik je (en ook die van mezelf😅) geheugen opfrissen en vertel ik je in dit artikel alles over de VINYLUX nagellak én swatch ik maar liefst zes tinten uit de nieuwe collectie. Benieuwd? Scroll dan snel verder voor de CND VINYLUX COLORWORLD swatches & review.

Formule CND VINYLUX

CND heeft zowel gellak als normale nagellak, oftewel SHELLAC Brand Gel Polish en VINYLUX Long Wear Polish. Ik laat je hier de normale nagellak zien. Die is dierproefvrij en vrij van de 7 schadelijkste chemische stoffen die vaak in nagellak worden gebruikt, namelijk Toluene, Formaldehyde, Camphor, Formaldehyde Reis, DBP, Xylene en Methylethylketone. 

De formule van de CND VINYLUX color coat is verrijkt met keratine, vitamine E en jojoba-olie die je nagels verzorgen en voeden. Keratine zorgt voor flexibiliteit en versterkt je nagels. Jojoba-olie herstelt, hydrateert en revitaliseert de nagels en geeft ze een gezonde uitstraling. Vitamine E vernietigt vrije radicalen die je nagels beschadigen.  De CND VINYLUX top coat bevat een ProLight technologie, waardoor je nagels sterker worden bij blootstelling aan natuurlijk licht. Je hebt geen UV- of LED-lamp nodig, maar dankzij de top coat krijg je wel een gel-like glans en chipvrij resultaat. 

Zo breng je de CND VINYLUX Long Wear Polish aan

Voor een mooie, longlasting manicure heb je in totaal vier producten nodig, namelijk de Prepair ScrubFresh, een kleurlak, top coat en nagelriemolie. Door die combinatie garandeert CND een draagtijd van maar liefst 7 dagen.

CND scrubfresh

Met de Prepare ScrubFresh reinig en ontvet je de natuurlijke nagels en verwijdert het tijdelijk vocht uit de nagelplaat. Dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig voor een verzorgende en voedende nagellak, maar zo verbeter je de hechting van de nagellak op de nagelplaat. Op die manier zal de nagellak minder snel liften of chippen en verleng je zo de manicure. Gebruik er een speciaal pluisvrij doekje voor en dus geen wattenschijfje.

Daarna volgt eigenlijk de moeilijkste stap… 😉 Het uitkiezen van een kleurlak! De nagellak is zowel een base coat als kleurlak in één. Lekker makkelijk én zo ben je extra snel klaar met je manicure. Breng twee dunne laagjes aan en zorg dat je het uiteinde van de nagel ‘sealt’, zodat de lak niet zo snel kan liften. Als je je nagels de eerste keer gelakt heb, kun je gelijk starten met het tweede laagje, omdat het zo sneldrogend is. Echt fijn!

CND VINYLUX long wear shine top coat review

Na de kleurlak bescherm je je nagellak met de Long Wear Shine Top Coat. Breng zwevend een dun laagje aan en ‘seal’ de voorkant van de nagel. Deze droogtijd is ongeveer 10 minuten, maar het hardt sneller uit onder invloed van daglicht. Verzorg je nagels en nagelriemen nadien dagelijks met CND SolarOil. Dat is een gebruiksvriendelijk stiftje, waarmee je onwijs makkelijk nagelriemolie aanbrengt op de juiste plekken.

CND COLORWORLD collectie

In de nieuwste collectie van CND zitten maar liefst 14 tinten. CND medeoprichter Jan Arnold zegt hierover het volgende: “COLORWORLD is een land van verbeelding en mogelijkheden. Veertien van de meest gevraagde kleuren die allemaal je nieuwe all-time favoriet kunnen worden.” Ik laat je van zes tinten de swatches zien, maar hieronder zie je wel een impressie van alle 14 tinten.

CND VINYLUX colorworld collection swatches 2022

422 Maple Leaves

CND Maple Leaves 422 swatch

De CND VINYLUX 422 Maple Leaves is een warmbruine, bijna oranjerode tint. Bij de swatch lijkt hij net wat roder, maar in werkelijkheid is hij een tikkeltje bruiner. Door die ondertoon vind ik het een perfecte kleur bij veel outfits. Of je nu voor chique of casual gaat: Maple Leaves past!

423 Love Letter

CND Love Letter 423 swatch

De CND VINYLUX 423 Love Letter is een zachtroze, frisse tint met een neutrale ondertoon. Hij is dan ook helemaal niet flets, maar bijna schattig. Echt een prachtige tint!

428 Toffee Talk

CND Toffee Talk 428 swatch

De CND VINYLUX 428 Toffee Talk is een warmbruine, nude tint. Vind je de bruine tint van Maple Leaves net wat te fel? Dan zal deze neutralere, maar toch nog warme tint iets voor jou zijn. Ook zo’n tint waar je altijd goed mee zit.

429 Above My Pay Gray-Ed

CND Above My Pay Gray-Ed 429 swatch

De CND VINYLUX 429 Above My Pay Gray-Ed is een grijze tint. Net wat koeler dan taupe en daarom echt een stoere tint.

430 Mulberry Tart

CND Mulberry Tart 430 swatch

De CND VINYLUX 430 Mulberry Tart is een paarse tint. CND zegt dat het ‘a pop of grey’ bevat, waardoor het ook weer wat chiquer oogt. Op de swatch zie je dat niet terug, maar als je de kleur in het zonlicht ziet, dan snap je wat CND bedoelt.

431 Vintage Blue Jeans

CND Vintage Blue Jeans 431 swatch

De CND VINYLUX 431 Vintage Blue Jeans is een zachte, bijna babyblauw tint. Echt een fris tintje. Daarom vind ik hem zelf erg leuk voor een frisse lentedag of juist als het gesneeuwd heeft, maar de lucht strakblauw is.

Review CND VINYLUX

Toen ik de eerste tinten ging swatchen, wist ik gelijk weer waarom ik zo blij werd van deze nagellak: de droogtijd. Het droogt zo enorm snel dat je na tien minuten écht alles weer kunt doen. De formule is dus ook verhard na die tijd, zodat je het zelfs even voor het slapen kunt aanbrengen. Verder dekken de kleuren bij twee laagjes, maar soms vind ik het net nog wat mooier met drie laagjes. Dat is een persoonlijke keus en hoeft niet per se. 

CND VINYLUX long wear polish colorworld collection kwast brush penceel review

De formule is niet alleen sneldrogend, maar je brengt de nagellak ook nog eens makkelijk aan dankzij het brede kwastje met afgerond uiteinde. Zo kun je egaal lakken en makkelijk dicht bij je nagelriemen komen zonder te knoeien. Dat is bij zowel de kleurlak als top coat het geval. Kortom: mooie kleuren, fijne formule, makkelijk en snel aan te brengen én verzorgend.

De CND VINYLUX COLORWORLD kleuren shop je voor  € 14,95 | 15 ml en de Long Wear Shine Top Coat shop je voor € 16,50 | 15 ml. Je kunt bij veel salons terecht voor behandelingen met producten van CND, waar je de producten ook kunt aanschaffen. Online shop je de producten op vinylux.nl.

CND VINYLUX long wear polish review colorworld collection 2022 swatches

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 12 januari 2023 - 09:18

Ik vind vintage blue erg mooi, heel bijzonder! En Above My Pay Gray-Ed vind ik ook een echt klassieker, zo’n kleurtje vind ik ook leuk op de teennagels.

Reply
Deb 15 januari 2023 - 11:13

Dit merk heb ik pas ontdekt en ben heel enthousiast. Vind de droogtijd ook top. Mooie kleuren heb je uitgekozen. Vintage Blue, Maple Leaves en Love Letter springen eruit voor mij.

Reply
Jouvence 15 januari 2023 - 18:35

Love letter vind ik echt een prachtige kleur!

Reply

Plaats een reactie