Clay and Glow Hyaluronic Acid Toner review

door Daphne - verdraaid mooi

Waar het vroeger een stap was die ik makkelijk oversloeg, kan ik nu echt niet meer zonder. Het is de laatste stap in mijn reinigingsroutine: een toner. Clay and Glow is ook echt een merk die weet wat goed is voor je huid. Gelukkig is het merk ook steeds verder aan het uitbreiden met als laatste aanwinst natuurlijk de toner! Ik heb het getest en ploos de ingrediëntenlijst voor je uit. Daarom lees je hier de Clay and Glow Hyaluronic Acid Toner review.

De toner bevat een combinatie van hyaluronzuur en vitaminen die helpen bij zowel het reinigen van je huid als bij het hydrateren ervan. Daarnaast helpt dit product bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor het dus ook een anti-ageing voordeel heeft.

clay and glow hyaluronic acid toner review ervaring

De toner zit in het herkenbare roze doosje met daarop meer informatie over het product en de ingrediëntenlijst. Zodra je het doosje opent, zie je de volgende tekst staan: press to impress. Onwijs leuk bedacht, omdat je de toner via het pompje uit de flacon haalt. Je legt er simpelweg een wattenschijfje op en drukt een paar keer. De flacon sluit je weer met een kliksluiting, waardoor het veilig is om in je toilettas te doen.

Je gebruikt de toner één tot twee keer per dag als afsluiting van je reinigingsroutine en voor je serum. Let op dat je contact met je ogen vermijdt.

Ingrediëntenlijst uitgeplozen

99 % van de ingrediënten zijn natuurlijk en het bevat geen parabenen, gluten, siliconen, alcohol, parfum of PEG’s. Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe.

clay and glow hyaluronic acid toner ingredienten ingredients bestanddelen review

  1. Aqua
  2. Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), oftewel hyaluronzuur, hydrateert de huid onwijs. Hierdoor zullen rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Daarnaast helpt het bij de stevigheid van het beschermlaagje van de huid en geeft het de huid een gezonde glow.
  3. 3-O-Ethyl Ascorbic Acid (Vitamine C) biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren van buitenaf, zoals UV stralen en vervuiling. Daarnaast vernieuwt het de huidoppervlak en zorgt het voor een frisser en jonger uitziende huid. Ook wordt de huid verheldert en dat is perfect voor mensen met bijvoorbeeld pigmentvlekjes. 
  4. Niacinamide (Vitamine B3) heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het verkleinen en verminderen van zichtbaar vergrote poriën, vermindert roodheid, jeuk en zwelling en verzacht fijne lijntjes. Je doffe huid gaat weer stralen.
  5. Panthenol (Vitamine B5) is een anti-ageing antioxidant die helpt bij het hydrateren en kalmeren van de droge en geïrriteerde huid. Het herstelt de vochtbalans in de huid en stimuleert de aanmaak van weefsel. Juist die vochtbalans van de huid is belangrijk om het herstelvermogen van de huid te behouden. 
  6. Phenoxyethanol is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt. 
  7. Ethylhexylglycerin  houdt vocht vast, verzorgt en remt geurvormende bacteriën. 

Review Clay and Glow Hyaluronic Acid Toner

Ik ben dol op producten met zo’n korte ingrediëntenlijst. Dat houdt het lekker transparant en overzichtelijk. Daarbij word ik ook heel blij van de volgorde van de lijst. De juiste ingrediënten die je huid fijn vindt, staan lekker bovenaan. Niet verrassend dus dat ook mijn huid dat fijn vindt. Echt heel gehydrateerd voelde mijn huid na gebruik niet, maar het was wel echt schoon. Na gebruik ga ik toch direct verder met mijn verzorgingsroutine, dus ik vind het niet erg dat het wat droger aanvoelt. Dat mijn huid echt schoon werd, kon ik duidelijk zien aan het watje. Bizar hoeveel er nog van je huid af kan komen met een toner. Dus ik vind het absoluut weer een aanrader. Sowieso is een toner, wat mij betreft, een must in je reinigingsroutine!

clay and glow hyaluronic acid toner review hydrating toner

De Clay and Glow Hyaluronic Acid Toner shop je onder andere op clayandglow.com en boozyshop.nl en bij ICI PARIS XL voor € 19,95 | 175 ml. Met de kortingscode MOOI15 krijg je exclusief op clayandglow.com 15% korting. Alles is vegan en cruelty free. Lees ook andere Clay and Glow reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

bychristiana 4 november 2021 - 10:11

Ik gebruik ook altijd een toner. Heel soms komt het voor dat ik het even niet in huis heb en dan mis ik het echt. Ik heb trouwens twee keer eerder een soortgelijke verpakking gehad met zo’n pompje aan de bovenkant, eentje van Filorga en die werkte heel goed maar ik had er ook een keer eentje van Sisley en die werkte helemaal niet fijn, gek he;-)

Reply
Marjolein 4 november 2021 - 17:09

Deze ga ik kopen zodra mijn toner op is.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 08:59

Leuk! Vergeet de kortingscode niet. Extra korting is altijd leuk 😬🥰

Reply
Deb 6 november 2021 - 18:06

Klinkt goed. Al heb ik net geleerd dat sodium hyaluronate minder voedend (je huid ook minder uitdroogt) is dan hyaluronzuur zonder ‘sodium’. Tot voor kort had ik hier nog niet over gehoord. Hoe dan ook, ziet de ingrediëntenlijst er verder heel goed uit. Ik word zelf ook altijd blij van korte INCI lijstjes.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 08:57

Oh hier heb ik ook nog nooit over gehoord! Dankjewel voor je info. Ik ga me erin verdiepen. 🥰

Reply

Plaats een reactie